Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

08:02, 08 wrz 2016
czytałam o szpinaku
polecam jeść surowy ...gotowany nie jest taki dobry ...sklepowy zamrożony fuj!świeży z marketów jest dobry

zostawie ci dwa moje ulubione przepisy na szpinak ...jak je wypróbujesz to powiesz czy lubisz

1. w zielonych koktajlach

- garść szpinaku + garść jamuzu ( albo tylko jedno bez znaczenie ja daje oba bo mam oba)
- woda kokosowa 330ml(pure...ja kupuje taka ...http://makelifehealthier.blogspot.com/2015/07/woda-kokosowa.html w marketach jest dostepna )
- limoka + cytryna po 1 szt obowiazkowo
- 2 gruszki konferencja (słodkie miekie i soczyste)
- 2 kiwi dojrzałe
- 1 mały banan

blender kielichowy albo reczny ...miksujesz zielone liscie z mało ilościa wody (jak dasz za duzo wody to słby blender ci nie rozbije dokładnie i nie bedzie kremowe ...tyle wody aby blender załapał)
potem dodajesz owoce ...miksujesz...i dolewasz reszte wody ..miksujesz ...pijesz natychmiast ...odstane jest mało wartosciowe wychodzi około 1litra koktajlu

2. sok - proscizna

- marchew
- szpinak

prporcje dowolne
sokowirówka czy wyciskarka i robisz sok ...pijesz natychmiast

u mnie aktualnie pijamy na zmiane raz to raz to ...szpinaku na ciepło nie chca jeść a o takie napoje sie upominaja

ufff dużo tego jak na mnie

Iwk4 08:35, 08 wrz 2016

Noooo, dużo.
Justyś, gdzie limonkę się kupuje?
Muszę zlecić najstarszemu synowi. On takie mikstury lubi. Ja wpadnę na gotowy. Jak będzie dobry, będę robić.
Zapomniałam, że sok z surowej marchwi też bleee... Więc pierwszy przepis będę próbować
Dzięki

08:52, 08 wrz 2016
Iwonka to moje prowadnice do węża.Kupowane na all..
Jednocześnie potrzebny "przydasiek" a i dekoracyjny przy okazji
Druty nie są dobre bo wąż zawsze je przestawi.Musiałabyś na tych drutach zamocować jakąś tulejkę by wąż po niej się przesuwał.Przy tych moich jest taki obrotowy element.Zrobiłam też zdjęcie na trawie by lepiej było widać.
Ja mam dwa miejsca w ogrodzie gdzie muszę zabezpieczyć poprzez prowadnice by wąż nie skosił bylin.

Iwk4 09:00, 08 wrz 2016

Jakie śliczne
Ania, jak mam tego szukać? Widziałam tylko plastikowe.
Jakbyś znalazła, daj linka na priv, proszę.
Bardzo mi się podobają.

09:11, 08 wrz 2016
Ok,poszukam
malgorzata_s... 13:24, 08 wrz 2016

Iwonko pięknie masz Pozdrawiam Przydaśki cudne nie widziałam jeszcze takich
13:43, 08 wrz 2016
Na all..ich już nie ma,kupowałam jakiś czas temu.Sprawdzałam też na ceneo gdzie mogą być dostępne i nie ma http://www.ceneo.pl/29797009

edit: jak znajdę je gdzieś w necie to dam znać.
szemusia 21:14, 08 wrz 2016

Świetny sposób z tymi prowadnicami - ile ja roślin poniszczyłam ciągniętym wężem, ile żurawek połamałam
Teraz eM zakupił mi wąż elastyczny, który powiększa swoją długość 3-krotnie pod wpływem ciśnienia wody, jest lekki i już tak roślin nie łamie (szczerze polecam). Ale i tak nie starcza mi na cały ogród i takie ograniczniki bardzo by mi się przydały.

Iwonko, niesamowicie zmienił się Twój ogród - zrobił się taki uporządkowany, elegancki. I widać, ze dobrze się w nim czujesz - a to chyba najważniejsze
21:24, 08 wrz 2016
o marchewce doczytałam ciekawe co piszesz ...z serii nie do wiary
Anda 19:35, 09 wrz 2016

Fajna niespodziankę mąż Ci zrobił Ogród czarujący
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies