Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

18:20, 05 wrz 2016
Iwk4 napisał(a)

...Wreszcie wrócił aparat z naprawy. Znowu zawisnął autofokus, a aparatu nie miałam 3 tygodnie. Z radości poszłam robić fotki w deszczu.

Montana mniam,mniam..prześliczna róża
tulucy 22:16, 05 wrz 2016

Pooba mi się zestawienie różu z ciemnymi kolorami... U siebie dałam ciemną żurawkę, ciemnego rozchodnika i dąbrówkę do kompletu do The Fairy. Mam nadzieję, że jak się to porozrasta, to zrobi efekt...
Iwk4 22:43, 05 wrz 2016

bacowa napisał(a)

Fajnie tutaj wygląda Lime M, ale jej namnożyłaś!!!. Rozplenice widziałam

Co to za trawa pod tym bukiem ? Fajnie by wyglądała tutaj rozplenica. Zobacz na ostatnich fotach (ogrod mały ale pojemny)jak Przemek ma podsadzone drzewka ..., rozplenicą właśnie.

Pod bukiem posadziłam sadzonki ptasich łapek. Na razie malutkie, z podziału.
Widziałam u Przemka rozplenice. Najpierw muszę dokupić. Widziałam w szkółce, ale nie kupiłam, na razie mnie tam nie będzie
Wiedziałam, ze będę żałować, że wyszłam bez nich
Hameln ładne po 12 zł. Z kotkami...
I były ładne Gracilimusy, ładniejsze, niż te bidaki, co przez net kupiłam w maju. Też po 12 zł .
Lime M są bardzo wdzięczne do podziału. W tym miejscu mi najładniej rosną. Teraz z nasadzenia jestem zadowolona
Twój pomysł zrobienia dywanu pomiędzy kulkami bardzo fajny.
22:47, 05 wrz 2016
Tylko,że rozplenica Hameln czy Moudry są duże,rozłożyste więc jakaś mniejsza odmiana jedynie na podsadzenie drzewka.
Iwk4 23:18, 05 wrz 2016

Malgosik napisał(a)
ja bym tak chemią drzewa nie pryskała
ja mam w ambrowcu też od środka trochę takich liści, ale przyjrzałam się że zostały uszkodzone podczas wiatrów
może taka jest przyczyna
...

Toszka napisał(a)
Małgosik
zaleciłam opryskać drzewko na wypadek gdyby to była (tfu, tfu) antrakoza.

Poczytałam sobie o antrakozie. Mam nadzieję, ze nie dopadło to mojego tulipanowca.
Na wszelki wypadek opryskałam wszystkie liście topsinem, te 3 listki usunęłam i wrzuciłam do pieca.
Mam nadzieję, ze to wiatry i deszcz trochę namieszał, jak pisze Małgosik

Przycięłam też pysznogłókę - te gałązki, co już przekwitły i nieciekawie wyglądały. Rosną młode, zdrowe przyrosty. Uwielbiam zapach pysznogłówki

Iwk4 23:25, 05 wrz 2016

Aniaaa napisał(a)
Tylko,że rozplenica Hameln czy Moudry są duże,rozłożyste więc jakaś mniejsza odmiana jedynie na podsadzenie drzewka.

Aniu, pod tym bukiem nie ma dużo miejsca. Ewie chodziło o takie połączenie:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391491382/
Przyznam, ze fajne. Ale drzewko - to lizak na nodze, a buczek u mnie jest od dołu w listkach i to strona północna, na granicy słońca i cienia... Ale myślę, ze przy klonie przy tarasie (południe) mogłoby to dobrze wyglądać na innej rabacie.
Na razie nie ma co roztrząsać, bo rozplenicy nie kupiłam
A ta jedna, co mam - niech zostanie tam, gdzie jest
Moundry za to wielka urosła, zakładając, ze z nasionek w marcu. Tylko nie kwitnie, ale ładnie wygląda mimo to

Iwk4 23:27, 05 wrz 2016

kasja83 napisał(a)

U mnie też...bo już nie wydalałam na świeżo posianym trawniku.Takie podlewanie z ręki, a deszczyk to dwie różne sprawy

Dokładnie tak. ja też zacieram łapki, jak deszczyk pada. Trawka rośnie, aż miło
Iwk4 23:34, 05 wrz 2016

jazzy napisał(a)

A jednak pada od wczoraj
Jak dobrze...

Yupi
U mnie po południu wyszło na chwilkę słoneczko

Zana 23:35, 05 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Rodki z założenia nie grzybieją. Na kimś kto żyje w symbiozie z grzybnią grzyby nie żerują Inna przyczyna musi być. Grzyb może wejść dopiero w martwą tkankę.

Dzięki Toszko. W ubiegłym roku miałam na innym rh podobną sytuację i topsin go uratował, więc teraz działam tak samo.
Iwonka sorki, że u Ciebie w wątku.
Iwk4 23:35, 05 wrz 2016

anna_t napisał(a)
u mnie w centralnej ulewy od wczoraj

I jeszcze pada? Aniu, ładny awatarek