Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

Kindzia 14:06, 17 lip 2017

Psiutek za Tęczowym Mostem...

Obsadzanie donic mi się podoba u Ciebie niezmiennie, ale to wiesz

Juki masz nieprawdopodobnie wypasione, pasuje im widocznie Twój piaseczek

A ja myślałam, że rudbekie to tylko żółte są...
sylwik69 18:55, 17 lip 2017

Fajne zakupy budleje też lubię ze względu na motyle,które je uwielbiają.Można tak patrzeć bez końca na kolorowych braci skrzydlatych
malgorzata_s... 19:19, 17 lip 2017

Wypasione rudbekie Grujecznik jest piękny, szkoda że miejsca nie mam
jolanka 23:03, 17 lip 2017

Ja tez się smutam z Toba Weź drugiego bo rzeczywiście jeśli były długo razem to będzie mu smutno.
Juki masz piekne i ogromne, ja nie mam w ogrodzie ale jak jestem na Lubelszczyźnie to tam są obowiązkowo prawie w każdym ogrodzie. Z daleka widać kiedy jedzie się przez różne miejscowości
Grujecznik śliczny
zoja 11:29, 18 lip 2017

a nie przemarzają Wam te budleje? ja nie mam od nich ręki (tylko raz próbowałam co prawda )

fajnie, że macie wspólną pasję z eM
zoja 11:32, 18 lip 2017

BasiaLT napisał(a)
Na Fb Danusia zamieściła artykuł że w tym roku na Hampton Court Flower Show bardzo modny jest kolor pomarańczowy. Nie chcę się przesadnie chwalić ale chyba sie wpasowałam w trend
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2024887447537334&id=140025996023498

Ty się wpisujesz w trend, a ja tkwię w różowym i dodaję nielubiany przez niektórych czerwony i zółty
pewnie o pomarańczowym pomyślę jak przestanie być modny

Macham Basiu
i uciekam, bo zżera mnie zazdrość o kwitnące juki
BasiaLT 11:48, 18 lip 2017

zoja napisał(a)
a nie przemarzają Wam te budleje? ja nie mam od nich ręki (tylko raz próbowałam co prawda )
fajnie, że macie wspólną pasję z eM

Zoju budleje trzeba na zimę trochę okryć stroiszem. Góra przemarza zawsze ale ją i tak się wycina do zera. Odbija od korzenia bez problemu. No chyba że chcesz mieć wysoki krzaczor to wtedy tniesz wyżej.
Kindzia 12:09, 18 lip 2017

Przy Twoich hektarach budleje jak najbardziej miejsce mają
Kiedyś, na początku, miałam dwie. Jedna zmarzła na amen, drugą Irence wysłałam, ale nie przyjęła się, duży krzaczor był. I tak skończyła się moja przygoda z budlejami. Teraz nawet o nich nie myślę, dużo miejsca potrzebują.
anabuko1 13:09, 18 lip 2017

BasiaLT napisał(a)

Zoju budleje trzeba na zimę trochę okryć stroiszem. Góra przemarza zawsze ale ją i tak się wycina do zera. Odbija od korzenia bez problemu. No chyba że chcesz mieć wysoki krzaczor to wtedy tniesz wyżej.

Ja mam 2 budleje. Obie przycinam na wiosnę nizitenko.I jedna to rośnie na 2;5 -3 m. Chyba taki gatunek.
BasiaLT 15:08, 18 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Przy Twoich hektarach budleje jak najbardziej miejsce mają
Kiedyś, na początku, miałam dwie. Jedna zmarzła na amen, drugą Irence wysłałam, ale nie przyjęła się, duży krzaczor był. I tak skończyła się moja przygoda z budlejami. Teraz nawet o nich nie myślę, dużo miejsca potrzebują.

Kasiu narazie mój stan posiadania zamyka się w ilości 10 sztuk, ale coś czuję że to nie jest moje ostatnie słowo... a już na pewno nie mojego eMusia który je uwielbia. Zwłaszcza jak kwitną i zlatują się motyle z całej okolicy.