Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 13:05, 03 kwi 2017

Pięknie Ci się wszystko pobudziło. Jeszcze temperatura niech się utrzymuje taka jak wczoraj (niedziela) i będzie miodzio
Zana 16:14, 03 kwi 2017

Juzia Ty to masz pecha. Albo raczej szczęście do dziwaków. One są takie małe jak krokusy, no może ciut większe, więc trzeba ich sporo nasadzić, żeby był efekt. U mnie nie ma ich jakoś bardzo dużo, ot umiejętne zdjęcie.

Jola też będą u mnie pierwszy raz, tak na próbę jesienią kupiłam

Marta to żeś różom masakryczne cięcie takim nożykiem zafundowała. A ja z kolei cały czas dumałam, czy swoje nie za krótko ciachnęłam. Ot dylematy.... Gubienie sekatorów to też moja specjalność.
Zana 16:16, 03 kwi 2017

Aniu fakt, że chyba wszystko powolutku z ziemi wyłazi. Jeszcze trawska nie wszystkie się zielenią, no ale trzeba spokojnie poczekać.
Zana 18:17, 03 kwi 2017

Dostałam dzisiaj wiadomość, że z jednej ze szkółek wysłali róże i dostanę je jutro. Normalnie bardzo bym się ucieszyła, ale niestety we środę muszę wyjechać służbowo i wracam bardzo późnym wieczorem we czwartek.

I co ja mam z tymi różami zrobić??? Pomoczyć je jutro trzy godziny i wsadzić do doniczek? (na wszelki wypadek kupiłam ziemię do róż i wożę w samochodzie). Czy zostawić je w wodzie do piątku? Chyba jednak trochę długo. A jeszcze dojdzie druga przesyłka z różami. Ot mi się ten wyjazd wyszykował totalnie nie w porę.

A na dodatek róże i tak skończą w doniczkach, bo miejsce dla nich na razie wygląda tak, czyli nijak:

Do maja może się z tym kopaniem uporam. Na dodatek na weekend zapowiadają jakąś kiepską pogodę.

A tak na marginesie, to uwielbiam moją taczkę na dwóch kółkach. Kompletnie nie wiem jak można utrzymać równowagę z wyładowaną taczką na jednym kółku, mnie się wiecznie coś gibało i wywalało.
paulina_ns 18:58, 03 kwi 2017

Anula róże w wodzie z gołym korzeniem mogą stać 1-2 dni w wodzie, tak miałam na instrukcji przyslanej razem z różami.

Jakie różyczki zamówiłaś? Róże przy tarasie, będzie pięknie
Zana 20:42, 03 kwi 2017

Paulinko, właśnie wiem, że raczej dwa dni to max. To chyba je jutro po trzech godzinach moczenia wsadzę do doniczek, bo we środę rano wyjeżdżam.
Jutro przyjadą: Dieter Muller, Schone Maid, Ventilo, Old Port, Lavender Flower Circus.
Monia81 21:05, 03 kwi 2017

Anula ależ fajną taczkę masz
Zana 22:36, 03 kwi 2017

Monika taczkę moją uwielbiam, jest moją nieodłączną towarzyszką w ogrodzie. Idę do Ciebie oblukać, jak rozwój sytuacji, bo zatrzymałam się na wyborze ławek huśtawek.
tulucy 00:21, 04 kwi 2017

Aniu a chyba nie musisz od razu ich moczyć. Taka paczka powinna móc postać jeszcze nie ruszona - mi napisali w moich, że​ róże są zabezpieczone i mogą poczekać na sadzenie do tygodnia nawet - to było ponad tydzień temu, stały od piątku do następnej soboty / niedzieli. Moczyłam je dopiero w sobotę.
anbu 09:14, 04 kwi 2017

Akcja rabatowa jak trza!
Anula zazdraszczam Ci tej taczki na dwóch kółkach. Ja taka ciamajda jestem, że moja na jednym kółku już nie raz się mi przechyliła