Sama koncepcja wg mnie bardzo dobra. A ile tam masz miejsca między tymi miskantami a limkami? Bo jakoś ciasno... i o którym tym bzie myślisz? Black Tower czy Lace? U Ciebie to ten Lace by pasował wg mnie tylko czy wystarczy mu miejsca???
Chciałam Black lace bo taki strzępiasty Na focie miskanty i limki się łączą,ale tam za nimi jest naroznik jeszcze, w którym rosna 2 miskanty Zebrinus w ogóle niewidoczne bo nie mogą przerosnąć limek. Pomyślałam ,że je gdzies wysadzę a w to miejsce dam bez. Myslę, ze zrobiłby się placyk ok. 2m na 1m.Może gdybym cięła ten bez to wystarczyłoby?
Hmmm, jakoś mnie nie przekonuje szczerze mówiąc.
Musiałabyś kupić egzemplach do wyprowadznia na drzewko to wtedy może byłoby ok.
Bo pomiędzy buszem hortensji i buszem miskanta to ja bardziej widzę drzewo uszczepione na pniu, pień częściowo schowany w buszach a nad buszem hortkowo-miskantowym busz korony drzewa. Zresztą w takim duchu jest Twój szkic.
No i zaczynają się schody Ja zawsze liczę,że rośliny same się pogodzą i tam gdzie nie ma miejsca to nie wypuszczą gałązek a będą rosły we właściwym kierunku gdzie miejsca dośćczyli...same wyprowadzą się w pień ponad busze