Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Kokesz 19:55, 18 mar 2018

Iwk4 napisał(a)

Martynko, co chcesz zamawiać? Ja bym chciała lilie
Chyba się skuszę.

Ja już się skusiłam na lilie
Tak poszalałam, że wyszło mi 40 sztlilii, plus jeszcze dalie
Część kupiłam na Gardenii resztę zamawiałam przez internet i teraz czekam na dostawę

Mini bratki też już mam, schowałam przed mrozami do domu
Malutkie sadzonki stokrotki przyniosłam z ogródka do donicy na balkon i prymulki do korytek też po przekwitnięciu wkopię z powrotem do ziemi.
Tak z nimi krążę co roku
Kokesz 14:34, 19 mar 2018

Napisałam na priv
Anusia 21:08, 19 mar 2018

Właśnie sprawdziłam. Targi wiosenne 21-22 kwietnia. Podaję link z poszczególnymi datami.
http://podr.pl/targi-imprezy/targi/
W zeszłym roku o tej porze trawy miałam przycięte. Teraz nic nie ruszyłam. Daję sobie tydzień na ozdrowienie a w między czasie mrozy odpuszczą. Dzisiejsza noc -7, koszmar jakiś.
Iwk4 23:34, 19 mar 2018

Dzięki Aniu. Może wpadnę wtedy, się spotkamy, jak będziesz chciała...
Pogoda mnie dołuje. Do tego stopnia, że właśnie wybrałam sobie 6 cebul lilii, wrzuciłam do koszyka w sklepie wysyłkowym i ... dałam sobie spokój. Co się dzieje? cała ogrodowa wena uciekła...
W sobotę będziemy malować pokój. Chcę zrobić sobie gabinet z wygodną kanapą i całym moim papierowym inwentarzem. Wszystko w jednym miejscu w końcu by było...
Iwk4 23:39, 19 mar 2018

Kokesz napisał(a)
Napisałam na priv

Reniu, dzięki. Wrzuciłam do koszyka, ale jeszcze nie zaklepałam. Za to ostatnio kupiłam ładne cynie - nasionka. Bordowe, fioletowe i białe. Może na tym poprzestanę? Jeszcze nie wiem... Ciekawa jestem, jak przezimowały zeszłoroczne nabytki lilii...
Nie pamiętam odmian...

Iwk4 23:40, 19 mar 2018

Jestem na etapie, kiedy zaczynam rozmyślać nad tym, co chcę w warzywniku. Jak bumerang wraca sprawa pomidorów. I chyba zdecyduję się na tunel foliowy. Niewielki. Muszę wymierzyć i zaplanować reorganizację warzywniaka. I marzy mi się beczka na deszczówkę. To takie plany na ten rok niewielkie. Jeszcze ławeczka z bala powstanie
Anitka 00:02, 20 mar 2018

Iwk4 napisał(a)
Jestem na etapie, kiedy zaczynam rozmyślać nad tym, co chcę w warzywniku. Jak bumerang wraca sprawa pomidorów. I chyba zdecyduję się na tunel foliowy. Niewielki. Muszę wymierzyć i zaplanować reorganizację warzywniaka. I marzy mi się beczka na deszczówkę. To takie plany na ten rok niewielkie. Jeszcze ławeczka z bala powstanie

Iwonko, troszeczkę słoneczka i dół minie. I wówczas na pewno zakupy będą cieszyły.
My też reorganizacje warzywnika planujemy. W sobotę M wyciągnął mnie nawet na pomiary w terenie i zakup desek na podwyższona rabatę, bo pogoda też mnie dołowała
bacowa 07:46, 20 mar 2018

Iwonka, co powiesz na połączenie śmiałka z rozchodnikiem ?Mam 7 szt śmiałka i nie wiem z czym go połączyć żeby w połowie lata zakryć sianowaty dół śmiałka.
Anusia 08:21, 20 mar 2018

Iwk4 napisał(a)
Dzięki Aniu. Może wpadnę wtedy, się spotkamy, jak będziesz chciała...
Pogoda mnie dołuje. Do tego stopnia, że właśnie wybrałam sobie 6 cebul lilii, wrzuciłam do koszyka w sklepie wysyłkowym i ... dałam sobie spokój. Co się dzieje? cała ogrodowa wena uciekła...
W sobotę będziemy malować pokój. Chcę zrobić sobie gabinet z wygodną kanapą i całym moim papierowym inwentarzem. Wszystko w jednym miejscu w końcu by było...

Jak będziesz jechała to na pewno się spotkamy. Zdzwonimy się wcześniej.
Podobnego dola to i ja załapałam, tylko u mnie to wpływ ma bardziej nadczynność tarczy. Walczę z tym.
Optymistyczna wiadomość jest taka, że jutro mamy pierwszy dzień wiosny!! Zimo uciekaj za morze!
Makao_J 09:04, 20 mar 2018

Pomidory u mnie też wracają. Już zaplanowałam wysiew na przyszły tydzień. Ciężko mi się z nimi zebrać bo masa pracy przy nich przez cały sezon ale fajnie się je zjada później.

Mój eM obiecał kilka miesięcy temu że z moim ojcem uspawają konstrukcję i zrobią solidną szklarnię ale czas płynie a tu du...
Zaczął oglądać w necie gotowe ale wymiary nie pasują pod naszą skrzynię.
Zawsze ma jakieś wytłumaczenie.

Pewnie będę musiała sama się za to wziąć