Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:47, 04 kwi 2018

Milka napisał(a)

Ha ha
powoli trzeba ryć

Ja nawet mogę szybciej
jolanka 20:34, 04 kwi 2018

10 litrów oprysku z promanalem poszło na rabaty. Opryskane wszystko co się dało
Kupiony nawóz do trawnika i ziemia do sadzenia kilku drzewek.
Powinnam zamówić jeszcze jedna wywrotkę bo będzie znowu trochę sadzenia

Jadąc dzisiaj " po drodze" do domu wstąpiliśmy zobaczyć co slychac w jednej ze szkółek. Szukam normalnego miłorzęba i 2 platany Alpens Globe.
Nooo.... nie było ale mój eM zobaczył prawie 4 metrowego tulipanowca w bardzo fajnej cenie. Mamy już kolumnowego, chyba mu smutno było samemu
Do tego jeszcze 2 brzozy dorenbosy i 1 brzoza youangii. Dorenboski dołączą do 3 sadzonych jesienią.

Fajny miałam wyjazd, prawda? I tym razem naprawdę eM chciał te drzewa
tulucy 21:05, 04 kwi 2018

Mój m na razie nie dojrzał do takiego podejścia
Pozdrawiam wiosennie
paulina_ns 21:10, 04 kwi 2018

" co słychać jednej ze szkółek " no Jolka przecież wszyscy wiedzą co oznacza takie stwierdzenie - zakupy hihi
_Martini_ 21:31, 04 kwi 2018

tulucy napisał(a)

Mój m na razie nie dojrzał do takiego podejścia
Pozdrawiam wiosennie

Mój ma podobnie

Jolka, zazdroszczę doorenbosów. Czaję się kiedy w końcu jechać po swoje, bo powinnam już wreszcie ruszyć z robotą na nowej rabacie.
Aurelllia 21:39, 04 kwi 2018

Ja za oprysk biorę się jutro tzn mój luby polata Muszę zlać mocno cisy, bo chyba misecznika mam, bo igły żółkną... a na co jeszcze lałaś oprócz iglaków ?
Kasia_CS 21:49, 04 kwi 2018

jolanka napisał(a)
" po drodze" do domu wstąpiliśmy zobaczyć co slychac w jednej ze szkółek

Chyba chciałaś napisać, że "po serek" ?

Ja jutro chcę zobaczyć świdośliwy po sąsiedzku. Bo już z ofertą podwarszawskich szkołek wstępnie się zapoznałam i jak nic ciekawego nie będzie blisko, trzeba będzie zrobić małą wyprawę
anka_ 22:19, 04 kwi 2018

jolanka napisał(a)
Jadąc dzisiaj " po drodze" do domu wstąpiliśmy zobaczyć co slychac w jednej ze szkółek.
Wyjazd super, zakupy jeszcze lepsze. A czy w tej szkółce mają już większy wybór iglaków czy dopiero są na rozruchu?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
m_gocha 22:28, 04 kwi 2018

jolanka napisał(a)
10 litrów oprysku z promanalem poszło na rabaty. Opryskane wszystko co się dało
Kupiony nawóz do trawnika i ziemia do sadzenia kilku drzewek.
Powinnam zamówić jeszcze jedna wywrotkę bo będzie znowu trochę sadzenia

Jadąc dzisiaj " po drodze" do domu wstąpiliśmy zobaczyć co slychac w jednej ze szkółek. Szukam normalnego miłorzęba i 2 platany Alpens Globe.
Nooo.... nie było ale mój eM zobaczył prawie 4 metrowego tulipanowca w bardzo fajnej cenie. Mamy już kolumnowego, chyba mu smutno było samemu
Do tego jeszcze 2 brzozy dorenbosy i 1 brzoza youangii. Dorenboski dołączą do 3 sadzonych jesienią.

Fajny miałam wyjazd, prawda? I tym razem naprawdę eM chciał te drzewa

Myślałam, że już za późno na Promanal. Na ulotce wyczytałam, że należy stosować od końca zimy przez okres wczesnej wiosny, w celu zniszczenia zimujących stadiów szkodników. Opryski promanalem najlepiej wykonywać od końca lutego do połowy marca
No ale rozumiem, że nie patrzymy na daty ale na to co jest faktycznie
Jola a co pryskałaś? Domyślam się, że wszelkie drzewa i krzewy owocowe, świerki, modrzewie, cisy? Czy bukszpany też?

Zakupy z eMem cudne
Kasya 22:43, 04 kwi 2018

A ja nie byłam jeszcze w żadnej szkółce i nic nie kupiłam ... a nawet mi się nie chce ....chyba chora jestem