Mireczko, dotarła. Dziś też pisałam, ze stałam się posiadaczką ładnej Deep Blue. Niestety, dziś nie poszłam do ogrodu posadzić, pół dnia przespałam, coś mnie dopadło wczoraj i do dziś trzyma... Zimno do tego. Ech, dzionek zmarnowany, nic nie ogarnięte...
No widzisz Aniu, rano chciałam ci odpisać i niemoc mnie ogarnęła. Nawet poszłam zrobić fotkę. Weszłam na rabatę od tyłu, by pokazać ci, że wcale to nie jest wielka kępa. Wydaje mi się, ze rok temu masywniejsze były.
Czekam na dalszy ich rozwój. Sadzone daleko od siebie, bo pomiędzy przed nimi mam floksy.
Dzisiaj - 2 lipca
2 tygodnietemu ...
Poszukam ci fotek zeszłorocznych
19 lipca 2017
I wszystko jasne: ten z prawej wykopałam i wysłałam Edytce, środkowy podzieliłam i posadziłam w tej samej konfiguracji. Więc ten z lewej był najsłabszy z nich, ale był nieruszany. Stąd w tym roku sa mniej okazalsze.
16 sierpnia - zaczynają kwitnąć
4 września
Odległość między nimi 1 metr. Ale może być ciaśniej, jak nic więcej nie sadziłaś pomiędzy.
Jak twój zakwitnie, daj znać ... W każdym ogrodzie jest inaczej. I w każdym roku inaczej ...
Nie masz wcale?
We floksach jestem zakochana. Zwłaszcza we fioletowych. Znowu dwa dokupiłam. Cudnie pachną i motyle przyciągają. W nogach tylko trzeba dać im trawki, o łysieją od dołu. A liatrę wysiewałam i mam kilka kępek. Lubię ją bardzo i te motyle na niej
To prawda wszystko szybko w tym roku zakwita.
Porównując te dwa sezony to np. moje hortki ogrodowe pod koniec czerwca zaczynały kwitnąć, a teraz od dawna w pełnym rozkwicie.
Iwonka Ty masz wszystko udokumentowane. Zdjęcia porównawcze super. Roślinki w ciągu 3-4 lat sporo urosły