Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

zoja 16:42, 08 paź 2016

Może dorzucę swoje 3-grosze do rozmowy o frezjach...
Miałam je w tym roku - wsadziłam do ziemi w doniczce na początku kwietnia, a w maju do gruntu - zakwitły już w czerwcu i obłędnie pachniały
boguslaw_grz... 16:43, 08 paź 2016

Hm,to nie trafiony zakup
hanka_andrus 17:38, 08 paź 2016

Boguś, nie przejmuj się. Są gusta i guściki. Mnie już zapachy niezbyt rajcują, Violetce może akurat przypadną do gustu. Zmylił Cię tylko napis, że sadzenie do grudnia. W Holandii może tak, u nas raczej nie.

Intencje masz dobre. Widzisz Zoja podpowiada, że na Wielkanoc do doniczki a w maju do gruntu. I będzie woniało na cały ogród,
boguslaw_grz... 17:46, 08 paź 2016

Dzieki Haniu,jestes lekiem na cale zlo,zobaczymy co wyrosnie'mi sie po prostu skojarzylo z pachnacymi bukietami minionych lat
hanka_andrus 18:07, 08 paź 2016

Fakt, bukiety były pachnące, ale były dostępne prawie o kazdej porze roku, czyli szklarniowe nasze, albo przywożone z Holandii na handel. U nas dostępne były tylko ostatnio pogardzane goździki. Ale właśnie goździki bardzo lubię.
violka171 19:28, 08 paź 2016

boguslaw_grzybowski napisał(a)
Dzieki Haniu,jestes lekiem na cale zlo,zobaczymy co wyrosnie'mi sie po prostu skojarzylo z pachnacymi bukietami minionych lat

wysadzimy zobaczymy,a jak nie podpasi to sie wyciepie i tyle
Gabriela 20:26, 08 paź 2016

Upominam się namolnie jeszcze raz, bo chyba przeoczyłaś mojego posta.

Hanusiu, jak się masz.
Mam prośbopytanie - przeczytałam niedawno, że w u Ciebie w Kołobrzegu w jednym z parków jest odrestaurowany bindaż, zwany po staropolsku chłodnikiem, czyli aleja obsadzona z obu stron drzewami, strzyżonymi i prowadzonymi po podporach tak, by tworzyły tunel.
W necie oczywiście są jakieś zdjęcia, ale ciekawa jestem Twojej opinii i fotografii. Przebarwiony jesiennie bindaż na pewno jest przepiękny o tej porze.
Pozdrawiam serdecznie bardzo.
BasiaLT 22:00, 08 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)
Fakt, bukiety były pachnące, ale były dostępne prawie o kazdej porze roku, czyli szklarniowe nasze, albo przywożone z Holandii na handel. U nas dostępne były tylko ostatnio pogardzane goździki. Ale właśnie goździki bardzo lubię.

Też goździki bardzo lubię i po okresie "nielubienia" zaczynają wracać do łask. Jest ich coraz więcej w kwiaciarniach.
hanka_andrus 22:01, 08 paź 2016

Gabrysiu, Póki co do Kołobrzegu się nie wybieram, bo pogoda nie sprzyjająca na moje wyjazdy. POszukam w necie w którym to miejscu i przy najbliższej sposobności zajrzę tam i zdjęcia porobię, Niby 40 km to nie daleko, ale busikiem mi to caly dzień zajmie, a samochodu nie mam i na grzecznościową okazję muszę liczyć.

Musisz mi wybaczyuć, że nie będę Twoją konsultantką natychmiast. Również pozdrawiam
hanka_andrus 22:45, 08 paź 2016

W ogrodach Hortulu też jest rodzaj chłodnika z wisterii, Ale zdjęcie zostało w poprzednim kompie niestety.