Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

mirkaka 18:57, 19 cze 2024

Bardzo Ci dziękuję za informacje co do piwniczki, no korci mnie takie coś, żeby przechowywać w niej plony A jeśli latem jest chłodno to jeszcze bardziej korci
Gosiu, robisz takie piękne zdjęcia, że dech zapiera, jest w Twoim ogrodzie spokój, mnóstwo zieleni.
Mój ogród przeładowany kolorami, jak nie rodki, to róże , a za chwile znów hortensje, ale jak piszesz, zawsze u sąsiada trawa jest zieleńsza, cieszmy się tym co mamy
malgol 15:13, 20 cze 2024

mrokasia napisał(a)
Eeee, jak małe to raczej Polestar może??? Bo Polar Bear to spore rosną. U mnie jedna sztuka Polestar też na razie bez pąków, chociaż druga metr dalej zapąkowana ładnie.
One Ci nigdy nie kwitły???

Tak, cos mi świta,że to mogły być Polestar No nie kwitły mi skubane. No może raz jednym marnym kwiatkiem,ale kładłam to na karb ,że były malutkie, dwie gałązki na krzyż.
Miałam zrobic fotki,ale zapomniałam...dziś sie poprawię
malgol 15:14, 20 cze 2024

TAR napisał(a)
ale ładnie

z małych hortek mam Pastel Green sa boskie, kompaktowe i śliczne.

Hmm, Pastel Green też brzmni znajomo...niepokoi mnie ten brak pamięci
malgol 15:16, 20 cze 2024

UrsaMaior napisał(a)
Jak niska to Polestar, a nie Polar Bear Pastel Green trochę większe, lecz też nieduże. I jedne i drugie kwitną u mnie niezawodnie... Nie wiem o co cho. Ja bym spróbowała przesadzić i podkarmić.

No jak mam przesadzić skoro właśnie na to konkretne miejsce były kupione? Podkarmić to mogę, nawet sypałam nawozem dla hortek wiosną. Moge jeszcze,ale liście ładne ciemnie, gęste...no nie wiem co z nimi począć
malgol 15:20, 20 cze 2024

Nie ma bo pewnie jest w produkcji taki jest tok jej wzrostu. U mnie teraz kwitnie mam różne, ale dla mnie najładniejsza jest "Primadonna".
Zapisz się gdzieś na oczekiwanie.

Ogród w cieniu jest bardzo ładny tylko trzeba wiedzieć co sądzić.

Udało mi sie kupić! Dziś przychodzą Ciekawe jakiej wielkości będą i czy zakwitną w tym roku. A ta Primadonnę zaraz oblukam. Może jeszcze gdzieś upchnę
malgol 15:27, 20 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Niesamowite widoki. Bujność, zieleń ,kolor i pewnie śpiew ptaków, którego na fotkach nie słychać, a robi klimat.

Dzięki Ela Tak, i ptaków i wiewiórek..
malgol 15:28, 20 cze 2024

UrsaMaior 15:55, 20 cze 2024

Ale super fota!
ElzbietaFranka 17:19, 20 cze 2024

malgol napisał(a)

Miałaś wyjątkowe szczęście wiewiórek sfocic. U mnie też piją z oczka siedzą na kamieniach i popijają. Kąpiele też urządzają.
Woda w ogrodzie to ważna sprawa.
malgol 17:40, 20 cze 2024

A to moje niekwitnace Polestar. Kazda w innych warunkach swietlnych ...efekt ten sam