Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

KasiaWB 21:08, 09 kwi 2017

No cóż, podagrycznika mam niestety i ja masakra.... nie dalej jak wczoraj czyściłam cisy z tego badziewia a wrasta okrutnie. Nie wiem skąd się wziął, zapewne z jakimiś roślinami przybył...
Druga podobna roślina to... konwalia, jeden jedyny raz zachciało mi się w ogródku konwalii w 2011 r. i do dziś nie mogę wytępić....
Znowu będę smarować roundapem...
Kolejna to... skrzyp... Ani ocet ani roundap póki co go nie rusza... no może na chwilkę...

Pokaż trochę ogrodu na osłodę
Kasya 21:09, 09 kwi 2017

podagrycznika sie tak nie boje jak karczownika
wygooglalam go i spac nie moge po nocach
Gosiek33 21:13, 09 kwi 2017

trawki to turzyca buchannana, Serduszka piękna Bacchanal i dzwonek octopus pink, nie wiem czy jeszcze coś kupowałaś?

Zana 21:17, 09 kwi 2017

jolanka napisał(a)

Rozumiem Anulka Róże posadziłaś? Ja dopiero dzisiaj i to nie do końca w miejscach docelowych

Połowę róż wsadziłam dzisiaj do doniczek. Będą przechodziły teraz etap balkonowania, aż rycie skończę. Iwonka w sobotę zajrzała, to widziała te moje wykopaliska. No cóż, głową pokiwała i stwierdziła, że mam przerypane z tym piachem.
Kasiolaaa 21:19, 09 kwi 2017

Te cholerstwo nie moge wyplewic bo od sasiada idzie u siebie wyrywam co dwa tyg i znowu wyrasta
jolanka 21:27, 09 kwi 2017

Rytla, AnnaCh

A nie wstyd Wam? Mamuśki z dobrego serca dają co mogą
jolanka 21:31, 09 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)
No cóż, podagrycznika mam niestety i ja masakra.... nie dalej jak wczoraj czyściłam cisy z tego badziewia a wrasta okrutnie. Nie wiem skąd się wziął, zapewne z jakimiś roślinami przybył...
Druga podobna roślina to... konwalia, jeden jedyny raz zachciało mi się w ogródku konwalii w 2011 r. i do dziś nie mogę wytępić....
Znowu będę smarować roundapem...
Kolejna to... skrzyp... Ani ocet ani roundap póki co go nie rusza... no może na chwilkę...

Pokaż trochę ogrodu na osłodę

Konwalię mam w lesie;( Boje się, że do mnie przywędruje nieproszona Kiedy idę na spacer to lubię ją podziwiać ale w ogrodzie nie lubię

Skrzyp niestety mam i to w hurtowej ilości, tego to rzeczywiście nic nie bierze. Próbowaliśmy delikatnie wykopywać ale skubany nie daje się

Zaraz troche zdjęć na oslodę pokażę dzisiajszych
jolanka 21:31, 09 kwi 2017

Kasya napisał(a)
podagrycznika sie tak nie boje jak karczownika
wygooglalam go i spac nie moge po nocach

A tego ananaska to nie znam, zaraz pogooglam
jolanka 21:32, 09 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)
trawki to turzyca buchannana, Serduszka piękna Bacchanal i dzwonek octopus pink, nie wiem czy jeszcze coś kupowałaś?

Gosiu, jesteś wielka dzieki
jolanka 21:34, 09 kwi 2017

Zana napisał(a)

Połowę róż wsadziłam dzisiaj do doniczek. Będą przechodziły teraz etap balkonowania, aż rycie skończę. Iwonka w sobotę zajrzała, to widziała te moje wykopaliska. No cóż, głową pokiwała i stwierdziła, że mam przerypane z tym piachem.

Też tak myślałam ale nie mogłam znaleźć długich doniczek
Wykopaliska piaskowe to jak wiesz i u mnie. Mam pomysł, niech Iwonka nie kiwa glową tylko poćwiczy wywożenie od nas ;( Bedzie miala fitnes