Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

an_tre 21:13, 19 paź 2011

Ja swoje kanciki robiłam przy sznurku i też wyszły próbowałam przy desce ale była za krotka i skręcała w najmniej odpowiednim momencie, to ją odrzuciłam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gardenarium 21:25, 19 paź 2011

Ale ja mam zdjęcia, choć pogoda chłopaków nie rozpieszczała.

Kopanie pod krawężniki

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:27, 19 paź 2011

Nie wiem, czy takie wykopalisko kogoś tutaj zachwyci łoj nie wiem

Zamieszczam w ciemno wszystko po kolei jak leci

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:28, 19 paź 2011

Krajobraz prawie jak na mokrym Księżycu. Murek niczego sobie

Instagram Ogrodowiska
myszorek 21:37, 19 paź 2011

właśnie widzę i oczy otwieram, to że cegła była na wjeździe to wiedziałam sami zrobiliśmy sobie takie ziaziu utwardzając wjazd na budowę), ale że takie bagno cementowe(?) pod spodem toż to szok!
Kurcze, musiało być naprawdę ciężko. Jeszcze ten deszcz okropny.Aż mam dzisiaj wyrzuty.Danusia musisz koniecznie Wicia wytulić
hanka_andrus 21:40, 19 paź 2011

Myszorku! Widzę,że nie tylko pięknie będzie,ale i fantastycznie! A jak jeszcze rabatę z różami po zewnętrznej stronie muru zafundujesz.....to będzie hicior na całą okolicę......
Gardenarium 21:44, 19 paź 2011

Będzie Hidcotowa nr 2

Instagram Ogrodowiska
myszorek 21:50, 19 paź 2011

Haniu,dziękuję.Ukłony się ekipie Witkowo-Danusiowej należą.

Mur będzie w kolorze domu, a podsypkę tak sobie myślę wykorzystać grys z bazaltu-mam wielki wór. Co do roślin to mur z różami tylko jeden jest i nie u mnie. Tu chyba raczej bardziej trawiaście, funkiowo-hortensjowo będzie, ale zobaczymy co przyniosą zimowe rozważania.Przedewszystkim kawał ziemi dobrej trzeba dosypać pod rabatę, bo inaczej nie wiem, czy coś wogóle wyrośnie
Patrzcie, może Danusia coś jeszcze wklei, bo podjazd wyszedł przecudownie!!!

AAA miałam napisać, po ile brałam granit. Z transportem 180 zł za tonę
myszorek 21:55, 19 paź 2011

gardenarium napisał(a)
Będzie Hidcotowa nr 2

Sama rabata jest pięknie wyeksponowana, bo dość odsunięta od drogi, na łuku, rozszerzająca się droga zaprasza do środka, musi być ładnie, bez wzgledu na to co będzie rosło.
Wykończona droga i zrównana ziemia na rabacie dodaje wjazdowi plus 100 punktów do estetyki.
Nie wiem, jak ja codziennie mogłam wjeżdzać do domu bez wylewania łez w chusteczkę.Jakaś cierpliwa jestem czy co?
myszorek 21:56, 19 paź 2011

an_tre napisał(a)
Ja swoje kanciki robiłam przy sznurku i też wyszły próbowałam przy desce ale była za krotka i skręcała w najmniej odpowiednim momencie, to ją odrzuciłam

to ci figlarna deska