Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Juzia 21:38, 26 paź 2016

malgol napisał(a)

No właśnie Juzia, mysle o tym każdej jesieni jak widze taki widok a wiosna jak liście sa gęste to tam jest tak ciemno i ciasno,że nawet cebulowych tam nie sadzę...co zrobić?Pzyciąć tą trzmielinę? Zajmuje 1-metrowa rabate w całoście

Ciemno to nic. Aby gąszczu liściowego nie było.
Przyciąć też można, ale tak by gołe gałęzie od dołu nie sterczały

Juzia 21:40, 26 paź 2016

malgol napisał(a)
Juzia, a co byś mi zaproponowała pod te nogi? To musi być cos co na dodatek cień wytrzymuje bo tam wiosna i latem nawet chwasty nie rosna z braku ...wszystkiego

Choina mogłaby być albo cis....bukszpan w sumie też.... tylko żeby nic ich nie obłapiało za bardzo
malgol 22:01, 26 paź 2016

Juzia, może ja wiosna zrobię zdjęcie jak wygląda ten żywopłot i się zastanowimy. Bo teraz to faktycznie wygląda jakby tam miejsce było, ale jak są liscie to jest już inaczej...

Z wysokości to ja nie bardzo bym chciała go scinac- jest trochę ponad ogrodzenie. Na szerokość bym sciela to nie będzie zajmować całej szer. rabaty. Ale mówiąc szczerze nie wiem jak ta trzmieline się tnie . I kiedy najlepiej?
UrsaMaior 22:13, 26 paź 2016

malgol napisał(a)
Ta kapusta to moje odkrycie z ubieglej jesieni. Kapusty są w różnych odcieniach fioletu, różu i bieli nawet. Są różnej wielkości i zdobią prawie całą zime.Fajne som

Gosiul, ale gdzie się je kupuje? W szkółkach?
malgol 22:19, 26 paź 2016

Ja kupuje w ogrodniczym. Takim wiesz, zwykłym, nie szkolce. Gdzie mają towar od cebylek i roślin sezonowych po nawozy i narzędzia

Wiosna mają pelargonie, bratki a teraz wrzosy i między innymi kapusty
UrsaMaior 22:37, 26 paź 2016

Aaa ok. Mam taki niedaleko, ciekawe czy mają. Dzięki
Juzia 22:48, 26 paź 2016

malgol napisał(a)
Juzia, może ja wiosna zrobię zdjęcie jak wygląda ten żywopłot i się zastanowimy. Bo teraz to faktycznie wygląda jakby tam miejsce było, ale jak są liscie to jest już inaczej...

Z wysokości to ja nie bardzo bym chciała go scinac- jest trochę ponad ogrodzenie. Na szerokość bym sciela to nie będzie zajmować całej szer. rabaty. Ale mówiąc szczerze nie wiem jak ta trzmieline się tnie . I kiedy najlepiej?

Pewnie tak jak wszystko....wiosną

UrsaMaior 17:43, 04 lis 2016

Jak tam, Gosia? Działasz coś czy się obijasz?
mirkaka 19:19, 04 lis 2016

Witaj, skusił mnie Twój awatarek z różą Golden Celebration, jestem na 16 stronie i zachwycam się Twoim ogrodem.
Doczytałam do końca i wiem że planujesz tę piękną różę przesadzić. A ja w niej się u Ciebie zakochałam, dodatkowo pięknie wygląda podsadzona lawendą. Szkoda mi bardzo.
Natomiast ja radzę jeśli już chcesz koniecznie przesadzać to jesienią lepiej. Do wiosny zadomowi się w nowym dołku, tylko dobrze ją okopcz, najwyżej jak się tylko da, Dodatkowo okryj gałązkami świerkowymi lub grubo włókniną.
W moim ogrodzie mam podobnie posadzoną Golden, też na rogu domu, tylko moja jest trochę młodsza i jeszcze nie jest tak pięknie jak u Ciebie rozrośnięta.
mirkaka 07:14, 05 lis 2016

Przemyślałam to i jednak już jest chyba trochę za późno na ruszenie tej róży. Nie chcę być potem winna gdyby po zimie przemarzła Może jednak poczekaj do wiosny z nią. A może ją zostawisz , jest tam taka piękna