Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Zana 16:17, 05 gru 2016

Podoba Ci się nowy kolor na ścianach? Ja też mam taki rozbielony taupe w salonie i bardzo go lubię.
Iwk4 16:19, 05 gru 2016

Iza była ciekawa koloru w przedpokoju Niestety, nie daliśmy rady pomalować całego. Składa się z części reprezentacyjnej i pomieszczenia na wieszaki, kurtki i buty. Zbyszek wkuwał tam kabel internetowy i niestety ściana nie wyschła do zeszlifowania, zatem do następnego weekendu stoję z pracami. Docelowo w drugiej części potrzebuję ławeczkę pod wieszakami, by móc sobie przycupnąć wygodnie... Tylko jak mam powiedzieć Zbyszkowi, by ją zrobił? Chyba na razie będę milczeć, może sam na to wpadnie, hm Na razie postawię tam stare krzesło, tylko muszę siedzisko obić na nowo Dobrze, że piszę i myślę głośno, bo wczoraj znalazłam trochę lnianego materiału, fajnie na tym krześle taki kolor by wyglądał

Pisałam, że kupiłam białą Poinsecję ? Czekała na mnie. Reszta byłą czerwonych. Rok temu miałam czerwoną, do listopada, czyli jeszcze miesiąc temu miała czerwone kwiatki.
Zatem zajawka przedpokoju z poinsecją

Uwielbiamy przedmioty z duszą. Ten stolik i szydełkowa serwetka pamiętają okres przedwojenny i okupacji. Moja mama dostała od swojego taty ten stoliczek na 18-te urodziny. Potem go odnowiliśmy.
A w lustrze odbija się haftowany przeze mnie obraz. Kiedyś, jak moje oczy były jeszcze na tyle sprawne, by widzieć malutkie kreseczki

Iwk4 16:25, 05 gru 2016

Zana napisał(a)
Podoba Ci się nowy kolor na ścianach? Ja też mam taki rozbielony taupe w salonie i bardzo go lubię.

Aniu, to ci zazdroszczę. Bo salon zostawiamy do wiosny. Jest zielony
I chyba jakiegoś akrobatę wynajmiemy, bo Zbyszek zapowiedział, ze na 7 metrach nie maluje. Ktoś młodszy musi skakać na rusztowaniu
Ale, jak policzyłam, to w tym roku wymalowaliśmy 4 pokoje i przedpokój. Został salon i do gruntownego remontu pokój młodego, ale tam trzeba zdjąć wykładzinę, zerwać tapety, od nowa cekolowanie, wylewki i podłoga...
W przedpokoju 6 par drzwi umyłam w sobotę. Spać w nocy nie mogłam i się zastanawiałam, dlaczego mnie ręce bolą, hi, hi
Zana 16:37, 05 gru 2016

7 metrów!? Ło matko, to ja też bym nie dała rady, choć normalnie malowanie w chałupie to moja działka.
Iwk4 16:38, 05 gru 2016

Jak mi się dziś nie chciało ... ale się zmusiłam. Poszłam do ogrodu
Było zimno, ale wytłumaczyłam sobie, że będzie coraz zimniej, a prace trzeba dokończyć. Zrobiłam różom kopczyki.
tutaj na herbacianej rabacie

I na różowej rabacie:

Moich róż Montana nie zdążyłam jeszcze osypać kompostem. Najpierw tam musiałam wypielić. I przypomniałam sobie, jak Mirelka pokazywała czosnki główkowate, moje też zgłupiały, chyba bardziej, niż u Mirelki ...
Jakieś dziwne zielsko w różach rośnie, nie mogę go wypielić, ciągle odrasta. No i czosnki miały tam cieplutko i pewnie myślą, że to wiosna. To są zeszłoroczne, których nie wykopywałam wcześniej ...

Na cegle została ziemia, bo ciężko tam wejść. Zostałam cała podrapana, pokłuta, kolce czepiały się ubrania, tragedia
Jutro tą rabatę okopczykuję, bo dziś kolce wygrały ze mną ...

Sebek 16:39, 05 gru 2016

Masz pustkę nad salonem, że na 7 metrów trzeba się wspiąć?
Iwk4 16:42, 05 gru 2016

Zana napisał(a)
7 metrów!? Ło matko, to ja też bym nie dała rady, choć normalnie malowanie w chałupie to moja działka.

No, może 6 w najwyższym punkcie. U nas w salonie są schody i antresola. Najgorzej maluje się nad schodami. Zawsze malowaliśmy we dwoje. Też wchodziłam na drabinę i dziwne konstrukcje nad schodami. Ale teraz już niech robią to młodsi i sprawniejsi
Iwk4 16:52, 05 gru 2016

Wracam do ogrodowego działania

Wszyscy mają już powiązane trawy. Mam wreszcie i ja
Ale jakoś pogoda nie skłoniła mnie do wiązania wstążek. Dziwnie to chyba by wyglądało. Zatem powiązałam sznurkiem. A przed samymi świętami zrobię kilka kokardek

Trawki młodziutkie, to efektu nie ma
Ale bynajmniej mi po ogrodzie nie będą fruwać z wiatrem

Luki 16:58, 05 gru 2016

Łącze się w bólu malowania na wysokościach to samo mnie chyba czeka w przyszłym roku i podobne wysokości
Zachwyciło mnie lustro, przepiękne jest, a róże... ehh było dzisiaj -8 w nocy ale jakoś się zmobilizować nie potrafię
Iwk4 16:59, 05 gru 2016

Jak już tak się napracowałam, to kilka fotek zrobiłam jeszcze grudniowego ogrodu. Wcale nie zimowego.