Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 21:45, 06 maj 2017

Marzenka no tak, zamówiłam montany a dostałam w zdecydowanie większej części beatlesy. Siakowa miała taką samą pomyłkę (to samo źródło). A teraz nie wiem czy będę domawiać, bo drzewo magnoliowe pod którym siedzi dama raczej na pewno przenosi się do innej rzeczywistości. W związku z tym to koło na środku trawnika będę raczej likwidować a rzeźba też zmieni lokalizację. Na MW jak najbardziej liczę
inka74 21:57, 06 maj 2017

U mnie połowa róż ma listki - pozostałe jak twoja MW - żywa ale śpi. Część z tego roku tak wygląda ale i są takie z ubiegłego. U ciebie działka leśna. Chłodniej. Mniej słońca dociera. Po wtorku ma już u nas pogoda się poprawiać. We wtorek jeszcze możliwy przymrozek. Zośka na plusie. Będzie dobrze.
Zana 22:00, 06 maj 2017

Iwonka najbardziej to się martwię tymi co mi na balkonie stoją. Ale już dzisiaj znacznie posunęliśmy się z robotą i za tydzień pierwsza część powędruje na swoje miejsce docelowe. Sąsiadce wydałam dzisiaj żółte róże, ulga
Zana 22:05, 06 maj 2017

A skoro o różach to Lavender Ice i molinie variegata przyrastają bardzo zadowalająco:

inka74 22:20, 06 maj 2017

Może nie powinnam pytać - te na balkonie w wodzie czy w donicach z ziemią? Jak w tym drugim to powinny przeżyć o ile podlewasz. Jak w wodzie to już trochę długo. Moje 2 tygodnie stały i przeżyły ale tu już miesiąc będzie...
Zana 22:24, 06 maj 2017

Iwonka a dlaczego miałabyś nie pytać? Balkonowe już od dawna ulokowane w donicach. Tylko, że u mnie na balkonie ciągle cień, słońca prawie zero. W związku z tym pelargonie sobie do skrzynek dzisiaj wsadziłam
Zana 22:27, 06 maj 2017

Potwornie się dzisiaj utyrałam w ogrodzie szykując miejsce pod róże, więc chyba czmychnę już do łóżeczka.

Skromny widoczek na dobranoc:

zoja 22:34, 06 maj 2017

Zana napisał(a)
Potwornie się dzisiaj utyrałam w ogrodzie szykując miejsce pod róże, więc chyba czmychnę już do łóżeczka.

a zdążyłaś przed deszczem i burzą?
widoczek piękny

dobranoc
inka74 22:38, 06 maj 2017

Aniu jak w donicach i dbasz o podlewanie to wszystko będzie OK. Po prostu później ruszą. Nie masz się co martwić. Ja tam dobrej myśli jestem. Masz rękę do roślin. Nawet wykopane u ciebie i zostawione samopas żyją.
Przy okazji - przywrotnik od ciebie wycyganiony ma się świetnie i pięknie się rozrasta. Jakby werbena znów srylionem siewek ci grządkę przykryła - nie wyrzucaj proszę. Zostaw coś dla koleżanki. U mnie się niestety samoczynnie nie wysiała
Zana 22:39, 06 maj 2017

Zojka a ja właśnie jeszcze na szybko do Ciebie zajrzałam. Wyjeżdżaliśmy jak zaczynało kropić, więc w samą porę. Za to W-wie oberwanie chmury przeżyliśmy na moście.