Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 13:53, 13 cze 2017

Monia81 napisał(a)
I to właśnie wychodzi te odpowiednie gospodarowanie funduszami państwowymi, zrobić, zrobił oprysk, a gdzie no to już inna inszość... szkoda gadać, Basia daj mu popalić na tym kolejnym zebraniu...

Ja mu odpuszczę bo z tego co wiem to w tej sprawie już moje sąsiadki dały mu ognia Niby się tłumaczył że było pryskane w miejscach gdzie najwięcej ludzi chodzi... No niewątpliwie na cmentarz sporo ludzi chodzi podlewać wieczorem kwiatki a poza tym ostatnio coś dużo u nas pogrzebów, więc niby jakieś rozumowanie w tym jest. A że ja mam tyłek skuty to już moja osobista tragedia.
paulina_ns 14:02, 13 cze 2017

Basiu podziwiam stipę i czytam o oprysku, sama taki bym u siebie w ogrodzie zastosowała
BasiaLT 14:09, 13 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Basiu podziwiam stipę i czytam o oprysku, sama taki bym u siebie w ogrodzie zastosowała

Paulinko my też już o tym myśleliśmy ale to nie ma sensu. Po pierwsze u nas duży teren i trzeba by kupić chemię za paręset złotych. Po drugie sąsiedzi też musieliby spryskać. A po trzecie wokół nas jest masa lasów, łąk, krzaczorów i rów. To już tą kasę wolałabym wydać na kwiatki.
Monia81 14:30, 13 cze 2017

Dziewczyny mój Emuś kupił se środek do oprysku niby na komary i kleszcze, popryskał w koło domu i na ogrodzie... efekt żaden... ja jak plewię to kawę zmieloną sypię do blaszanej miseczki i podpalam, i chyba działa, bo nie lubią za bardzo tego dymu...
anabuko1 15:03, 13 cze 2017

No tak ogrodowy czas mamy piękny
Ale i nadszedł uciążliwy czas komarowy.
I mnie też okolice i lasy I łąki i woda. To trudno.
Makusia 22:17, 13 cze 2017

Uśmiałam się z doboru miejsc newralgicznych bytowania komarów ☺
Kościół pominał!
elka_ 23:44, 13 cze 2017

Martuś, śmiejesz się z miejsc, a ja już widzę oczyma wyobraźni, jak siedzimy w ogrodach w pszczelarskich kombinezonach
Basiu na komary podobno działa odstraszająco spalanie liści laurowych https://superniusy.pl/podpal-lisc-laurowy-domu-zostaw-10-minut-ciezko-uwierzyc-efekt/
Maly_Bialy_D... 17:40, 17 cze 2017

Basiu ależ masz stipy wielkie w porównaniu do moich. Sama je siałaś, przeżyły zimę, czy kupowałaś? Bo moje to takie mikrusy, siane w domu i wyprowadzone w maju do ogrodu, ale chyba więcej siewu się nie podejmę.Nie mam do nich "ręki". A specjalnie w różnych miejscach posadziłam, żeby sprawdzić gdzie im będzie lepiej...
BasiaLT 16:01, 18 cze 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Basiu ależ masz stipy wielkie w porównaniu do moich. Sama je siałaś, przeżyły zimę, czy kupowałaś? Bo moje to takie mikrusy, siane w domu i wyprowadzone w maju do ogrodu, ale chyba więcej siewu się nie podejmę.Nie mam do nich "ręki". A specjalnie w różnych miejscach posadziłam, żeby sprawdzić gdzie im będzie lepiej...

Basiu co roku sieję stipy ale najlepsze i najwięcej mam samosiejek. Stipy sa niby jednoroczne a mi masa z nich przezimowała wiec nue wiem co jest regułą a co nie. Fakt ze bardzo je lubię i wszędzie wtykam.
Maly_Bialy_D... 19:40, 18 cze 2017

Pięknie Ci rosną Może moje też jakoś przezimują. Jeśli nie - spróbuję jednak jeszcze nasionka w innym miejscu kupić, może ich jakość też ma znaczenie To cudna trawa.