Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Swietne podpory na ogórki, szklarenka pęka w szwach, super Rabata zielono-czerwona piękna, bardzo ładnie wszystko skomponowałaś. A maki cudowne i jakie grzeczne - wysiały sie tam, gdzie doskonale pasują
Iwonka pokazywałaś swoje krótkowłose? Długo je masz?
Pytam bo nie wiem czy tak odległość jaką zrobiłam midzy sadzonkami jest okej czy może muszę dokupić.
Kurcze, w tym roku nie zdążyłam zabrać z werbeny sadzonek do domu i nie mam. A siewki takie malutkie i niewiele ich. Późno będą kwitły. No cóż, zawsze trzeba pilnować i nie zaniedbać, by mieć i cieszyć się widokiem...
Za to w sobotę mijaliśmy nową szkółkę, na placu, na płaskim terenie stały doniczki poustawiane w dużej ilości gatunkami. I Zbyszkowi rzuciła się w oczy plama niebieskiego. Od razu stwierdził, że to szałwia. Zawróciliśmy i faktycznie była.
Tu posadzę. Kupiłam 4 sztuki Deep Blue
Ładne sadzonki, tylko czemu są w dwóch odcieniach? Pan twierdził, że to efekt różnego nasłonecznienia, nawożenia, ilości wody ...
Obejrzałam, co jeszcze ciekawego jest. Zauroczyły mnie jeżówki w kolorze fuksji.
Jeżówka Delocius Candy - przygarnęłam dwie sadzonki
Posadzę przy ławeczce
Pomidorki jeszcze zielone, ale jest bardzo zimno Po 15 stopni - nie sprzyja dojrzewaniu pomidorków ... Ogórki za chwilę będą ...
Na zielono - czerwonej rabacie Montany rządzą, ale będzie mała przerwa ...
Na zdjęciu róża Montana i Melica Ciliata - Perłówka Orzęsiona, trochę się pokłąda, ale tu jej wolno...
Ewa, maczki są jednoroczne, a nasionka maleńkie. Pewnie z kompostem lub z wiatrem się przenoszą. Próbowałam przenosić sadzonki, ale z mizernym skutkiem. Były słabe. Jak wysiewają się w miejscach, gdzie mi przeszkadzają, zwyczajnie usuwam. Tutaj pasowały
Ja mam jedną sadzonkę, ale chyba inną. Nie jest wysoki. Lekko za kolana ...Próbowałam siać, ale nic nie wzeszło. Może nasionka zbierałam niewłaściwie...
Tak wyglądał w sierpniu rok temu...
Tak w ogóle oglądam fotki zeszłoroczne - ogród był bardziej soczysty. Więcej deszczu było ...