Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 16:17, 18 mar 2018

Donia72 napisał(a)

Już kupujesz bratki? nie zmarzną? bo się zastanawiam, czy już coś kupić w donice na taras

Domi, postawiłam na tacy na parapecie, podlalam, w Obi lubią przesuszyć, więc wolę je już mieć w domu. Wysadzę pod koniec tygodnia. Mam nadzieję, ze mrozy puszczą do tego czasu
Iwk4 16:18, 18 mar 2018

Luki napisał(a)
Jak nic koło czwartku muszę się po bratki wybrać najbardziej lubię te drobne bo zaskakują obfitością i długością kwitnienia

Też lubię te drobne. Ale ich jeszcze nie spotkałam.
Iwk4 16:19, 18 mar 2018

kamila66 napisał(a)
Ja mam plany zakupić bratki i posadzić je w najbliższą sobotę Pomalowałam już na tę okoliczność koszyki na biało

Jak juz będą, wpadnę zobaczyć, jak ładnie w koszykach będą wyglądać
Donia72 16:19, 18 mar 2018

Iwk4 napisał(a)

Domi, postawiłam na tacy na parapecie, podlalam, w Obi lubią przesuszyć, więc wolę je już mieć w domu. Wysadzę pod koniec tygodnia. Mam nadzieję, ze mrozy puszczą do tego czasu

Iwonko, to muszę tez pomyśleć o bratkach Bardzo mi się podobają, tylko potem jakieś takie wybujałe się robią.
Iwk4 16:20, 18 mar 2018

asiak napisał(a)
Iwonko ja swoje do donic już sadzę, bo nie mam miejsca
Zamówiłam dwie sztuki w tym roku i pójdą do donic

Super pomysł. Moze też tak zrobię
Iwk4 16:22, 18 mar 2018

Zana napisał(a)
Już czas na bratki. Też miałam dzisiaj w łapce, ale przez ten śnieg i zimną aurę odstawiłam, kupię za tydzień. No, ale z gołą ręką nie wyszłam. Do domu wróciłam z ciemiernikiem

Wiesz Aniu, ze w tym roku nie widziałam w sklepie żadnego ciemiernika? Może dobrze, bo znowu by był wydatek.
Iwk4 16:24, 18 mar 2018

olga80 napisał(a)
Iwonka piękne te bratki aż Ci zazdroszczę.Zawsze na Wielkanoc bratki w doniczce były w tym roku marne mam szanse.Jestem uziemiona z tą nogą na zakupy jeszcze długo się nie wybiorę a w ogrodniczych już wiosna pełną parą.
Macham

Tereniu, nie przejmuj się. Wszystko poczeka. Zdrowie ważniejsze. Oby wszystko bylo dobrze.
Iwk4 16:26, 18 mar 2018

_Martini_ napisał(a)
Też chcę już bratki. U nas jeszcze nie widziałam takich ładnych. W ogrodniczych w ogóle kiepsko jeszcze z roślinami i dlatego aż mnie kusi, żeby nie czekać i zamówić w necie.

Martynko, co chcesz zamawiać? Ja bym chciała lilie
Chyba się skuszę.
Iwk4 16:28, 18 mar 2018

Anusia napisał(a)
Iwonka ja jeszcze nic nie ruszyłam. U mnie pogrom chorobowy. W lutym mieliśmy wszyscy zapalenie oskrzeli a tydzień temu grypa na dobre mnie rozłożyła. Niestety z kondycją marnie. Podobnie jak u Ciebie grypa zatrzymała się na wysokości krtani. Prace muszą poczekać.

Aniu zdrówka życzę. Bez niego człowiek radości z ogrodu nie ma.
Aniu, kiedy będą targi w SP? Wiesz coś?
_Martini_ 17:03, 18 mar 2018

Iwk4 napisał(a)

Martynko, co chcesz zamawiać? Ja bym chciała lilie
Chyba się skuszę.

Ach, kombinuję rabatę w półcieniu. Mam kilka bylin na liście, ale w stacjonarnych jeszcze nic nie ma. Pamiętam jednak jak rok temu w odpowiednim czasie półki się uginały, dlatego przyrzekłam sobie, że poczekam, bo sadzonki były całkiem wypaśne.