Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

anna_t 20:46, 16 lip 2016

Zana napisał(a)

[b]Ania
a te Kórniki trzeba ciąć bokami? Bo mnie zależy na takich, żeby nie wymagały cięcia z boków i nie rosły szeroko. Ja tam jestem tylko w weekendy i będzie mi z latami coraz trudniej ogarnąć ten ogród. Jałowców sadzić nie będę, taka ściana w niebieskim kolorze dla mnie nie bardzo. Zajrzę sobie do Ciebie

kórniki to generalnie grubaski ciąć można napewno. ja je wybrałam bo nie są tak oklepane jak szmaragdy ale fakt że jak masz mało miejsca to lepiej coś bardziej kolumnowego. zastanawiałam się też nad tują auroespicata, zobacz sobie też
uziemiona 17:41, 17 lip 2016

Zachwycające tawuły! Rożyczki będziesz przenosić? Aniu chyba dopiero co je tam posadziłaś, Karol może dostać nerwa, jak i Minerwa. U nas nie mają lekko.
Ogród pełen magii!!!!
Zana 18:28, 17 lip 2016

Karol bardzo dziękuję, że zajrzałeś i poradziłeś

Renia/Ryska cieszę się, że potwierdzasz odmianę. Witam Cię oficjalnie, miło mi bardzo, że zaglądasz regularnie do mnie. Zapraszam

Bea jak coś to oczywiście pomogę!

Jazzy a dlaczego Ty ich u siebie nie pokazujesz? Masz jakieś fotki z ubiegłorocznego kwitnięcia? Pokazałabyś?
Zana 18:33, 17 lip 2016

Michał jak zawsze dzięki wielkie. U nas pogoda też kiepska. Dzisiaj ciepło, ale pochmurno.

Ania w najbliższej okolicy nie widziałam, żeby ktoś miał w ogródku tę rudbekię i zastanawia mnie skąd ona się wzięła. Pewnie ptaszonki przywlokły

Ania dziękuję za poradę, obejrzę sobie jeszcze tę aureospicatę.

Asia no widzisz jak to jest. Nerwowego Karolka jeszcze tam zostawię na razie, bo faktycznie może ataku jakiegoś dostać. Ale Lavender Ice to już postanowione, że jesienią wędrują pod rzeźbę. Tawułki już dzisiaj do niczego
Zana 18:44, 17 lip 2016

W ten weekend z powodów rodzinnych na działce mieliśmy króciutką wizytę kontrolną dzisiaj. Pogoda taka sobie, pochmurno choć na szczęście ciepło. Troszkę zdjęć zrobiłam, ale niewiele. Nie wiem czy to wina pogody, ale wszystko jakoś tak smutno wygląda. Tawułki przekwitły, ruderowa przekwitła, róż też nie ma. A na bukowej co prawda rozwijają się jeżówki Caribbean Green, ale właśnie mają taki kolor, że prawie wcale ich nie widać.

Na razie wkleję trochę zdjęć z ruderowej sprzed tygodnia, która była wtedy w pełni rozkwitu języczek, tawułek i jarzmianek. Dzisiaj już tak nie wygląda. Co prawda niedawno były podobne ujęcia, ale...

Zana 18:49, 17 lip 2016

Zana 18:54, 17 lip 2016

Hosta Brother Stefan zakwitła chabrowym kwiatkiem. To miała być naparstnica, która przemieniła się w chaberka

Zana 18:58, 17 lip 2016

Zana 19:01, 17 lip 2016

dominika_ 19:27, 17 lip 2016

Czy to w prawym górnym rogu to tarczownica?