Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

MirellaB 12:36, 18 lip 2018

malgol napisał(a)

Moja fotka z komórki więc jak zazwyczaj w takiej sytuacji kolor przekłamany Porównując z Twoimi wygladaja baaaardzo podobnie Płatki u niektórych jakby krótsze ale wiesz jak to w małej doniczce się rosnie… Ale kilka główek ma i dłuższe płatki także jestem dobrej mysli ,że to te same W każdym razie sa piękne Jak wino

Ok W przyszłym roku jak się rozrośnie to będzie szał
MirellaB 12:38, 18 lip 2018

malgol napisał(a)

Ten krwawnik tez w ubiegłym roku mnie ujął i nie wiedząc gdzie posadzić kupiłam... teraz rośnie bez planu,ale znajdę mu w końcu jakies dobre towarzystwo bo jest tego wart

A czy krwawniki się rozsiewają?
malgol 12:41, 18 lip 2018

MirellaB napisał(a)

A czy krwawniki się rozsiewają?

Nie wiem,ale na pewno mocno rozrastają .Ta kępka w ubiegłym roku była posadzona jako pojedynczy badylek kupiony w tej najmniejszej doniczuszce.
Tej wiosny przenosiłam go tu gdzie jest teraz i od razu potroił objętość kępki
Coś mi świta ,że krwawniki chyba dość ekspansywne są....?
MirellaB 13:12, 18 lip 2018

Tak to prawda, że krwawniki są ekspansywne Dla mnie to dobrze, bo chcę ich mieć duże kępy Fajnie by było gdyby się jeszcze rozsiały
BKosimkArt 20:19, 18 lip 2018

Gosia ale ładnie w tych cienistych zakątkach, tawułki mnie zachwyciły! kolor mają świetny!
zapisuję nazwę... może gdzieś znajdę
malgol 13:54, 19 lip 2018

BKosimkArt napisał(a)
Gosia ale ładnie w tych cienistych zakątkach, tawułki mnie zachwyciły! kolor mają świetny!
zapisuję nazwę... może gdzieś znajdę

Dziekuje Basiu Namiary na tawułki Ci wysłałąm na priv.kolor faktycznie jest cudny
malgol 13:55, 19 lip 2018

Dziewczyny, ma któraś cisa Summergold? Powiecie cos o nim? Chciałabym zrobic z niego w cieniu niski żywopłocik.Oddzielik ogród od nieużytków pod dębami.Nada się?
UlaB 14:37, 19 lip 2018

Gosia, wydaje mi sie ze ja mam z niego kulę. Kupiłam kiedys w bardzo dobrej, wrecz smiesznej cenie juz podformowanego, bezimiennego i mysle ze to on.
U mnie ma słońce do 13, chociaz odkąd obok rozrosla się hortka VF to chyba krócej. Po nasłonecznionej stronie jest żółciutki, w cieniu limonkowy. Rosnie i zachowuje sie jak cis

Niski to znaczy jakiej wysokości ma być?
malgol 15:01, 19 lip 2018

ponoć do 1m osiąga i taka mi wys odpowiada
malgol 15:02, 19 lip 2018

UlaB napisał(a)
Gosia, wydaje mi sie ze ja mam z niego kulę. Kupiłam kiedys w bardzo dobrej, wrecz smiesznej cenie juz podformowanego, bezimiennego i mysle ze to on.
U mnie ma słońce do 13, chociaz odkąd obok rozrosla się hortka VF to chyba krócej. Po nasłonecznionej stronie jest żółciutki, w cieniu limonkowy. Rosnie i zachowuje sie jak cis

Niski to znaczy jakiej wysokości ma być?

A gdzie kupiłaś?