Witaj nowa nasza łódzka kolezanko

Ciesze sie że kolejna osoba przystała do naszego grona, przeczytałam cały wątek ( trudno nie było...jak zaczynałam swoja obecność tu na O. to przeczytałam cały watek naszej "tulipanowej królowej " -Any...i to wtedy było cos ponad 1000 stron

...)
Piekne miejsce na dom, ogród tez fajnie sie zapowiada, te cegły z odzysku, ten murek, te podkłady i starocie zakomponowane w przestrzeń - wszystko mi sie bardzo podoba. Masz miłośc do bukszpanów - kula superowa - to jest jedena z charakterystycznych roslin dla tego forum
Widziałam tez wiąza - jak mój, wstawiłam wczoraj fotki swojego u siebie - kocham mojego ale żrą go szpeciele co roku mimo że zaciekle z nimi walcze, są efekty, poprawia sie ale ....nie do końca.
Widziałam że byliscie na targach w Piotrkowie - my dwa lata temu wieksza grupą tez tam bylismy, warto bo ceny niezłe, oferta duz - w tym roku zapraszała nas na nie Ania z Malutkiego pod lasem ale wybralismy inne targi - cała grupą bylismy w ub wekend w Opatówku i u producenta magnolii pana Zymona.
Twój pomysł na lasek i płożące jałowce też fajny - u Ani - Małej Mi z wątku - Ogród Małej Mi widziałam kiedys podbny pomysł na duża powierzchnie z płozacych jałowców zamiast trawnika - chyba fotki od swoich sasiadów pokazywała.
Rozpisałam sie ponadmiare, mam nadzieje ze uda nam sie kiedys spotkac w wiekszym łódzkim i podłódzkim gronie bo my aktywna grupe tu na O. tworzymy, wymieniamy sie informacjami, doświadczeniami, roslinami, pomysłami, spotykamy na wspólne zakupy albo na pogaduchy, planujemy i ralizujemy wspólne wyjazdy - najbliższy w czerwcu do Rozarium do Niemiec ( tuz przy naszej granicy).
Zapraszamy cie Agatko do czynnego uczestnictwa w zyciu naszej Ogrodowiskowej coraz wiekszej rodziny !