Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

sylwia_slomc... 23:31, 20 mar 2020

Za fotkę kanzana i ja dziękuję fajnie mieć takich przyjaciół co to pstryk i spod ziemi wykopią towar, którego nikt nie ma
Gdyby nie te grudki to bym pomyślała, że to mrowisko, a nie kretówa
UrsaMaior 09:49, 21 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Przyszłam zobaczyć Kanzana i oniemiałam. To naprawdę jest Kanzan??? Matko i córko!!! Co ja sobie kupiłam???!!!
Magnolia cuuuudna .

No ja też się za głowę złapałam...Moja co prawda na razie jest kolumnowa, bo ją April 4 lata w doniczce trzymała hahaha, no ale muszę w takim razie zweryfikować plan.
gosika67 15:19, 22 mar 2020

Super wycieczka. Podobało mi się bardzo.
antracyt 15:31, 22 mar 2020

Kasiek napisał(a)

Dla nas pesto robie z garsci lisci, tyle nam na raz wystarcza, jemy swiezy, chociaz mozna go przechowywac w lodowce lub mrozic

Pestki slonecznika, dyni, orzechow, roznych ziaren ( to co akurat masz w domu)lekko podsmazam na suchej patelni, miele i dodaje do zblendowanego czosnku. Mozna do smaku dodac troche cytryny, przypraw, ziol, dodaje rowniez troche oliwy. I to wszystko Jest pyszny i bardzo zdrowy, dziala silnie bakteriobojczo, zapobiega nowotworom i miazdzycy, obniza cisnienie, zawiera duzo witaminy C. Po prostu petarda

Dzięki za tydzień może już uda mi się je zrobić, liście rosną.
Kasiek 19:44, 23 mar 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Za fotkę kanzana i ja dziękuję fajnie mieć takich przyjaciół co to pstryk i spod ziemi wykopią towar, którego nikt nie ma
Gdyby nie te grudki to bym pomyślała, że to mrowisko, a nie kretówa

Sylwia, kanzan jest piekny ale... Po ilus tam latach, jest po prostu spory ( u Ciebie wygladalby oblednie) Caly czas jest moim marzeniem, mial byc pierwszym drzewem u mnie, przez pomylke sprzedawcy, dostalam amanogawe...I tak juz zostalo do dzis, teraz, przez Fige to juz wogole nie mam miejsca na nic
Tak, to kretowisko xxl....
Kasiek 19:51, 23 mar 2020

UrsaMaior napisał(a)

No ja też się za głowę złapałam...Moja co prawda na razie jest kolumnowa, bo ją April 4 lata w doniczce trzymała hahaha, no ale muszę w takim razie zweryfikować plan.

Iza, ten pokazywany przeze mnie kanzan, ma conajmniej 20 lat. Wiem, ze wlascicielka wielokrotnie go ciela, odmladzala i skracala. Nie rezygnuj z niego, jest cudowny
Postaram sie przy okazji, zrobic fotki mlodszych drzew, po nich widac typowy dla kanzana, ksztalt korony. To taki odwrocony stozek, ja zawsze, gdy na nie patrze mysle o pol otwartym, odwroconym parasolu Ale tak, to duze drzewo i trzeba to wziac pod uwage
Kasiek 19:52, 23 mar 2020

gosika67 napisał(a)
Super wycieczka. Podobało mi się bardzo.

Goniu, jeszcze beda okazje by sie spotkac...Moze nastepnym razem
Kasiek 19:58, 23 mar 2020

antracyt napisał(a)

Dzięki za tydzień może już uda mi się je zrobić, liście rosną.

Zuza, gdzies wyczytalam, ze jemy tylko do pokazania sie kwiatow, ale... Kwiaty tez sa smaczne
antracyt 20:08, 23 mar 2020

Też o tym czytałam
Kasiek 20:14, 23 mar 2020

Dwa dni temu, spadl snieg...Ok, zapowiadali przymrozki, przyda sie by chronic rosliny...

Troche spadl, troche sie roztopil...Nad ranem, gdy przyszly mrozy, utworzyl lodowa ochrone.
Na dole, fotka przed i po, ta sama galazka rubensa...

Ogrod, natura, sama sie obronila.

Ha, wczoraj juz sniegu nie bylo, mroz sie w nocy zwiekszyl i dzisiaj, polozone mam w ogrodzie nawet zonkile. Smetnie to wyglada.

Nie pamietam dokladnie, kiedy to bylo...Moze dwa lata temu, ogrod obronilam przed zmarznieciem...Zamrazajac go. To stara, sprawdzona metoda Zarowno ta, jak i rozpalanie ognisk, ratuja nie tylko winnice, ale i nasze ogrody
Niestety, tym razem, nie moge stac ze szlaufem w ogrodzie...Co bedzie to bedzie