Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 22:12, 01 sie 2017

Ok, jutro przejrzę swoje cisy.
A tak a propos opryskow...właśnie spadł deszcz co to miał nie padac do środy wieczor...czyli powtorka musi byc?zwariuje chyba z tą pogoda!
andziurex 23:14, 01 sie 2017

malgol napisał(a)

Mój żywopłot w zeszłym roku wyglądał identycznie. Wytrząsnęłam wszystkie martwe liście, które potem poszły na ognisko. Opryskałam krzaczki czymś grzybobójczym, ale nie pamiętam czym... Może miedzianem?, bo to mam zazwyczaj w domu. Na wiosnę tak wszystko zarosło nowymi listkami, że nie ma śladu po chorobie, więc i Ty daj swoim roślinkom szansę.
U mnie dla odmiany w tym roku susza, więc problemów z grzybem nie mam, ale na najpiękniejszej jodle górskiej pojawił się chyba ochojnik Oby opryski pomogły. Mam ją od 7 lat, mam nadzieję że jej nie stracę
polinka 23:20, 01 sie 2017

Trzymam kciuki Gosiu za buksy!
Moje też bardzo chore i będę się z nimi żegnać
Zana 23:24, 01 sie 2017

Oj Gosia, współczuję choróbska na buksach. Oby się wylizały bidoki!
malgol 08:14, 02 sie 2017

andziurex napisał(a)

Mój żywopłot w zeszłym roku wyglądał identycznie. Wytrząsnęłam wszystkie martwe liście, które potem poszły na ognisko. Opryskałam krzaczki czymś grzybobójczym, ale nie pamiętam czym... Może miedzianem?, bo to mam zazwyczaj w domu. Na wiosnę tak wszystko zarosło nowymi listkami, że nie ma śladu po chorobie, więc i Ty daj swoim roślinkom szansę.
U mnie dla odmiany w tym roku susza, więc problemów z grzybem nie mam, ale na najpiękniejszej jodle górskiej pojawił się chyba ochojnik Oby opryski pomogły. Mam ją od 7 lat, mam nadzieję że jej nie stracę

A kiedy złapałao je choróbsko? Latem?czy później? Bo moje to długo będą w takim razie straszyć
malgol 08:15, 02 sie 2017

polinka napisał(a)
Trzymam kciuki Gosiu za buksy!
Moje też bardzo chore i będę się z nimi żegnać

Poliko,czemu zegnać? ąz tak chore? ide do Ciebie obejrzeć
Kawa 13:30, 02 sie 2017

Gocha!
ja co popryskam to pada ;0
jak nie pryskam to lampi

chyba popryskam to trochę deszczu będzie
albo okna umyję...
anbu 15:09, 02 sie 2017

Piękne hortensje

Gosiu pytałaś o żurawki i choiny
Moje choiny już były kupione jako takie baletnice, bez dolnych gałązek. One chyba nie tracą za bardzo dolnych gałęzi, dlatego też są polecane na O.
Po roku muszę stwierdzić, że im tych dolnych gałązek przybyło, czyli zagęściły się
Jeżeli nic nie masz przed choinami, to spróbuj posadzić, oczywiście w odpowiedniej odległości ale jakiej to ja już nie wiem

malgol 15:14, 02 sie 2017

Kawa napisał(a)
Gocha!
ja co popryskam to pada ;0
jak nie pryskam to lampi

chyba popryskam to trochę deszczu będzie
albo okna umyję...

Kamila, ja mam tak samo. Wczoraj wieczorem zrobiłam oprysk bo miało być sucho.Po 40 min lunęło, tak nagle, ni stad ni zowąd( chyba dobrze napisałam?Wiec dziś znowu spróbuję opryskac bo nie wylecze tych buksów
malgol 15:16, 02 sie 2017

anbu napisał(a)
Piękne hortensje

Gosiu pytałaś o żurawki i choiny
Moje choiny już były kupione jako takie baletnice, bez dolnych gałązek. One chyba nie tracą za bardzo dolnych gałęzi, dlatego też są polecane na O.
Po roku muszę stwierdzić, że im tych dolnych gałązek przybyło, czyli zagęściły się
Jeżeli nic nie masz przed choinami, to spróbuj posadzić, oczywiście w odpowiedniej odległości ale jakiej to ja już nie wiem

Dzięki Aniu, wezmę twoje uwagi pod uwagę Może troszkę tych gałązek im usune bo potrzebuje miejsce na te żurawki a rabata waska.Z czasem najwyżej usunę bo żurawki przecież długowieczne nie są