Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

Aurelllia 21:47, 28 kwi 2018

O Zojka dziękuję za podpowiedź zacznę w takim razie olejować bo faktycznie jak farbuję to od skóry są zdrowe, ale już na końcach siano .... Mama mi zawsze powtarza - nie farbuj, poczekaj Twojemu tacie też dopiero po 30-stce ściemniały !!! hahahah ale ja chcę już ciemne a nie po 30-tce hahahah
zoja 21:51, 28 kwi 2018

Aurelllia napisał(a)
O Zojka dziękuję za podpowiedź zacznę w takim razie olejować bo faktycznie jak farbuję to od skóry są zdrowe, ale już na końcach siano .... Mama mi zawsze powtarza - nie farbuj, poczekaj Twojemu tacie też dopiero po 30-stce ściemniały !!! hahahah ale ja chcę już ciemne a nie po 30-tce hahahah

Mi spalone rozjasniaczem wlosy uratowala nafta kosmetyczna
No i mniej klopotliwa /15-20 minut przed myciem/i tania - dobra na poczatek.
Olej warto na co najmniej godzinke nalozyc. Najpierw poczytaj o olejowaniu - duzo tego w necie, bo mozna sie zrazic jakby co pisz na priv moze cos podowiem
Aurelllia 21:56, 28 kwi 2018

Olejowałam jakiś czas kiedyś dawno arganowym, ale trochę mnie zraził, bo szybko mi się po nim włosy przetłuszczały - nakładałam go na godzinę na włosy pod czepek a potem spłukiwałam, ale może niedokładnie i zostawał i dlatego się przetłuszczały sporo blogów o włosach przerzuciłam, ale chyba najbardziej mi ta Anwen odpowiada
zoja 22:20, 28 kwi 2018

Aurelllia napisał(a)
Olejowałam jakiś czas kiedyś dawno arganowym, ale trochę mnie zraził, bo szybko mi się po nim włosy przetłuszczały - nakładałam go na godzinę na włosy pod czepek a potem spłukiwałam, ale może niedokładnie i zostawał i dlatego się przetłuszczały sporo blogów o włosach przerzuciłam, ale chyba najbardziej mi ta Anwen odpowiada

Arganowy u mnie na koncowki po umyciy. Do olejowania stosuje lniany z B ulepszam kwasem hialuronowym, zatezonym wyciagiem z aloesu i pentanolem
Zmywa sie lepiej jak lekko rozpieniony szampon nalozysz na wlosy jeszcze przed ich zamoczeniem, poczekasz dluzsza chwile /emulgue sie/ i potem normalnie umyc.
Tez lubie Anwen
A wiesz jaki olej przyciemnia? Rycynowy ten stosuje na skore glowy, swietnie dziala na porost wlosow /baby hair/ /ulepszam czasem kwasem hialuronowym i pentanolem/
zoja 22:59, 28 kwi 2018

Takie 'wycinki'

zoja 23:01, 28 kwi 2018

mrokasia 23:34, 28 kwi 2018

Zojka, wiedziałam że u Ciebie będzie kolorowo!
Ślicznie .
A włosy - piękny gest!!!
tulucy 07:20, 29 kwi 2018

Rycynowy jest bardzo zdrowy na włosy, po nim właśnie zmniejsza się przetłuszczanie. A brwi to mi przyciemnił na czarne praktycznie. A rzęsy jak po nim rosną

BKosimkArt 08:45, 29 kwi 2018

Zoja bardzo fajne masz tulipanki botaniczne, to jakieś późniejsze?? I nie mają żółtego w środku jaka to odmiana?
I bardzo mi wpadły też w oko te blado różowe...
Ja to zdziwiona jestem jak długo w tym roku tulipany kwitną...

Ps. Właśnie siedzę z kawką na tarasie i z olejem lnianym na głowie
Dzięki że napisałaś o tym bo ja nie słyszałam o olejowaniu wcześniej...
anabuko1 09:30, 29 kwi 2018

Och, u ciebie jest tak ślicznie,kolorowo, bogato w roślinny.!
Tak jak i ja lubię.
Pozdrówki zostawiam