Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

JoannaDe 17:56, 07 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Asiu, musiałam sobie to rozrysować na karce ale wygląda na to, że się zmieszczą bez problemu i jeszcze trochę miejsca zostanie.

Musisz tylko zweryfikować docelową wielkość rodka CW - ja roboczo przyjęłam szerkość 1,5 - nie wiem czy nie doszacowałam.

Co to za krzaczek pomiędzy rodkiem a stożkiem? Pisałaś o grackach, ale to mi na gracka nie wygląda. No i czy gracek nie zasłoni Ci całkiem okna? One podobno wielgachne rosną?

Widzę jeden problem - cisy lubią zasadowo, a rodki kwaśno. Do tego Toszka mówi, że rodki lubią swoje towarzystwo, czytaj: trudniej utrzymać zdrowego jednego rodka niż całą grupę. Także zalecam w tej sprawie konsultacje z Toszką, bo co ja się tam znam. Właśnie jestem na najlepszej drodze do zabicia swojego rodka.

W poniedziałek postaram się rozrysować w paincie tą rabatę, bo tak w powietrzu to ja nie umiem

Asia, ja sie w ogóle zastanawiam czy tego rodka tam trzymac. Między innymi dlatego że on kwaśnolubny. A poza tym to bidny jest i tak go muszę ratować.

Miedzy , a konkretnie to za stozkami chciałam trawy. Napisałam gracki ale one tam chyba nie za bardzo. To jest cienista rabata, północno-wschodni róg domu, słoca prawie wcale z tendencją na wcale.

Weż prosze poprawke na garden puzzle. Tam nie wszystkie roliny mają w bazie. Na moim projekcje za trawy robią miskanty cukrowe wic to wszystko ciężko wygląda.

Już się cieszę na poniedziałek
JoannaDe 17:59, 07 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)

Ja jednak nie będę z niwakami eksperymentowac , nie widzę miejsca u siebie dla nich. Lubię jak niwaki są wyeksponowane odpowiednio ,wtedy są na miejscu jakby.

I tu uderzyłaś w punkt. Mi też nie pasuje że ten mój tam rośnie. Myślę żeby go przerzucić na tyy ogrodu. Pytanie tylko jak
Margerytka40 18:03, 07 kwi 2017

JoannaDe napisał(a)

I tu uderzyłaś w punkt. Mi też nie pasuje że ten mój tam rośnie. Myślę żeby go przerzucić na tyy ogrodu. Pytanie tylko jak

JoannaDe 10:12, 08 kwi 2017

Mam i ja Wysoka na oko 180 cm.

Biedna ona bo rok czasu z gołymi korzeniami przeleżała w krzakach. Całkiem o niej zapomniałam. Jak ją odnalazłam to na szybcika wsadziłam byle gdzie aby tylko posadzić. Ale jak widać rośnie Dzielna bestia

Czy z tych zdjęć jesteście w stanie rozpoznać odmianę?

Makusia 22:49, 08 kwi 2017

Moje rośliny w ziemi, podlewane, odżywiane, przycinane (wszystko "co do zasady")i rosnąć nie chcą, a u Ciebie z gołym korzeniem przez rok w krzakach??? Ty masz jakieś z niemieckiego sortu czy jak? Żelazne normalnie!
Margerytka40 09:37, 09 kwi 2017

To wszyscy wzdychają do śś,szukają a Ty w krzakach bidulę z gołym korzeniem trzymasz? Nie wytrzymam normalnie. Musisz teraz przeprosić się z nią bo to widocznie okaz nie do zdarcia
anbu 09:48, 09 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Moje rośliny w ziemi, podlewane, odżywiane, przycinane (wszystko "co do zasady")i rosnąć nie chcą, a u Ciebie z gołym korzeniem przez rok w krzakach??? Ty masz jakieś z niemieckiego sortu czy jak? Żelazne normalnie!

W krzakach rok z gołym korzeniem Jak nic, na pewno to niemiecka jakość
Makao_J 09:56, 10 kwi 2017

No to wiesz co? Kopa w d... bym Ci zasunęła Taką ŚŚ zagubić

Jak dobrze że się znalazła. Ale po takich przejściach to już wiadomo że terminatorka jest i łatwo się nie podda. Super. To tylko przekonuje mnie że powinnam też sobie taką kupić.
Kawa 10:03, 10 kwi 2017

śliczna
anna_t 20:39, 10 kwi 2017

hahahahah niemiecka jakość dobre
Asia niemieckich cisów mi podeslij