Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:45, 07 maj 2017

Jakiś dziwny dubel mi się zrobił, to pokażę poidełko dla ptaszonków:

Zana 20:49, 07 maj 2017

Niewiele u mnie tulipanów, a na kilka jeszcze czekam (tylko nie wiem dlaczego te w pączkach będą chyba żółte?). A liście po iryskach nadal stoją jak żołnierze.

Wprawne oko dojrzy na tym zdjęciu róże Novalis:

Kasia_CS 21:02, 07 maj 2017

Aniu, z tych odmian które zamówiłaś bardzo ostrzę pazury na Dieter Muller gdzie zamawialas? Ale duzo u Ciebie czosnkow! Uwielbiam je, i ja w tym roku będę ich wreszcie trochę miała, choc sama drobnica

Tam ostatnio mijam Cie w niektórych wątkach i zapisuję, bo ciekawe trawki się pojawiają. Cyknelabyś fotke tych swoich Phoenixow? Daj mi znac na priv gdzie i za ile, bo moze gdzieś w okolicy kupowalas, to się przyda namiar

A Twoje widoczki jak zawsze w klimacie
BKosimkArt 21:07, 07 maj 2017

Piękne poidełko Anulko! Ja nadal szukam swojego...
Zana 21:14, 07 maj 2017

Kasiu priv napisałam. Czosnków nie mam zbyt dużo, w ogóle z cebulowymi nie poszalałam jesienią wiedząc, że będę kopać. Na tej rabacie posadziłam, bo tam już tylko w plecy jakieś tło muszę dać i na razie nic nie będę zmieniać.

Basiu to poidełko to prezent od eMa. Postarał się
Kacha123 21:17, 07 maj 2017

Przepiękny kolor hiacyntów! Tego klona Esk Sunset widziałam w którejś szkółce na żywo - bardzo ładny. Dzięki Tobie sobie o nim przypomniałam - może by jego na miejsce po jarząbku? Muszę nad tym pomyśleć Doczytałam, że weekend był pracowity i nowe róże posadzone A jakie posadziłaś?
Ten Twój ogród jest taki klimatyczny i pięknie skomponowany!

Robisz tak ładne zdjęcia, że się wstydzę swoich!
babka 21:20, 07 maj 2017

Zana napisał(a)
Potwornie się dzisiaj utyrałam w ogrodzie szykując miejsce pod róże, więc chyba czmychnę już do łóżeczka.

Skromny widoczek na dobranoc:

Uraczyłaś mnie tym zdjęciem
babka 21:25, 07 maj 2017

Nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają, forum muli. Ale intensywnie różowe tulipany widziałam, co to za odmiana ?
iwka 21:36, 07 maj 2017

Piękne to zdjęcie z rzeźbą

też mam mnóstwo maleńkich czosnków, wczoraj wyrwałam taka kępkę a tam takie tyci tyci cebuleczki one chyba dopiero po kilku latach zakwitną, chociaż główkowate może wcześniej, nie wiem na razie nie wyrywam, niech rosną
Zana 21:37, 07 maj 2017

Kasiu róże jeszcze nie posadzone, wrrr. Dopiero miejsce jest szykowane a róże się balkonują. Kupiłam: Dieter Mueller, Lemon Rokoko, Lavender Flower Circus, Eisvogel, Old Port, Heidi Klum, Pashmina, Schone Maid, Ventilo. Dojdą do nich jeszcze ubiegłoroczne Minervy i Lavender Ice. Mam nadzieję, że jakoś mi się to wszystko razem poskłada sensownie do kupy. Mój Esk Sunset jeszcze malutki, kupowany (śmiech to przyznać) kiedy nie miałam większej świadomości ogrodniczej i świadomości, że można dorodne okazy kupić w szkółkach. A ja zamówiłam takiego kikutka na allegro. No, ale jest i niech tam sobie powoli rośnie.

Ola to fakt, forum dzisiaj ciężko pracuje. Za licho nie pamiętam jaka to odmiana tulipanów, jak wygrzebię etykietę, to dam Ci znać.