Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 20:30, 04 kwi 2019

No to zamiast siedziec w domu poszlam sie przebrac i polecialam czyscic jezyne ze starych galezi. Potem ciachac szafirkowe liscie i jeszcze oprysk magiczna tabletka do bukszpanow zrobilam.
Po powrocie weszlam pod goracy prysznic i licze, ze chora nie bede bo czapki nie mialam

Wczesniej zrobilam zdjecie z okna - inna perspektywa na rabate-wyspe - tak bede ją ogladac czesto.

Chyba wyspe za krotka narysowalam, w sobote beda przymiarki w realu.
zoja 20:31, 04 kwi 2019

tulucy napisał(a)
A ja dziś od jedenastej do 19-tej z przerwą półtoragodzinną na obiad. Przyjemnie było, wiatr dość mocny, bo mi wózek przewracał, ale ciepły raczej.

Super!
Myslalam nad wzieciem urlopu jutro ale przez wiatr sie rozmyslilam, wezme kiedys gdy bedzie cieplej.
zoja 20:34, 04 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Ojej Zojka Ty tak samo jak ja ryć będziesz Powiem Ci, że parę lat wstecz to tam na luzie z taczką od rana do wieczora i nic, a teraz taczek wywiozłam i kręgosłup siadł.......... No gdzie ta kondycja ja się pytam ? ....
Kwiatuchy ślicznie kwitną, ja od zeszłego roku w śnieżniku zakochana jestem

...coz kondycja to nie wszystko...
Dziwne, ze 3 lata temu rycie mnie cieszylo dzis raczej z niechecia mysle.
Sniezniki - chcialam je jesienia kupic ale nie bylo i stanelo na cebulicach - niestety nie jest tak efektowna.
tulucy 21:10, 04 kwi 2019

Ja wzięłam dwa dni, z możliwością przedłużenia na poniedziałek. Jeśli się nie wyrobię w weekend. Jutro ma już przestać wiać. A dziś u mnie w cieniu na zawietrznej, osłoniętej znaczy, było 17st.
Nowalijka 21:22, 04 kwi 2019

Zoju, jak tak dalej pójdzie, to działki Ci zabraknie do kopania. Też mam plany na weekend ale słyszałam że ma padać. Z jednej strony to dobrze, bo ziemia sucha jak pieprz, ale mogłoby padać nocą.
Zoju co to za magiczna tabletka na bukszpany? Pewnie pisałaś wcześniej ale chyba przegapiłam.
Gosiek33 06:50, 05 kwi 2019

zoja napisał(a)
... Potem ciachac szafirkowe liscie ...

Czemu tniesz liście szafirków? Moje bardzo mnie wkurzają ale bez liści cebulki mocy nie nabiorą?
Kawa 10:57, 05 kwi 2019

widzę, ze nowe kopanie sie zapowiada
zoja 11:11, 05 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Ja wzięłam dwa dni, z możliwością przedłużenia na poniedziałek. Jeśli się nie wyrobię w weekend. Jutro ma już przestać wiać. A dziś u mnie w cieniu na zawietrznej, osłoniętej znaczy, było 17st.

dziś pięknie, załuje ze w pracy siedze
zoja 11:12, 05 kwi 2019

Nowalijka napisał(a)
Zoju, jak tak dalej pójdzie, to działki Ci zabraknie do kopania. Też mam plany na weekend ale słyszałam że ma padać. Z jednej strony to dobrze, bo ziemia sucha jak pieprz, ale mogłoby padać nocą.
Zoju co to za magiczna tabletka na bukszpany? Pewnie pisałaś wcześniej ale chyba przegapiłam.

i o to chodzi, żeby już tylko odpoczywać i ewentualnie sadzic a nie ryc
u mnie już deszcze odwołali

magiczna tabletka to Topbuxus Health-Mix
zoja 11:18, 05 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)

Czemu tniesz liście szafirków? Moje bardzo mnie wkurzają ale bez liści cebulki mocy nie nabiorą?

bo brzydkie i wlazily na bukszpany a to grozi grzybem
ktoś kiedyś mi napisał, ze to im nie szkodzi i faktycznie tak jest
obcinam tuz nad pakami - wtedy jest schludniej i kwiaty lepiej widać

co więcej - ciacham dwa razy - jesienią i teraz wiosną - żyją mają się dobrze i chyba nawet się rozmnożyły