Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

babka 21:49, 26 lut 2017

Ale piękne widoki podziwiałaś, pokaż więcej !
Pozdrawiam cieplutko
tulucy 23:22, 26 lut 2017

Piękne widoki...
I róże w trawie też piękne...
AnnaCh 23:22, 26 lut 2017

Ania, no super urlop
A powiedz mi, można się tam o tej porze roku plażować, czy jednak chłodno?
bdan 06:45, 27 lut 2017

Zana napisał(a)
Korzystając z jeszcze z chwili czasu wstawię fotki w wycieczki na półwysep Sao Lourenco. Niestety nie udało nam się zrobić całej trasy, jako że dziecię nasze zbuntowało się w połowie drogi i musieliśmy zawrócić. Nie możemy odżałować widoków, które nas ominęły.

Aż się zdziwiłam, że to trasa na Sao Lourenco. JAk my byliśmy we wrzesniu 2015 r to zieleni nie było wcale.
Trasa nie zaliczona, czyli jest powód, żeby wrócić
MirellaB 07:14, 27 lut 2017

Anula piękne widoki
Zana 21:30, 27 lut 2017

Ola fajnie, że też wracasz na forum. Postaram się jeszcze jakieś fotki wkleić.

Łucja polecam w tzw. "wolnej chwili". Przez chwilę musiałam się zastanowić o jakich Ty mi tu różach w trawie piszesz, a to chodzi o Lavender Ice

Aniu mimo, że w porównaniu do naszych temperatur było tam naprawdę ciepło (ok. 18-20 stopni), to jednak na typowe plażowanie za chłodno, tym bardziej, że było sporo chmur. Madera w zasadzie nie jest wyspą dla osób marzących o wylegiwaniu się na plaży, bo takowych tam po prostu prawie nie ma. Nam chodziło bardziej o wypoczynek aktywny i do takich celów nadaje się idealnie.

Danusia a to mnie zaskoczyłaś, że we wrześniu nie było zielono. A mówi się, że Madera to wyspa "wiecznej wiosny". Teraz jest zielono, pewnie też dlatego, że o tej porze częściej pada deszcz, jest ciepło i rośliny mają warunki. Na półwyspie jak widać jest tylko niska roślinność i ta pora roku sprzyja im.

Mirelka

Taka urocza ptaszynka z Madery, nie wiem jak się nazywa:

Magda70 21:49, 27 lut 2017

Ale fajne miejsce na aktywny urlop nie bylo mnie tam jeszcze...ale kiedyś będę. Super widoki.
Zana 22:15, 27 lut 2017

Magda szczerze zachęcam

To tak siłą rozpędu jeszcze kilka fotek:

Zana 22:22, 27 lut 2017

I taka ciekawostka przyrodnicza - sporo drzew porośniętych było takim "czymś". A dzisiaj wspomagając moje dziecię w przygotowaniach do sprawdzianu z biologii napatoczyłam się na zdjęcie właśnie takiego czegoś i dowiedziałam się, że to są porosty krzaczkowate. Niesamowicie wyglądały te drzewa, jak z mrocznej baśni:

I widoczek:

AnnaCh 22:25, 27 lut 2017

Zana napisał(a)
Aniu mimo, że w porównaniu do naszych temperatur było tam naprawdę ciepło (ok. 18-20 stopni), to jednak na typowe plażowanie za chłodno, tym bardziej, że było sporo chmur. Madera w zasadzie nie jest wyspą dla osób marzących o wylegiwaniu się na plaży, bo takowych tam po prostu prawie nie ma. Nam chodziło bardziej o wypoczynek aktywny i do takich celów nadaje się idealnie.
Czyli jednak dobrze wybrałam na plażowanie z moim małym Jasiowym Kanary
Na Maderę w takim razie tylko z M kiedyś muszę się wybrać i pobiegać po tych górkach