Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 13:19, 17 lip 2018

Anda napisał(a)
Postaw obok ladna donice (troche nizsza) albo i dwie, i posadz cos tam Stipa lubi sucho i niezbyt zyzno, inaczej sie wyklada. Roza w donicy az tak sucho nie lubi i lubi miec zyzno. Liscie roz powinny szybko schnac. Cokolwiek zatrzymujacego na nich wilgoc podnosi ryzyko zachorowan na jakiegos grzyba.
MW w przyszlym roku bedzie dwa razy taka jak teraz

No dobrze, skorzystam z Twoich rad choć ręka mnie świerzbiłaNa dodatkowe donice w pobliżu nie ma za bardzo miejsca,ale liczę ,że jak róża się rozrośnie to będzie ozdoba wystarczającą Nie wiem tylko co z zimowaniem? zostawić w tej donicy?ona ma 46 cm śr...
malgol 13:20, 17 lip 2018

alis napisał(a)
Cieniste zakątki cudniaste, mają swój niezaprzeczalny klimat

Dziękuję AlisKażdy tęskni za tym czego nie ma Ja za słońcem w ogrodzie
Anda 13:24, 17 lip 2018

malgol napisał(a)

No dobrze, skorzystam z Twoich rad choć ręka mnie świerzbiłaNa dodatkowe donice w pobliżu nie ma za bardzo miejsca,ale liczę ,że jak róża się rozrośnie to będzie ozdoba wystarczającą Nie wiem tylko co z zimowaniem? zostawić w tej donicy?ona ma 46 cm śr...

Na zimę stawiam moje w osłoniętym rogu tarasu od strony północnej, czyli zero słońca i prawie zero wiatru. Opatulam je w maty kokosowe, pod donice daje styropian, a na wierzch, jak są duże mrozy, daję włókninę. Wiosną porządnie przycinam, tak na 10-15 cm. Wszystkie moje donice stawiam razem, w kupie. Z zewnątrz stoją donice z chryzantemami, a wewnątrz właśnie róże. Przez to, że stoją na tarasie, nie muszę myśleć o ich podlewaniu. Deszcz załatwia to za mnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 13:38, 17 lip 2018

Hmm, dzięki Ewo.Zastanawiam się gdzie u mnie znaleźć takie miejsce.Mam taras pod dachem.Trudno, najwyżej będę czasem podlewać...
Anda 13:47, 17 lip 2018

malgol napisał(a)
Hmm, dzięki Ewo.Zastanawiam się gdzie u mnie znaleźć takie miejsce.Mam taras pod dachem.Trudno, najwyżej będę czasem podlewać...

Ustaw sobie przypominacz w komórce, bo zimą łatwiej zapomnieć o podlewaniu. Często podlewać nie musisz i tylko wtedy, jak ziemia rozmarznięta.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 13:56, 17 lip 2018

Fakt
magda19831 19:14, 17 lip 2018

Pięknie u Ciebie !!!
paulina_ns 19:22, 17 lip 2018

Gosiu piękne widoki u Ciebie, masz śliczny, zadbany ogród. Nowe nabytki super, a co MW faktycznie ciężko uchwycić jej rzeczywisty kolor, ale pomimo,że nie znam tego wina wiem o jaki kolor Ci chodzi
malgol 19:58, 17 lip 2018

Magda, Paulina witam Was I cieszę się że do mnie wpadlyscie I na dodatek się Wam podoba
A winko polecam
Zana 22:28, 17 lip 2018

Gosia, odpowiem u Ciebie. Nie kłopocz się czymś na wymianę za tawułki. Za propozycję róży bardzo Ci dziękuję, cenniejsza niż te tawułki, ale nie wezmę, mam aktualnie jakiś odwrót od róż, a i tak na razie nie mam miejsca. Robię kolejną rewolucję na ruderwoej, czyli tetris, ograniczam kupowanie/przyjmowanie roślin do minimum. Tak więc bardzo Ci dziękuję Kochana, innym razem.