O Zojka dziękuję za podpowiedź zacznę w takim razie olejować bo faktycznie jak farbuję to od skóry są zdrowe, ale już na końcach siano .... Mama mi zawsze powtarza - nie farbuj, poczekaj Twojemu tacie też dopiero po 30-stce ściemniały !!! hahahah ale ja chcę już ciemne a nie po 30-tce hahahah
Mi spalone rozjasniaczem wlosy uratowala nafta kosmetyczna
No i mniej klopotliwa /15-20 minut przed myciem/i tania - dobra na poczatek.
Olej warto na co najmniej godzinke nalozyc. Najpierw poczytaj o olejowaniu - duzo tego w necie, bo mozna sie zrazic jakby co pisz na priv moze cos podowiem
Olejowałam jakiś czas kiedyś dawno arganowym, ale trochę mnie zraził, bo szybko mi się po nim włosy przetłuszczały - nakładałam go na godzinę na włosy pod czepek a potem spłukiwałam, ale może niedokładnie i zostawał i dlatego się przetłuszczały sporo blogów o włosach przerzuciłam, ale chyba najbardziej mi ta Anwen odpowiada
Arganowy u mnie na koncowki po umyciy. Do olejowania stosuje lniany z B ulepszam kwasem hialuronowym, zatezonym wyciagiem z aloesu i pentanolem
Zmywa sie lepiej jak lekko rozpieniony szampon nalozysz na wlosy jeszcze przed ich zamoczeniem, poczekasz dluzsza chwile /emulgue sie/ i potem normalnie umyc.
Tez lubie Anwen
A wiesz jaki olej przyciemnia? Rycynowy ten stosuje na skore glowy, swietnie dziala na porost wlosow /baby hair/ /ulepszam czasem kwasem hialuronowym i pentanolem/
Rycynowy jest bardzo zdrowy na włosy, po nim właśnie zmniejsza się przetłuszczanie. A brwi to mi przyciemnił na czarne praktycznie. A rzęsy jak po nim rosną
Zoja bardzo fajne masz tulipanki botaniczne, to jakieś późniejsze?? I nie mają żółtego w środku jaka to odmiana?
I bardzo mi wpadły też w oko te blado różowe...
Ja to zdziwiona jestem jak długo w tym roku tulipany kwitną...
Ps. Właśnie siedzę z kawką na tarasie i z olejem lnianym na głowie
Dzięki że napisałaś o tym bo ja nie słyszałam o olejowaniu wcześniej...