Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

gierczusia 07:19, 09 cze 2017

BasiaLT napisał(a)

Makusiu jest mi przemiło że masz o mnie tak dobre zdanie ale muszę rozczarować. Otóż było zupełnie odwrotnie Wszystkie te zakupy były robione "oczami" z przeznaczeniem na nową rabatę. Ostróżki chciałam od dawna ale w planie były małe sadzonki. No ale jak zobaczyłam u jednego gościa że ma w tej samej cenie duże bo nie było zmiłuj i wzięłam te wyrośnięte, bo przynajmniej u nich już widać kolor. No ale na miejscu się okazało że te wyrośnięte wśród innych małych roślin wyglądają jak d.. zza krzaka to stwierdziłam że lepiej będzie je dać między dzielżany. Żeby to zrobić to trzeba było wyciepać dotychczas tam rosnące krzewuszki Było na tyle miejsca że się tam jeszcze dało wcisnąć krwawniki. Jeżówki upchnęłam między rosnące trawki jednoroczne.
O nowej azalii to nawet mi przez myśl nie przeszło ale jak zobaczyłam te cudne pomarańczowe kuleczki to już było po mnie. Wcisnęłam ją na miejsce hortensji która chyba definitywnie kipła po przymrozkach.
Jak widzisz u mnie też nie najlepiej z planowaniem. A przechowalnik też mam od 3 lat

Basiu Ty fieszzz ,że Ciem kofffam
Masz dokładnie tę samà chorobę co i ja
anbu 10:04, 09 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
A tu juz roślinki posadzone.

Basiu super zakupy i ekspresowo wsadzone

No ślicznie jest
BasiaLT 10:09, 09 cze 2017

gierczusia napisał(a)

Basiu Ty fieszzz ,że Ciem kofffam
Masz dokładnie tę samà chorobę co i ja

Mówisz Eluś że to choroba? czy w takim razie muszę zgłosić się do lekarza lub farmaceuty czy jako stan beznadziejny nawet nie podejmować próby leczenia?
BasiaLT 10:11, 09 cze 2017

anbu napisał(a)

Basiu super zakupy i ekspresowo wsadzone
No ślicznie jest

Tak ślicznie już niestety nie jest bo przyszła burza i strzaskała mi azalię. Pozostały tylko gałązki dyndające na wietrze a po kwiatkach już ani śladu.
BasiaLT 10:15, 09 cze 2017

anabuko1 napisał(a)
P iekna6 ta azalke.
Nowa rabata ,nowe roślinki. Super!
Swiecznicy trochę czzdraszczam.marzy die6 od jakiegoś czasu.

Aniu świecznicy nawet nie miałam na liście "chciejstw", sama mi wpadła w oko. Dzielnie się opierałam.... przez jakieś 3 minuty, podczas których pańcia referowała mi zalety i sposoby uprawy. Na koniec stwierdziła że "będzie pani zadowolona". Więc wzięłam dwie do pary
anabuko1 10:29, 09 cze 2017

I bardzo dobrze zrobiłaś, że wzielas te swiecznice. To piękne roślinki.
A swoją drogą To sporo roślin nam wpada do ogrodu z piza6 listy chciejstw.Po prostu zobaczmy, kupujemy i mamy
BasiaLT 10:40, 09 cze 2017

Aniu i takie zakupy często są najlepsze
Aneta1309 11:05, 09 cze 2017

BasiaLT napisał(a)

Mówisz Eluś że to choroba? czy w takim razie muszę zgłosić się do lekarza lub farmaceuty czy jako stan beznadziejny nawet nie podejmować próby leczenia?

Mi ostatnio facet w szkółce powiedział źe na to tabletek nie ma dziewczyny
Monia81 11:09, 09 cze 2017

Takie zakupy Basiu zawsze przynoszą nam radośćchoroba w końcu pożyteczna, upiększamy ten nasz mały świat, a że czasami opanować się nie idzie, no cóż...
Kindzia 12:08, 09 cze 2017

To mnie zupełnie inaczej mówiono o świecznicach z bordowymi liśćmi...mam chyba 3 sztuki i wiedziałam, że do półcienia...w lipcu i sierpniu raczej na słońcu rosną. To okropne pijoki są wtedy, jak tylko mniej wody zaraz im liście przypala Ale za to jak zakwitną...ten zapach...

Czyli do wilgotnego i zacienionego miejsca raczej...tak mam zakodowane.

Nie mam pytań...już bym miała te ostróżki na wymianę, bo przecież problemu z odbiorem teraz akurat by nie było...a może rozplenicę Rubrum widziałaś ładną? Dwie sztuki tylko potrzebuję, do donic