Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasya 15:39, 10 lip 2021

tulucy napisał(a)
A soda na mrówki? Ja kiedyś sypałam i była skuteczna.

No to jeszcze spróbuje
Ale przenoszą się 20cm czy dalej ?
tulucy 16:54, 10 lip 2021

Trochę dalej
Kasia_CS 22:07, 10 lip 2021

Ech, obrzydliwe te ślimaki.. ja też niestety utopilam jak któregoś razu taką większą ilość zebrałam. Pojedyncze staram się przerzucić za płot na nieużytek, ale pewnie wrócą, bo u mnie niewątpliwie smaczniejsze i bardziej wyszukane menu

Tak w ogóle to już idąc tropem moich ostatnich odwiedzin po tamtej stronie miasta, to do szczęścia mi brakuje i Twojego ogrodu. bardzo chcę zobaczyć go ponownie tyle zmian nastąpiło, że ogród nie do poznania od ostatniej mojej wizyty na tulipanowym zlocie ogrodowiskowych czarownic i Aprilka i Mrokasi.. już nie mówiąc o ogrodach Kasyi, Gosi czy Jolanki, do których jeszcze nigdy nie dotarłam
inka74 00:09, 11 lip 2021

kami napisał(a)
niebieskie granulki są świetne
Kami, te niebieskie granulki są bardzo szkodliwe dla zwierząt. A u mnie i jeże są w tym roku, i kot sąsiada na stanie. Boję się. Złoszczę się ale ogromnych strat nie ma, hosty głównie. Niestety jednego ciemiernika też zjadły.
Dziś rekord pobiłam w zbieractwie - z poranną porcją 1,5 litra zebrałam. Jak te butelki rozsadzi w tym koszu to dopiero będzie smród ((
inka74 00:26, 11 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)
Ech, obrzydliwe te ślimaki.. ja też niestety utopilam jak któregoś razu taką większą ilość zebrałam. Pojedyncze staram się przerzucić za płot na nieużytek, ale pewnie wrócą, bo u mnie niewątpliwie smaczniejsze i bardziej wyszukane menu

Tak w ogóle to już idąc tropem moich ostatnich odwiedzin po tamtej stronie miasta, to do szczęścia mi brakuje i Twojego ogrodu. bardzo chcę zobaczyć go ponownie tyle zmian nastąpiło, że ogród nie do poznania od ostatniej mojej wizyty na tulipanowym zlocie ogrodowiskowych czarownic i Aprilka i Mrokasi.. już nie mówiąc o ogrodach Kasyi, Gosi czy Jolanki, do których jeszcze nigdy nie dotarłam
w środę pracuję w domu. Jak masz siłę jeszcze do dżwigania arbuza - wpadnij w trakcie dnia ) będzie mi bardzo miło.
inka74 00:28, 11 lip 2021

Zbiorowo. Mam ślimaki, min. 2 krety z obu stron działki. Komary wieczorem mnie wynoszą, dziś a właściwie wczoraj bo już po północy, tak mi zgryzły tyłek i plecy, że normalnie bąble mam. Muga pomogła na pół godziny. Mam też czarne mszyce na Kanzanach - nie wiem co z tym zrobić, wyglądają brzydko. Na różach na razie spokój. Na bukszpanach też. Będę walczyć z plagami jak się tylko da to bez chemii, możliwie eko. Zobaczę na ile mi starczy sił na to zbieranie ręczne dziadów...
A z dobrych wieści - foch na ogród minął - kupiłam nową hortkę i dosadziłam do drugiej, teraz mogę na frontową patrzeć spokojniej hortka z podziału znalazła inne miejsce. Ale żeby ją wcisnąć musiałam 3 inne rośliny przesadzić. Skorzystałam, że ziemia normalnie mokra bardzo głęboko. Przy okazji zrobiłam jeszcze 50 innych zmian i prawie doniczek nie ma do wsadzenia do gruntu także dzień zaliczam do udanych.
Agatorek 01:30, 11 lip 2021

inka74 napisał(a)

A z dobrych wieści - foch na ogród minął - kupiłam nową hortkę i dosadziłam do drugiej, teraz mogę na frontową patrzeć spokojniej hortka z podziału znalazła inne miejsce. Ale żeby ją wcisnąć musiałam 3 inne rośliny przesadzić. Skorzystałam, że ziemia normalnie mokra bardzo głęboko. Przy okazji zrobiłam jeszcze 50 innych zmian i prawie doniczek nie ma do wsadzenia do gruntu także dzień zaliczam do udanych.

Zakupy i tetrisy dobre na wszystko

A jaką hortkę kupiłaś?
Helen 07:24, 11 lip 2021

Iwonka, no właśnie, pochwal się nową hortką.
LIDKA 07:53, 11 lip 2021

Zakupy tetrisy i przesadzanko.
A fotki gdzie? Bardzo poprosimy
sarenka 08:29, 11 lip 2021

Iwona, na czarne mszyce psikam u siebie sprayem substral multi insect. Te mszyce miałam na amanogawie, bzie czarnym