Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Makao_J 11:40, 30 cze 2018

A gdzie można kupić ten przegorzan kulki? Bo wszędzie dostępny tylko ten z kołnierzem.
Tess 11:58, 30 cze 2018

Makao_J napisał(a)
A gdzie można kupić ten przegorzan kulki? Bo wszędzie dostępny tylko ten z kołnierzem.

Taki?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2075-ogrod-nad-rozlewiskiem?page=104
Ja siałam z nasion. Kupionych w sklepie. Ale jakby nie były dostępne, będę miała nasiona jesienią.

Makao_J 14:13, 30 cze 2018

No taki. Dokładnie. Dostałaś nasiona w ogrodniczym czy w markecie?
Anda 16:02, 30 cze 2018

Swietne podpory na ogórki, szklarenka pęka w szwach, super Rabata zielono-czerwona piękna, bardzo ładnie wszystko skomponowałaś. A maki cudowne i jakie grzeczne - wysiały sie tam, gdzie doskonale pasują
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 19:42, 01 lip 2018

Iwonka pokazywałaś swoje krótkowłose? Długo je masz?
Pytam bo nie wiem czy tak odległość jaką zrobiłam midzy sadzonkami jest okej czy może muszę dokupić.
Iwk4 10:27, 02 lip 2018

bacowa napisał(a)

Iwona, powtykaj między Perowskią parę werben, będzie fajnie wyglądać.

Kurcze, w tym roku nie zdążyłam zabrać z werbeny sadzonek do domu i nie mam. A siewki takie malutkie i niewiele ich. Późno będą kwitły. No cóż, zawsze trzeba pilnować i nie zaniedbać, by mieć i cieszyć się widokiem...
Za to w sobotę mijaliśmy nową szkółkę, na placu, na płaskim terenie stały doniczki poustawiane w dużej ilości gatunkami. I Zbyszkowi rzuciła się w oczy plama niebieskiego. Od razu stwierdził, że to szałwia. Zawróciliśmy i faktycznie była.
Tu posadzę. Kupiłam 4 sztuki Deep Blue

Ładne sadzonki, tylko czemu są w dwóch odcieniach? Pan twierdził, że to efekt różnego nasłonecznienia, nawożenia, ilości wody ...
Obejrzałam, co jeszcze ciekawego jest. Zauroczyły mnie jeżówki w kolorze fuksji.
Jeżówka Delocius Candy - przygarnęłam dwie sadzonki

Posadzę przy ławeczce

Iwk4 10:57, 02 lip 2018

Anda napisał(a)
Swietne podpory na ogórki, szklarenka pęka w szwach, super Rabata zielono-czerwona piękna, bardzo ładnie wszystko skomponowałaś. A maki cudowne i jakie grzeczne - wysiały sie tam, gdzie doskonale pasują

Pomidorki jeszcze zielone, ale jest bardzo zimno Po 15 stopni - nie sprzyja dojrzewaniu pomidorków ... Ogórki za chwilę będą ...
Na zielono - czerwonej rabacie Montany rządzą, ale będzie mała przerwa ...

Na zdjęciu róża Montana i Melica Ciliata - Perłówka Orzęsiona, trochę się pokłąda, ale tu jej wolno...
Ewa, maczki są jednoroczne, a nasionka maleńkie. Pewnie z kompostem lub z wiatrem się przenoszą. Próbowałam przenosić sadzonki, ale z mizernym skutkiem. Były słabe. Jak wysiewają się w miejscach, gdzie mi przeszkadzają, zwyczajnie usuwam. Tutaj pasowały

Iwk4 11:36, 02 lip 2018

Tess napisał(a)

Taki?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2075-ogrod-nad-rozlewiskiem?page=104
Ja siałam z nasion. Kupionych w sklepie. Ale jakby nie były dostępne, będę miała nasiona jesienią.

Ja mam jedną sadzonkę, ale chyba inną. Nie jest wysoki. Lekko za kolana ...Próbowałam siać, ale nic nie wzeszło. Może nasionka zbierałam niewłaściwie...

Tak wyglądał w sierpniu rok temu...

Tak w ogóle oglądam fotki zeszłoroczne - ogród był bardziej soczysty. Więcej deszczu było ...
Malgosik 17:21, 02 lip 2018

Hej
No to się ogniście zrobiło przy wejściu na taras
Ja muszę się też postarać o żurawkę krwistą, bo liście niepozorne, ale te kwiaty to ma ładne.
bacowa 17:30, 02 lip 2018

Zapomniałam że masz przegorzan , tylko jakiś taki malutki masz. Mój ma ze 160cm.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies