Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Dorotka 14:17, 17 lip 2016

Iwona kiedy nawozimy thuje?? W tym roku jeszcze im nic nie dałam zupełnie.
Ewa777 16:07, 17 lip 2016

Iwonko, bardzo dziękujemy Tobie i całej Twojej rodzinie za przemiłe przyjęcie. Było nam bardzo przyjemnie gościć się u Was Ogród masz bardzo zadbany, ale to już wiedziałam przed przyjazdem Stworzyliście wokół domu oazę spokoju Rabatki w linii prostej bardzo pasują do bryły domu i to, że zrobiłaś rewolucję, było bardzo dobrym posunięciem
Na stole były same pyszności
Nie robiłam zdjęć całego ogrodu. Mam tylko wyszukane szczególiki

Ewa777 16:17, 17 lip 2016

Ewa777 16:34, 17 lip 2016

Warzywa rosną jak na drożdżach

I połączenie, ktróe bardzo mi się spodobało - te żółtawo-zielone listki z lawendą

Iwk4 18:25, 17 lip 2016

Basiu, witaj u mnie. Wygląda na to, ze jesteś z moich okolic. Kto wie, może mieszkamy blisko siebie?
Napisałam ci na pv w sprawie szkółki.

Marta, mój klon też jakoś słabo przyrósł. Może poszło mu w korzenie?

Anusia, w sobotę o 14.00 wyszło słoneczko i była śliczna pogoda. Mam nadzieję, ze u Ciebie też Szkoda, ze nie mogłaś przyjechać ...

Ewa, zmartwienia towarzyszą każdemu niemal codziennie. Kiedyś mądra osoba mi powiedziała: szczęśliwym się nie jest, szczęśliwym się bywa.
Wiec po co martwić się nad wymiar? Zbyszek zebrał wodę, podłogi trzeba będzie zrobić na nowo na służbowym mieszkaniu. Jak tosie mówi - siedzi na walizkach, wszystko z jednego pokoju wyniesione ... Na szczęście nie poniesie kosztów finansowych, bo to mieszkanie służbowe i wynajem... Będzie dobrze.

Tereniu, zerwany dach, to nie przelewki. I koszt duży. Mam nadzieję, ze sobie poradziliście wtedy.
Szkoda, ze nie mogłaś być. Ale następnym razem się spotkamy
Iwk4 18:32, 17 lip 2016

Sebek napisał(a)
Głowa do góry i co Cię nie zabije... zrobi dobrze
Sebku, dobre

Jolu
, już chyba pogoda się poprawi
Do soboty nie widzę u mnie prognoz deszczowych

Łucjo, szaro-brudnego ogrodu bym nie chciała. Być zalanym nie w deszczu, ale po, to już nie jest fajne... Dobrze, ze można było to jakoś zniwelować z czasem ...

Aniu, Ewa, pozytywne myślenie - to jest ważne

No właśnie: zakwitła dziś lilia i jest taka, jaka miała być nie jest żółta, ani pomarańczowa I pasuje do róż

Iwk4 18:47, 17 lip 2016

Anabell napisał(a)
Iwonko - ale u Ciebie się dzieje nie zaglądałam długo nie wychodziło czasowo.
Podłogi zalane a piszesz że nic Pozytywne myślenie zdrowiu sprzyja
Anabelki rozmnażaj one najłatwiej się ukorzeniają.
Wiesz mam w jednym rogu kilka anabelek posadzonych bez podwiązywania i po tych ulewach nieźle się trzymają. dziś zwróciłam uwagę na nie, powinnam zrobić zdjęcie. W innym miejscu jest ciąg długi to wiążę.

Zbiornik 1000 l. używam do zasilania rabat z pompą zanurzeniową.

Rabaty cudowne muszą tak wyglądać tyle serca im włożyłaś

Haniu, anabelki rozmnażam. Zauważyłam, że najłatwiej się ukorzeniają.
Nawet jedna malutka sadzonka zakwitła jednym kwiatkiem
Mimo to, jak nadarzyła się okazja kupna za 12 zł, kupiłam, by nie czekać roku
Iwk4 18:47, 17 lip 2016

Dziewczyny, obiecałam pokazać przymiotno i firletkę smółkę:
Przymiotno, zanim zakwitnie, ma kwiatki zwisające na dół. Nie jest to jednak objaw braku wody. On tak ma Zaczął kwitnąć na początku czerwca. Kilka dni temu przycięłam kwiatki, czyli kwitnie ok. miesiąca

Firletka może po deszczach się położyć, wiec można posadzić za czymś ...

Iwk4 19:05, 17 lip 2016

Beatko, dziś chyba odpoczywasz
Pokazywałam mojej córci fotkę z babeczkami. Tylko ślinka jej poleciała. I jeszcze opowiadałam o twojej córci, a potem zobaczyła fotkę zbiorową i pokazując na Ciebie zapytała: to jest tej pani córka?

Michał, dziś już chyba u Ciebie nie pada
Jutro sprawdzę, co u Ciebie nowego

Jolu, dziękuję za zdjęcia. Faktycznie inne spojrzenie, inna perspektywa i nawet mi się podoba

Polinko, Marta, też tak myślę. Jola robiła zdjęcia z pozycja oka. Ja trochę niżej focę w zwyczaju, by nie łapać w tle ulicznych widoków, póki tuje jeszcze małe i nie mam wysokiego tła. Ale za kilka lat widok się poprawi.
Tylko poczekać te kilka lat ...

Tereniu, buziaki przesyłam. Szyba wymieniona?

Iwk4 19:13, 17 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Widzę że świetne i owocne spotkanie było. Nauka niwaki bardzo cenna. Fajnie się zapowiada ten iglaczek.

Aniu, podczas spotkania byłą jeszcze jedna cenna lekcja. Mirka wytłumaczyła mi, jak prowadzić pomidory Mam je pierwszy raz i totalnie się nie znam.
Więc zamiast takich krzaczków

pomidorki należy prowadzić tak:

Wszystkie niepotrzebne liście i boczne gałązki przyciąć. Czubek też, bo już nie zdążą zawiązać nowych pomidorków