Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:40, 30 maj 2017

ren133 napisał(a)
I gotowanie i zakupy też sama?

Hmm, kuchnia to ja Ale to akurat lubię
AnnaCh 21:44, 30 maj 2017

Spokojnie laski, 2 lata, to ja jedną rabatę robię
U mnie troszkę popadało, ale jak patrzyłam na radarze, to wszystko przeszło obok, największe chmury przeszły na północ i południe, w środeczku ominęło nasze miasto
jolanka 21:50, 30 maj 2017

Filomena napisał(a)

Ja chciałam się wyrobić w 3 lata. Ogród tworzę już 12-ty rok i koncepcja dopiero wychodzi jako tako. Przestój zdrowotny i inne życiowe priorytety niestety ograniczają nasze marzenia. Ale przyjemność jest też w ciągłym w tworzeniu, ulepszaniu, reagowaniu na aktualne potrzeby i chciejstwa. Tworząc ogród nauczyłam się respektu do życia, czerpania przyjemności z każdego drobiazgu i cierpliwości.

Też czekam na róże!

Wiele rzeczy robimy chwilą ale zawsze nam się wydaje, że potrafimy porządnie, według planu Masz rację, priorytety nam się zmieniają, zawsze są rzeczy ważne i ważniejsze To dobrze. Nie jesteśmy przeciez automatami.
Chciejstwa są fajne ale jak piszesz radość jest w ciaglej zmianie, tez tak myślę Jeśli cieszy nas chwila, cieszy życie. Jeśli tego nie potrafimy, no to mamy kłopot
jolanka 21:51, 30 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Jolcia...przeceniasz mnie...nie wiedziałam, że są dwa...i droździk, i drozd!
Myślałam, że po prostu zdrobniłaś mu imię

Haha ale fajnie Kasiu, jesteś wspaniała
jolanka 21:53, 30 maj 2017

Marga napisał(a)
Też mi się wydawało, że w max 2 lata ogród będzie gotowy. Alez się pomyliłam. Teraz mi się wydaje, że nigdy nie dam rady go skończyć

Nigdy nie mów nigdy, podobno Może klub założymy
jolanka 22:04, 30 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)

Aż mnie zatkało na widok tej piwonii.... C U D N A

Bardzo się cieszę
jolanka 22:08, 30 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
Spokojnie laski, 2 lata, to ja jedną rabatę robię
U mnie troszkę popadało, ale jak patrzyłam na radarze, to wszystko przeszło obok, największe chmury przeszły na północ i południe, w środeczku ominęło nasze miasto

Ania, jesteś wielka
Znaczy się, stresowac się nie powinnyśmy Haha

Tez czekam czy będzie burza czy nie. Nawet świeczki przygotowalam Deszczu to bym chciała ale burzy się bojeZaraz popatrzę na radary .
inka74 22:09, 30 maj 2017

Jola - dajesz radę z mszycą? U mnie jakieś nalot jest. Najpier z róż ręcznie zbierałam. Potem wywarem z czosnku próbowałam a teraz przeszłam już do chemii. Nie daję z nimi rady. Jakiś taki rok jest
Marga 22:20, 30 maj 2017

A zdjęcie młodej sikoreczki będzie?
jolanka 22:25, 30 maj 2017

Zdjęć dzisiaj nie pokażę (jutro zgram) ale .....napiszę co mi się przytrafiło. Przez dwie godziny ratowałam młodą sikorkę, która wpadła do dużej miski na pełnionej wodą. Znalazłam ją przez przypadek, kiedy była juz w bardzo złym stanie
Myslalam, ze juz po niej. Otwierałam jej dziobek, wkladalam do niego pokrojone pestki słonecznika, siemienia lnianego. Kiedy zaczęła połykać, suszylam suszarką, otulalam puszystą ściereczką. Po półtorej godzinie zaczęła się wreszcie mocniej ruszać, łapkami zaczęła trzymać się mojej ręki. Potem zaczęła w końcu piszczeć, może wolała inne sikorki.
Kiedy zaczęła się otrzepywac wiedziałam, ze sobie poradzi
Pilnowalam tylko aby żaden drapieżnik ja nie dorwał.
Potem otrzepała się kilka razy, najpierw próbowała odfrunąć - nie udało się, spadła na trawnik. Po jakimś minucie, kiedy się odwróciłam, juz jej nie bylo .

Jak ja się cieszę

Pokaże jutro zdjecia