Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 13:35, 12 lip 2021

Koniec! Teraz odsapka od zdjęć na miesiąc ))
inka74 13:37, 12 lip 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Oooo, ta ścieżka do światełka wygląda super z tym podświetleniem na końcu!
Bezproblemowo można się poruszać wkoło domu
inka74 13:38, 12 lip 2021

Kasya napisał(a)
Tez bym chętnie obejrzała na żywo
Kasia, musisz samochód naprawić... i przyjechać
Gosiek33 14:15, 12 lip 2021

inka74 napisał(a)

Koniec! Teraz odsapka od zdjęć na miesiąc ))

Szczególnie ta sesja przypadła mi do gustu
Brzozowadzie... 18:46, 12 lip 2021

inka74 napisał(a)

Którą hortensję masz tak ładnie na pniu poprowadzoną? Zawsze miałam obawy, że pieniek nie wytrzyma korony, a tu masz tak ładnie rozrośniętą i daje
A ta druga fota... - pięknie! Jaki busz, także na wyższym piętrze!
Kasia_CS 19:24, 12 lip 2021

Pocytuję sobie zdjęcia, które do mnie najbardziej przemówiły i zachwyciły Jest pięknie, nasadzenia u Ciebie jak zawsze na bogato. I zdjęcia zyskały na jakości - widać trójwymiarowość - wreszcie Twój wysiłek w tworzeniu ogrodu i upychaniu pięter jest należycie pokazany

Zauważyłam dodatkowo, że coraz mniej mi się podobają moje bukszpanowe murki, bo blokuje mi to fajne nasadzenia od przodu rabat - nie da się nic niskiego wyeksponować na całkiem długim odcinku.

inka74 napisał(a)

inka74 napisał(a)

inka74 napisał(a)

inka74 napisał(a)

A jakie masz tawułki pięknie kwitnące! Moje są totalnym niewypałem, mus je wykopać z tej mojej suchej ciemnicy pod grabami i coś innego tam wsadzić.
Świetnie Ci koresponduje kolorystyka żurawek i lilii fajne połączenie.

Naprawdę ciężko wybrać tak mało ujęć, bo poszalałaś z ilością fotek, ale zdecydowanie warto powtorzyć choć kilka.
Magleska 19:31, 12 lip 2021

Iwonka dobrze ,że Ci foch na ogród przeszedł
Twoje fotki pokazują każdy piękny dopracowany na maksa kawałek

prześlicznie masz ,a nocą jak w bajce -napracowałaś się przy tych wszystkich tertrisach -ale było warto
bardzo mi się u Ciebie podoba

a co to za roślinka ?
inka74 napisał(a)

podoba mi się chcem taką
inka74 20:50, 12 lip 2021

Gosiek33 napisał(a)
Szczególnie ta sesja przypadła mi do gustu
powiem ci Gosiu, że jak po grudzie mi to fotografowanie idzie. To trzeba mieć czas na to wszystko.
inka74 21:00, 12 lip 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Którą hortensję masz tak ładnie na pniu poprowadzoną? Zawsze miałam obawy, że pieniek nie wytrzyma korony, a tu masz tak ładnie rozrośniętą i daje
A ta druga fota... - pięknie! Jaki busz, także na wyższym piętrze!
bo zależy jaki pieniek. Na początku muszą mieć podpórkę. Tu na zdjęciu ten potwór to akurat Wim's Red. Bardzo ją lubię. Ma pewnie z 9 lat. Jedna z pierwszych hortensji jaką mam. Naturalnie jakoś się tak sama zrobiła jako wersja na pniu a ja jej potem tylko delikatnie pomogłam odpowiednio przycinając ))
Na pniu mam w sumie 11 hortensji, na różnej wysokości zakoronowanych. Część kupowałam, kilka sama wyprowadziłam. Nic się nie dzieje. Trzeba tylko pamiętać przy tych z dużymi kwiatami, aby gdy już kwitną to je powiązać do palika bo deszcze mocno mogą je położyć. Z ażurowymi nic nie robię w tym temacie.
Brzozowadzie... 21:23, 12 lip 2021

inka74 napisał(a)
bo zależy jaki pieniek. Na początku muszą mieć podpórkę. Tu na zdjęciu ten potwór to akurat Wim's Red. Bardzo ją lubię. Ma pewnie z 9 lat. Jedna z pierwszych hortensji jaką mam. Naturalnie jakoś się tak sama zrobiła jako wersja na pniu a ja jej potem tylko delikatnie pomogłam odpowiednio przycinając ))
Na pniu mam w sumie 11 hortensji, na różnej wysokości zakoronowanych. Część kupowałam, kilka sama wyprowadziłam. Nic się nie dzieje. Trzeba tylko pamiętać przy tych z dużymi kwiatami, aby gdy już kwitną to je powiązać do palika bo deszcze mocno mogą je położyć. Z ażurowymi nic nie robię w tym temacie.

No zobacz, a ja nie mam żadnej na kijku. Muszę to zmienić I właśnie tą Wim's spróbuję nabyć, może będzie podobna do Twojej, fajne te ażurowe kwiaty, nie znałam jej. Dzięki!