Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Dominika11 17:51, 10 lis 2016

malgol napisał(a)
Tylko te hosty po lewej stronie nie będą pasować. Przygniota je Anabelki te z boku, no i na tą rabate patrzy się właściwie tak od trawnika, od przodu więc nie będą widoczne. Tych rosnących z tyłu tez nie widać od przodu
to może tutaj dać rozplenice
Nett 18:02, 10 lis 2016

malgol napisał(a)
Aneta, chętnie przyjadę ,ale obawiam się ,że w pomaganiu kiepska jestem bo nie umiem zaplanować , rozrysować. Zreszta sama zobacz jak moje plany rabaty wyglądają...rozpacz.Ale lepiej nie umiem
A Twojej patelni to Ci zazdroszczę bo u mnie cięń, słońca na lekarstwo i wybór roślin ograniczony. Ty to szaleć możesz

A gdzie ta koleżanka z Mierzyna? Nie zauważyłam...

Koleżanka tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/7321-krokusowy-zakatek-na-razie-pustka

Gosiu ja nawet nie potrafię ocenić Twojego rysunku, bo jak jest więcej niż 3 gatunki to ja się gubię. Dlatego u mnie chyba minimalistycznie będzie
malgol 18:03, 10 lis 2016

O! I to może być rozwiązanie juz bym chciała wiosnę żeby poustawiac te rośliny i sprawdzić jak na żywo będą wyglądać. I czy się zmieszcz bo chyba w skali to nie rysowalas?
Dominika11 18:06, 10 lis 2016

nie nie w skali absolutnie nie - musisz sama dopracować to tylko sugestie

cieszę się, że Ci się spodobało
malgol 18:15, 10 lis 2016

No wlasnie i teraz najgorsze przede mną jak zacznę dopracowywac to okaże się, że nic się nie mieści, ha ha

Ale to i tak dobry punkt wyjściowy. Myślisz, że łukowe nasadzenia będą pasowały do lukowatych nasadzeń dalzzej części rabaty, tej niewidoczne? Widać tylko łukiem zaznoczone 7 szt anabelek...Tak biegnie nasadzenie anabelkowe...
Dominika11 18:27, 10 lis 2016

właśnie dlatego poszłam w łuk, bo wydaje mi się, że do reszty będzie pasować
malgol 18:48, 10 lis 2016

Dominika11 napisał(a)
właśnie dlatego poszłam w łuk, bo wydaje mi się, że do reszty będzie pasować

A ty! no dobra, zobaczymy w realu jak to się sprawdzi może jeszcze te zawilce gdzie wcisne obok piwonii bo Danusia proponował to zestawienie z piwoniami

Jak się nie ma talentu do planowania trzeba zgapiac
Dominika11 19:03, 10 lis 2016

u mnie też kiepsko z tym talentem

a jak porozstawiasz sobie roślinki to wszystko się wyklaruje sama jestem ciekawa jak to wszystko będzie spójnie wyglądać

zawilce spróbuj dać zaraz za ID lub tufciakami
malgol 19:10, 10 lis 2016

Nett napisał(a)

Koleżanka tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/7321-krokusowy-zakatek-na-razie-pustka

Gosiu ja nawet nie potrafię ocenić Twojego rysunku, bo jak jest więcej niż 3 gatunki to ja się gubię. Dlatego u mnie chyba minimalistycznie będzie

Ja minimalistycznie nie potrafię bardzo podoba mi się u innych,ale u mnie się nie sprawdzi.Ale pocieszam się,ze Danusia też robi takie wielogatunkowe ogrody więc chyba tak też można?
malgol 19:32, 10 lis 2016

Dominika11 napisał(a)
u mnie też kiepsko z tym talentem

a jak porozstawiasz sobie roślinki to wszystko się wyklaruje sama jestem ciekawa jak to wszystko będzie spójnie wyglądać

zawilce spróbuj dać zaraz za ID lub tufciakami

Poszłam z tymTwoim planem Dominika w ogród i tak na oko patrząc to to się wszystko nie zmieściAle na tej koncepcji popracuje Wiesz,tu oprócz miejsca to jeszcze jest problem cienia bliżej ścieżki a bliżej trawnika jest dla odmiany słońce.moze wiosna uda się jakieś konary przyciąć to światło się zmieni .Najważniejsza że jest główną koncepcja