Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 23:08, 09 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Ewa ta rabatka jest przy wejściu do domu.
A drzewko to klon. Tak podpowiem a jak Ania wróci z ogrodu to się wypowie.

Tak to klon, na froncie.. Drummondi. Klony u mnie dobrze rosną, wiec je mam.. w dużej ilości

Tak to wygląda w sezonie i dziś..

agata19762 23:14, 09 kwi 2016

Ania za ile te magnolie ???
Żółte mają i w jakiej cenie...
Mala_Mi 23:17, 09 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne serby tylko dużo je podlewaj , one bardzo lubią wodę a juz szczególnie po przesadzeniu.

eM się śmiał, że zamówiłam podlewanie obfite.. z oświetleniem błyskowym Na szczęście tym razem było bez gradu ..

Muminek jak przyjechał to do domu nie wszedł.. ani razu.. raz na siłę wniesiony, bo zmoczył się calutki.. Pogoda dziś była beznadziejna. Chłopak wie co się podłącza aby wyczyścić filtry w oczku...tylko siła była za mała .. i woda z ujęcia lała się i lała.. zalała kamienie, trawnik i pół ogrodu .. Z tego wszystkiego zapomniałam, że filtr zapchany i woda ucieka.. Muminek będzie ogrodnikiem.. cały dzień i cały czas sam sobie szukał co ma zrobić w ogrodzie.. pełne ręce roboty.. nie chce myśłeć ile kilometrów zrobił..

Focie dal Ciebie A Duduś.. już sam chodzi przy mebelkach, sam wstaje i raczkuje.. i też wygadany.. oj rośnie mi konkurencja do gadania

Pokaż jak to zrobiłeś??? Oczywiście węże sam poszukał gdzie są i przyciągnął Sprytny chłopak, wszytko wie co sie robi w ogrodzie i po co Nie ukrywam dumna była z niego

Luki 23:19, 09 kwi 2016

Te serby to piękny przykład siły tego miejsca micha się sama cieszy jak czyta się takie rzeczy.
Micha już mi się tak nie cieszy jak czytam, że wszędzie mają piękne magnolie w ofercie, a u mnie w szkółkach w tym roku obfitość w rachityczne srogie nie zapąkowane patyki, a wybór taki, że wcale
Mala_Mi 23:22, 09 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Ania za ile te magnolie ???
Żółte mają i w jakiej cenie...

Stellatę pokazywałam (??) i kosztowała 45 zł.
Żółte były na pewno dwa rodzaje.. ale nazwy mi wyleciały z głowy,. jedna typowo żółta, a druga taka żółta z różowym?? Też jakaś nowość. Kwiaty podobne do Satysfakcion. Satysfakcja (moja na pewno) 85zł. Ale na necie widziałam po 139zł. Wpadłam po ziemie, wiec nie oglądałam za bardzo.. ale tę aż powąchałam i pomacałam.

A i była "Queen od nicht", nazwę mogę pisać z błedem... bardzo ciemne kwiaty.
Mala_Mi 23:30, 09 kwi 2016

yolka napisał(a)
Piękne drzewa, dobroć ludzka przede wszystkim. Wsadzisz może rur pcv przy bryle korzeniowej, żeby lać w nią wodę - prosto pod korzenie. Widziałam coś takiego w parku solankowym w I...

Dobroć ludzka... Dajankowe serby będę oglądać całe życie.. ileś razy dziennie.. i co spojrzę w okno moje ogromne, to będę widzieć ogromne serducho Dajany
Dzięki Forum mamy kawałki przyjaciół w roślinach... tak jak pisze Kasia... gdzie nie spojrzymy to wspominamy różne serducha forumowe

A teraz serducha mi wybaczą.. uciekam do spania. Dostaliśmy dziś w kość .. i to porządnie .. daje się z mojej dżungli wyciepać jednak jodły i zamienić nowym.... Ile to roboty to jedno, ale że się da to drugie
Da się bez ciężkiego sprzętu .. a co wydeptaliśmy to inna historia.. trudno

Ostatnia fota.. tulipany już kwitną A czochy atakują buksiki.

SylwiaP 00:19, 10 kwi 2016

Witam od jakiegoś czasu oglądam Pani ogród z dużym zainteresowaniem, podpatruję, gdyż za niedługo sama rozpocznę przygodę z moim ogrodem. Mam też pytanie ponieważ jestem z Rzeszowa czy mogła by mi Pani podać w której szkółce były te magnolie
chelll 00:51, 10 kwi 2016

Aniu, wtrącam się do rozmowy o fiołkach. Wysłuchałam dziś w radiu, że nasiona tych roślin roznoszą mrówki To wiele wyjaśnia...
Bogdzia 07:24, 10 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

eM się śmiał, że zamówiłam podlewanie obfite.. z oświetleniem błyskowym Na szczęście tym razem było bez gradu ..

Muminek jak przyjechał to do domu nie wszedł.. ani razu.. raz na siłę wniesiony, bo zmoczył się calutki.. Pogoda dziś była beznadziejna. Chłopak wie co się podłącza aby wyczyścić filtry w oczku...tylko siła była za mała .. i woda z ujęcia lała się i lała.. zalała kamienie, trawnik i pół ogrodu .. Z tego wszystkiego zapomniałam, że filtr zapchany i woda ucieka.. Muminek będzie ogrodnikiem.. cały dzień i cały czas sam sobie szukał co ma zrobić w ogrodzie.. pełne ręce roboty.. nie chce myśłeć ile kilometrów zrobił..

Focie dal Ciebie A Duduś.. już sam chodzi przy mebelkach, sam wstaje i raczkuje.. i też wygadany.. oj rośnie mi konkurencja do gadania

Pokaż jak to zrobiłeś??? Oczywiście węże sam poszukał gdzie są i przyciągnął Sprytny chłopak, wszytko wie co sie robi w ogrodzie i po co Nie ukrywam dumna była z niego

Dzięki za zdjecia mojego najulubieńszego kwiatuszka z Twojego ogrodu. Wydoroślał Muminek , taki mały facet sie zrobił. Masz szczescie do pracowitych chłopaków a jak jeszcze mały się taki okaze to chyba hektary trzeba bedzie zakupic żeby roboty starczyło dla wszystkichJak ja lubię na niego patrzec.Martwię sie tylko czy mu nóżki nie zmarzły bo kaloszki zimne , ja od razu po nich chora jestem. No dowód jest że wie co z czym połączyc. Fajny chłopak rośnie , bedziesz miec pociechę z niego.Dobrze ze deszcz pada i serby posadzone , teraz przyjma sie na pewno.
paniprzyroda 07:37, 10 kwi 2016

Trzymam kciuki wobec tego za serby a i małych ogrodników buziam i nie dziw, że babcia dumna Też byłabym