Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 00:02, 11 lut 2017

Fajne. Tylko mam przez eMa zdobyte spawane. Też praktyczne, chociaż nie takie ładne
00:12, 11 lut 2017
Iwk4 napisał(a)
W sobotę przyniosłam do domu hiacynty. Rozkwitły i ich zapach unosi się w całym domu:

Slicznosci

Czyzbym dostrzegala rame krzeselka w stylu art deco?
Iwk4 00:17, 11 lut 2017

Milko, na stylach ja się nie znam. Ale to panieńskie krzesła mojej mamy. Okres międzywojenny.
6 sztuk. Jak dawali, to brałam Potem odkupiłam po szwagra mamie kolejne 4. Tyle swobodnie przy stole zasiada osób. Na stałę stoi tu 6 maminych
Zaś stół przez e-Ma robiony współczesnie.
00:17, 11 lut 2017
Iwk4 napisał(a)
W końcu zrobiłam fotki werbeny:
Przypomnę, ze wykopałam kilka krzaczków po świętach w grudniu, przycięłam i wsadziłam do doniczek. Przyniosłam do domu i podlewam. Po jakimś czasie zaczęła wypuszczać nowe przyrosty:

I są pierwsze przyrosty, z których będę ukorzeniać sadzonki:

[img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/132/1327195/origina

Ja juz drugi sezon swoja wykopuje i w domu traumama rok temu trzymalam w wiatrolapie w chlodzie w tym roku za duzo sadzonek i sie tam nie zmiescila;do domu dalam ciekawe co z niej bedzie bo w domu cieplej podlewam
rzadko mam nadzieje ze jej nie zmarnuje
00:19, 11 lut 2017
Iwk4 napisał(a)
Milko, na stylach ja się nie znam. Ale to panieńskie krzesła mojej mamy. Okres międzywojenny.
6 sztuk. Jak dawali, to brałam Potem odkupiłam po szwagra mamie kolejne 4. Tyle swobodnie przy stole zasiada osób. Na stałę stoi tu 6 maminych
Zaś stół przez e-Ma robiony współczesnie.

Jak oryginalne miedzywojenne rodzinne to na bank art deco trzymaj jak skarb
Moje oko zawsze to wypatrzy chocbym tylko kancik widziala
Iwk4 00:20, 11 lut 2017

Moja werbema lubi duzo wody. Mam w skrzyneczce doniczki wstawione, by od dołu woda mogła przejsc. Czesto wolają o picie. Listki rozwijają się ...
00:23, 11 lut 2017
Hiacynty uwielbiam z a zapach boski jak dla mnie
TeresaK 06:06, 11 lut 2017

Iwk4 napisał(a)
Dziś w ramach relaksu obejrzałam dwa filmy o hortensjach: rodzaje i wiosenne cięcie. Może komuś się przyda.
O odmianach hortensji i wymaganiach zobacz koniecznie film:

drugi film mówi o wiosennej pielęgnacji hortensji

Iwonko, dziękuję... Zaglądam i zawsze coś tu znajdę dla siebie. Uczę się, uczę... a Ty mi w tym pomagasz
rozark 08:52, 11 lut 2017

kocham zapach hiacyntów, mój jeszcze nie otworzył paków
MirellaB 09:25, 11 lut 2017

Iwonka filmiki super. Dowiedziałam się dlaczego moje hortensje ogrodowe były takie kiepskie w ubiegłym sezonie - chociaż odwiedzający mój wątek je podziwiali, ale ja wiem jak one potrafią obficie kwitnąć, a nie takie tam byle co.
Te pączki i pędy, które wydawały mi się przemarznięte za wcześnie obcięłam. One spokojnie mogły okazać się żywe. W tym sezonie tak jak Pani radziła w filmiku czekam do 15 maja, wcześniej nie obetnę ani jednego pędu.

Iwonka, a gdzie ten program jest emitowany na jakim kanale tv? Czy to tylko w internecie?