Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 08:33, 05 kwi 2018

m_gocha napisał(a)

Myślałam, że już za późno na Promanal. Na ulotce wyczytałam, że należy stosować od końca zimy przez okres wczesnej wiosny, w celu zniszczenia zimujących stadiów szkodników. Opryski promanalem najlepiej wykonywać od końca lutego do połowy marca
No ale rozumiem, że nie patrzymy na daty ale na to co jest faktycznie
Jola a co pryskałaś? Domyślam się, że wszelkie drzewa i krzewy owocowe, świerki, modrzewie, cisy? Czy bukszpany też?

Zakupy z eMem cudne

Tak naprawdę to był pierwszy moment kiedy można byłoby hm pryskać. Rok temu nie zdążyłam.
Pryskalam wszystkie iglaki, aż za dużo bo niebieskich nie wolno
Poza tym owocowe, derenie, berberysy, tam, gdzie nie było zbyt mocno rozwiniętych pąków. Bukszpany też.
Dzisiaj jeśli zdążę spryskaj róże.
Zakupy dziękują
jolanka 08:36, 05 kwi 2018

Kasya napisał(a)
A ja nie byłam jeszcze w żadnej szkółce i nic nie kupiłam ... a nawet mi się nie chce ....chyba chora jestem

Kasiu, no to chyba naprawdę jesteś chora Lekarza Ci trzeba, szkółkarza jakiegos
jolanka 08:38, 05 kwi 2018

Zana napisał(a)
A jak przewieźliście tego 4-metrowego tulipanowca? Zakupy z rozmachem. Musisz pokazać, bo nie uwierzymy.

Anulka, oni zapewniają transport po kosztach Za dwie godziny od kupna miałam już w domu.
Fotki zrobię dzisiaj
jolanka 08:40, 05 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
Byłam w szkółce ale poza doniczkowymi maleństwami jeszcze nic nie było większość drzewek i krzewów leżała jeszcze pod zimowym przykryciem

W tym tygodniu wszystko ruszy z kopyta. Ten rok to naprawdę jest okropny, prawie 3 tygodnie opóźnienia. Szkoda bo cały sezon ogrodowy też będzie krótszy
jolanka 08:40, 05 kwi 2018

Milka napisał(a)
Zakupy mega

Dzięki, pokaże wieczorem
jolanka 08:42, 05 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Jolu muszę kupić serby pendule. Tyle, że nie mam teraz czasu jeździć po szkółkach. Tą mam przy okazji w sobotę.

Chyba nie widziałam ale nie jestem pewna bo iglaków specjalnie nie oglądałam. Lepiej jednak dzwonić. U G. w ubiegłym roku widziałam na pewno
Kindzia 08:43, 05 kwi 2018

Uważam, że na Promanal za późno...w tym roku krucho ze sprzyjającą pogodą było. Powinno się pryskać koniec lutego-początek marca. Później można zakleić na amen...i listki mają problem ruszyć...
Kawa 09:01, 05 kwi 2018

popryskać muszę dobrze że przypomniałaś
m_gocha 09:48, 05 kwi 2018

jolanka napisał(a)

Tak naprawdę to był pierwszy moment kiedy można byłoby hm pryskać. Rok temu nie zdążyłam.
Pryskalam wszystkie iglaki, aż za dużo bo niebieskich nie wolno
Poza tym owocowe, derenie, berberysy, tam, gdzie nie było zbyt mocno rozwiniętych pąków. Bukszpany też.
A to ciekawe z tymi niebieskimi świerkami. Wiesz może dlaczego nie wolno ich pryskać?
Kasya 09:51, 05 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Uważam, że na Promanal za późno...w tym roku krucho ze sprzyjającą pogodą było. Powinno się pryskać koniec lutego-początek marca. Później można zakleić na amen...i listki mają problem ruszyć...

Ale w tym roku wszystko opóźnione
Ma być faza pękającego paka i teraz jest
Ale ostatni dzwonek bo jak będzie tak ciepło to zaraz wszystko ruszy