Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:03, 29 sty 2025

A taki kierownik panoszy się na moich rabatach. Zero krępacji. Jeszcze wrzask podnosi
MagdaLenka 22:05, 29 sty 2025

inka74 napisał(a)
A taki kierownik panoszy się na moich rabatach. Zero krępacji. Jeszcze wrzask podnosi

Rosół Ci spaceruje po włościach.
inka74 22:15, 29 sty 2025

MagdaLenka napisał(a)

Iwonka, dzięki za hortensjową propozycję.
Na razie mam kilka sztuk w zapasie, ale jeśli zabraknie, to zgłoszę się do Ciebie.
U nas na ścianie wschodniej ceny roślin jeszcze są na akceptowalnym poziomie, także ogrodnictwo nie rujnuje mojego portfela.

Twój zimowy ogród jest magiczny. Ja uwielbiam śnieg. Do tego lampki świąteczne tworzą bajkową scenerię. Oglądam urzeczona...
My wszystkie tak zaczynałyśmy. Od wymiany i dzielenia roślin. Mam mnóstwo sadzonek od dziewczyn. I przepiękne lilie od Moni. Z mojego ogrodu też sporo pojechało w Polskę.
Ogród jest mały, trudno tu o jakieś spektakularne widoki. Czasami nawet trudno zdjęcie sensowne zrobić bo nie ma jak odejść. Ale lubię go, dobrze się tu czuję i wybacza mi, gdy trochę o nim zapominam. Bardzo polecam ci pomyślenie na tym początkowym etapie o oświetleniu, przynajmniej o rozłożeniu kabla. Gniazda i lampy możesz uzupełnić z czasem. Tylko do tego potrzebujesz w miarę konkretny plan rabat, co chcesz podkreślić, jak się będziesz poruszać po ogrodzie. Oświetlenie robi ogromną różnicę. Czy to w ponurą zimę czy w letnie wieczory.
inka74 22:23, 29 sty 2025

A ten rosół to taki zadomowiony. Chyba by mi w gardle stanął dokarmiamy ptaki. Za płotem są nieużytki. Od lat jest 2-3 pary bażancie. Kur jest więcej. Skubany jest głośny. Będąc w domu słyszę jak kotka za blisko się znajdzie stadka. Ona je gania a ten się wydziera. Komedia. Tu też uciekał wrzeszcząc
Gruszka_na_w... 20:46, 01 lut 2025

Ogród stanowi piękne tło dla pana bażanta. Bardzo zacnego masz gościa.
Śniegowa pierzynka, świąteczne ozdoby plus oświetlenie nadają całości niepowtarzalny klimacik.
Zadrżałam, kiedy przeczytałam, że morwa poszła pod nóż, a potem zobaczyłam, że jednak stoi, tylko czuprynkę ma nieco skromniejsze. Odetchnęłam z ulgą- nóż to jednak lepsza opcja niż topór. Cudowną masz kolekcję oczarów. Teraz żałuję, że przed laty miałam kiepską świadomość istnienia tak wielu odmian. Gdyby było inaczej, to z pewnością miałabym ich więcej. warte są tego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nicol21 22:29, 04 lut 2025

Mam nadzieję, że życie już wróciło na dobre tory! i że tak zostanie!!

Zima - cudna! z ta ilością roślin, swiatłem - bajecznie.

Owocnego sprzątania!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
TAR 22:39, 04 lut 2025

Piekny kurak az zal takiego na rosól
Juzia 09:43, 06 lut 2025

Ale klimatyczny ogród zrobiłaś!!!
Szacun, bo roboty przy tym sporo!

A ten kącik z ławeczką to hit

inka74 napisał(a)

April 10:00, 06 lut 2025

Twój oczar Jelena ma fajne tło. Bo raczej ciężko oczarom robić zdjęcia
No ciebie to nie dotyczy, widać po fotkach bażanta. Obłędne
Margo2 14:32, 07 lut 2025

Tak, zdjęcia robisz obłędne