Hej Rumianko, rzeczywiście zmiany cieszą choć niektóre są tymczasowe A u mnie ogarnięte bardzo z grubsza. Walcze nadal z chwastami i choróbskami ale jak to mówią byle do przodu
A jeszcze wczoraj mu (cisowi) dołożyłam. Podlewałam florovitem zywoplot. Myślę sobie : poleje tez po cisie.Jak pomyślałam tak zrobiłam. Rozrobiłam nawoź i heja na cisa. I już przy pierwszym chlupnięciu zorientowałam się ze coś za ciemna od nawozu ta woda.
Pomyliłam dawkę!! I bym była cisa spaliła. Dobrze ze się od razu zorientowałam. Heja węża i spłukiwałam ze wszystkich gałęzi ...
Głupiego robota lubi
Jestem jestem tylko nie u siebie na wątku. U mnie nic ciekawego się nie dzieje wiec nie ma o czym pisać. Podczytuje co u Was. A ze nie mam nic mądrego do napisania wiec podczytuje z ukrycia. Ja walczę z chwastami i choróbskami. Nieustannie. Poza tym chce ratować moje rodki wiec w każdej wolnej chwili czytam odpowiednie watki, próbując wyłuskać przydatne informacje.
Dzisiaj przychodzę z kilkoma fotkami. Z racji urodzinowego dnia zrobiłam rundkę po okolicznych centrach i szkółkach ogrodniczych. Zanabylam dwa duże cisy, dwa mniejsze i pierdołki do donic przed wejścia.
Cisy jak cisy ale pokazuje pierdołki bo mi się podoba co namodzilam i bardzo mnie cieszy ten fakt
Wypad do ogrodniczego okazał się owocny ponieważ znalazłam w przyzwoitych cenach( chyba) choiny kanadyjskie i świerki serbskie które planuje posadzić jako zywoplot. Wstępnie jestem z panem omówiona na wrzesień na wykopki.
I tutaj prośba do zaglądających. Czy moglibyście podać mi ceny waszych drzewek. Głownie chodzi mi o choiny kanadyjskie i świerki serbskie. Wysokosc okolo 1,50 - 1,80. Jak ktoś ma problem podawać ogólnie to poproszę na pv. Z góry dziękuję