Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

MirellaB 20:08, 28 lut 2017

Anula czy Twoim zdaniem Lavender Ice nadaje się na obwódkę?
Zana 21:34, 28 lut 2017

Zoja na razie widzę, że z pozycji leżącej oglądasz. Ale za chwilkę będziesz mogła nawet po południu wyskoczyć i coś podłubać. A ja to sobie co najwyżej w tygodniu podumać mogę.

Marga mnie też kiedyś Madera tak się kojarzyła.

Renia wszystkich nas już chyba powoli ciągnie do pogrzebania. Na razie patrzę na oznaki wiosny u innych - przebiśniegi, wyłażące cebulki.

Aniaaa dzisiaj nie mogę uwierzyć, jak sobie pomyślę, że jeszcze tydzień temu tam byłam. Dobrze, że u nas też już się trochę ociepliło, wczoraj i dzisiaj było naprawdę pięknie.

Mirelka trudno mi doradzić czy LI na obwódkę będzie dobra. Miałam ją pierwszy sezon, nie wygląda na to aby miała przekroczyć te 40 cm. Ja mam zamiar posadzić cztery krzaczki przed inną różą, aby stworzyły coś na kształt króciutkiej obwódki przed nimi. Jak długą chciałabyś zrobić tę obwódkę i jakie inne rośliny by ona otaczała?
MirellaB 12:08, 01 mar 2017

Anula chciałam posadzić te róże na obwódkę rabaty igiełkowej w miejsce Carexów Evergold. Na stronie Rosarium przeczytałam, że nadaje się na obwódkę, ale chciałam to potwierdzić
Makao_J 14:12, 01 mar 2017

Czytam że LI jest niska - hmmm już mi się podoba. Muszę pomyśleć gdzie ją wykorzystać. Myślę że na obwódkę mogłaby być ale nie sama bo łyso będzie. Jakby wplątać bukszpany pomiędzy ....
Zana 19:48, 01 mar 2017

Mirelka napisałam u Ciebie.

Ania ja bym bardziej połączyła ją z niskimi trawkami. Ale każdy ma swoje wizje
Anda 20:12, 01 mar 2017

Piękne widoki z Madery. Nacieszyłam oczy Fajny urlop mieliście. Zanotowałam w pamięci, że wyspa warta zobaczenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 20:15, 01 mar 2017

A ja Ewa jestem u Ciebie na bieżąco, ale takie fachowe dyskusje toczycie, że się nie odzywam
tulucy 20:52, 01 mar 2017

Moja LI wypuszcza "długie" pędy do 60-70 cm. No i ma taki wyprostowany pokrój...
lojalna_ 20:54, 01 mar 2017

Aula najpierw Cię ochrzanie ze tak długo Cię nie było a tetaz przytule mocno hihihi
Zana 20:54, 01 mar 2017

Łucja Ty chyba mam nadzieję żartujesz???? No, nieee....