Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 11:55, 20 lip 2018

Dobra, po pracy cyknę bo drugi raz się nie urwę z pracy
sylwia_slomc... 11:56, 20 lip 2018

Fajny by był akcent i potórzy kolor na rabacie widoczy z krzewu po prawej
malgol 12:00, 20 lip 2018

UlaB napisał(a)
Mi pasuje - ładnie by sie odcinał.

Naprawde tak myślisz? hmm...
malgol 12:01, 20 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajny by był akcent i potórzy kolor na rabacie widoczy z krzewu po prawej

Jaki Ty tam krzew dojrzalas?
Po prawej stronie fotki rosna jeżówki a na samym końcu widać hortke Blue Bird...coś źle zrozumiałam?
mrokasia 12:11, 20 lip 2018

Sama koncepcja wg mnie bardzo dobra. A ile tam masz miejsca między tymi miskantami a limkami? Bo jakoś ciasno... i o którym tym bzie myślisz? Black Tower czy Lace? U Ciebie to ten Lace by pasował wg mnie tylko czy wystarczy mu miejsca???
malgol 12:20, 20 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Sama koncepcja wg mnie bardzo dobra. A ile tam masz miejsca między tymi miskantami a limkami? Bo jakoś ciasno... i o którym tym bzie myślisz? Black Tower czy Lace? U Ciebie to ten Lace by pasował wg mnie tylko czy wystarczy mu miejsca???

Chciałam Black lace bo taki strzępiasty Na focie miskanty i limki się łączą,ale tam za nimi jest naroznik jeszcze, w którym rosna 2 miskanty Zebrinus w ogóle niewidoczne bo nie mogą przerosnąć limek. Pomyślałam ,że je gdzies wysadzę a w to miejsce dam bez. Myslę, ze zrobiłby się placyk ok. 2m na 1m.Może gdybym cięła ten bez to wystarczyłoby?
Zana 12:29, 20 lip 2018

malgol napisał(a)
Udała mi się taka sztuczka

Tu myślałam wsadzić ten Black Lace...
i co myslicie?

Hmmm, jakoś mnie nie przekonuje szczerze mówiąc.
Musiałabyś kupić egzemplach do wyprowadznia na drzewko to wtedy może byłoby ok.
Bo pomiędzy buszem hortensji i buszem miskanta to ja bardziej widzę drzewo uszczepione na pniu, pień częściowo schowany w buszach a nad buszem hortkowo-miskantowym busz korony drzewa. Zresztą w takim duchu jest Twój szkic.
malgol 12:34, 20 lip 2018

Zana napisał(a)

Hmmm, jakoś mnie nie przekonuje szczerze mówiąc.
Musiałabyś kupić egzemplach do wyprowadznia na drzewko to wtedy może byłoby ok.
Bo pomiędzy buszem hortensji i buszem miskanta to ja bardziej widzę drzewo uszczepione na pniu, pień częściowo schowany w buszach a nad buszem hortkowo-miskantowym busz korony drzewa. Zresztą w takim duchu jest Twój szkic.

No i zaczynają się schody Ja zawsze liczę,że rośliny same się pogodzą i tam gdzie nie ma miejsca to nie wypuszczą gałązek a będą rosły we właściwym kierunku gdzie miejsca dośćczyli...same wyprowadzą się w pień ponad busze
mrokasia 12:42, 20 lip 2018

malgol napisał(a)

No i zaczynają się schody Ja zawsze liczę,że rośliny same się pogodzą i tam gdzie nie ma miejsca to nie wypuszczą gałązek a będą rosły we właściwym kierunku gdzie miejsca dośćczyli...same wyprowadzą się w pień ponad busze

He he he, nie ma letko .
malgol 12:51, 20 lip 2018

mrokasia napisał(a)

He he he, nie ma letko .

No jak nie w tym miejscu to nie mam miejsca na bez Tylko tu jest wystarczająco słońca.No i jakiekolwiek miejsce na rabacie....