Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

_Martini_ 22:02, 29 maj 2017

U mnie też są pączki i na mszyę też pryskałam już. Edenka ma tylko jeden pączek, a Mainzer nie ma wcale
Kasia, daj szansę Leo. U mnie niezmordowane kwitły do przymrozków nawet z plamistością.
tulucy 22:15, 29 maj 2017

Ja póki co mszycę zbieram ręcznie, strząsam i tyle... Dużo ptaków jest, niech jedzą. Róże muszą różnie smakowac, bo po sąsiedzku nieraz na jednej jest mszyca, a druga tuż obok czyściutka...
jolanka 22:38, 29 maj 2017

Kindzia napisał(a)
To drozd...nie mam pytań W niedzielę wieczorem takiego u nas w Zabrzu widziałam na spacerze z psem. W mieście też urzędują??? Na wsi nie przyuważyłam...i gdyby nie Ty, nie wiedziałabym, że to drozd!

U mnie róże jeszcze trochę, czyli będą o czasie. Ale Leonardo da Vinci mają początki plamistości...a z takim przekonaniem je sadziłam

Kasiu, ja durnowato napisałam, że to droździk Tak myslałam. Po Twoim poście sprawdziłam, że to Ty masz rację
Poprzednio koncerty dawał mi na dębie droździk - potwierdzone przez Bogdzię - więc nie zastanawialam sie nawet i tak samo napisalam Zaraz poprawię podpis. Droździk ma takie rudawe wykończenie przy szyi Dzięki

Co do róż, na Acopolis obrywalam dzisiaj kilka liści od dołu, byly żółte - chcę wierzyć, że to tylko susza albo zmarznięte Chyba powinnam na grzybka ja potraktować

Już nie mogę edytować tamtego posta Na zdjęciu jest drozd a nie droździk
jolanka 22:42, 29 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Ale wygodne gniazdko uwiła swoim pisklętą

Jolu czekam na Twój pokaż róż

Zobacz jakie czyste Musialy sikorki tymi malymi dziubkami sprzątać Kurcze, ja mam ręce i nie daje rady

na róże to tez czekam
jolanka 22:45, 29 maj 2017

Makao_J napisał(a)
Jakie już duże pąki różane masz. Moje to mikrusy ale ciesze się że są Większość mam drugi sezon więc powinny być ładniejsze niż rok temu ale się okaże

Minerva ślicznie się podniosła po garażowym kwitnięciu. Brawo Ty

Brawo ja A raczej mój eM . Żebys widziala jaki byl dumny jak te pąki zobaczył Przecież to on narozrabiał

Aniu, moje róże są też mlodziutkie więc pewnie jeszcze nie będzie takiego efekto. musze dokarmiać je w tym roku aby podrosly
jolanka 22:48, 29 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Haha jakie poświęcenie, ale przynajmniej już wiemy jak sikorki gniazdo robią

Piękne czochy u Ciebie, u mnie wszystkie po zimie pognily już niedługo będziemy podziwiać róże, nie mogę się doczekać

No wlasnie, bałam sie aby nie spaść z tej drabiny a nie chcialam dotykać budki aby nie zostawić zapachu.
Kilka czosnków tez mi wygnilo albo nornice zeżarły
jolanka 22:53, 29 maj 2017

tulucy napisał(a)
Jolu mam zacięcie, bo powoli mam dość i chcę skończyć. Dom zapuszczony, pranie czeka na żelazko, a ja grzebię.
I widzę, że jeszcze sporo przede mną, bo po wycięciu drzew muszę całą rabatę wzdłuż ulicy ogarnąć na nowo.

U mnie już jest pierwsza róża Susan Williams Ellis.
Ostróżka jedna juz kwitnie, inne się zbierają, a jedna przerosła już siatkę. Naparstnice zaczęły, dzwonki się szykują. Czosnki w większości kończą już.

A ja nie prasuję od razu po praniu Tylko to co potrzebne na bieżąco Hihi

Łucja, początkowo chcialam aby ogród zrobic szybko. teraz wiem, że będzie to trwalo kilka lat. Oczywiście, bardzo bym chciala inaczej ale ponieważ robię w większości sama więc nie przeskoczę ograniczeń. Po prostu musze zaakceptowac rzeczywistość, Trudno
U mnie chyba pierwszy będzie Louis Odier, kolor widzię tez u Winchester Cathedral.
frezja 22:59, 29 maj 2017

jolanka napisał(a)

Częściowo będę musiała wykopać bo róże tam wsadzilam i miejsca zrobiło się mniej ale masz rację, trochę zostawię i najwyżej dosadzę. Tylko niexwiem czy cebule będą rosły jak im się liście zetnie?

Chwilę poczekaj, one już powoli żółkną. Ważną rzeczą jest, aby w okresie po przekwitnięciu nie obrywać liści. Tulipanowi dostarczamy wody, dopóki liście nie zaczną wysychać. Podlewanie jest bardzo ważne, gdyż właśnie cebulki regenerują się po kwitnieniu i zbierają odpowiednie zapasy, aby móc równie pięknie zakwitnąć w przyszłym roku.
tulucy 23:07, 29 maj 2017

Jolu, no a ja już kilka lat się tak bawię, bo robiłam najpierw dostępne kawałki, potem niby całość, aż się koncepcja zmieniła...
U mnie kolor pokazało już sporo, Cardinal R., Nuits de Young, Winchester, Mary rose, St. Swithun, kilka historycznych, Louiska też. I tak kilka dni już pokazują i nic dalej...

Ja prasuję hurtem, żeby dzieci miały wszystko złożone w szafach. Rano nienawidzę, bo zawsze potem się boję, że żelazko nie wyłączone
kasja83 07:55, 30 maj 2017

jolanka napisał(a)

Kilka czosnków tez mi wygnilo albo nornice zeżarły

U siebie też to podejrzewam, bo wyrosły w rabacie bardzo nieregularnie.