Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 21:52, 02 lip 2018

Mirka napisał(a)
Iwonka napisz czy doszła wiadomość ☺

Mireczko, dotarła. Dziś też pisałam, ze stałam się posiadaczką ładnej Deep Blue. Niestety, dziś nie poszłam do ogrodu posadzić, pół dnia przespałam, coś mnie dopadło wczoraj i do dziś trzyma... Zimno do tego. Ech, dzionek zmarnowany, nic nie ogarnięte...
Malgosik 22:03, 02 lip 2018

U mnie to ani floksów ani liatry. Ale Ci porosło koło śliw wiśniowych.
m_gocha 22:05, 02 lip 2018

Ależ cudny ten przegorzan
Iwonko, długo kwitnie?
Iwk4 22:07, 02 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Iwonka pokaż swoje trzcinniki krótkowłose.

No widzisz Aniu, rano chciałam ci odpisać i niemoc mnie ogarnęła. Nawet poszłam zrobić fotkę. Weszłam na rabatę od tyłu, by pokazać ci, że wcale to nie jest wielka kępa. Wydaje mi się, ze rok temu masywniejsze były.
Czekam na dalszy ich rozwój. Sadzone daleko od siebie, bo pomiędzy przed nimi mam floksy.
Dzisiaj - 2 lipca

2 tygodnietemu ...

Poszukam ci fotek zeszłorocznych
19 lipca 2017

I wszystko jasne: ten z prawej wykopałam i wysłałam Edytce, środkowy podzieliłam i posadziłam w tej samej konfiguracji. Więc ten z lewej był najsłabszy z nich, ale był nieruszany. Stąd w tym roku sa mniej okazalsze.
16 sierpnia - zaczynają kwitnąć

4 września

Odległość między nimi 1 metr. Ale może być ciaśniej, jak nic więcej nie sadziłaś pomiędzy.
Jak twój zakwitnie, daj znać ... W każdym ogrodzie jest inaczej. I w każdym roku inaczej ...
Iwk4 22:21, 02 lip 2018

Malgosik napisał(a)
U mnie to ani floksów ani liatry. Ale Ci porosło koło śliw wiśniowych.

Nie masz wcale?
We floksach jestem zakochana. Zwłaszcza we fioletowych. Znowu dwa dokupiłam. Cudnie pachną i motyle przyciągają. W nogach tylko trzeba dać im trawki, o łysieją od dołu. A liatrę wysiewałam i mam kilka kępek. Lubię ją bardzo i te motyle na niej
Iwk4 22:29, 02 lip 2018

m_gocha napisał(a)
Ależ cudny ten przegorzan
Iwonko, długo kwitnie?

Gosiu, jak zacznie, to kulki do mrozów zostają. Cudny jest.
Znalazłam fotkę - 27 września

bacowa 22:32, 02 lip 2018

Iwonka , chodziło mi o stan rozwoju roślin. Teraz są tak rozwinięte jak powinny byc w sierpniu.
Iwk4 22:43, 02 lip 2018

bacowa napisał(a)
Iwonka , chodziło mi o stan rozwoju roślin. Teraz są tak rozwinięte jak powinny byc w sierpniu.

Wiem Ewuniu, ale chciałam przy okazji pokazać, jak tuje mi porosły i drzewka

Masz rację, wszystko poszło szybciej. Róże przekwitają, a rok temu dopiero startowały ....
Iwk4 22:49, 02 lip 2018

Anabell

MirellaB 02:56, 03 lip 2018

To prawda wszystko szybko w tym roku zakwita.
Porównując te dwa sezony to np. moje hortki ogrodowe pod koniec czerwca zaczynały kwitnąć, a teraz od dawna w pełnym rozkwicie.

Iwonka Ty masz wszystko udokumentowane. Zdjęcia porównawcze super. Roślinki w ciągu 3-4 lat sporo urosły