Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Mary 22:25, 18 maj 2017

Anula,

Jeśli tiarelle nadal słabo wyglądają to zajrzyj do nich.

U mnie część była średnia, a część prawie wcale nie miała nowych przyrostów.
Dzisiaj zajrzałam pod najsłabsze i sprawa się wyjaśniła.

babka 22:27, 18 maj 2017

Cudowne ujęcia jak zawsze a zdjęcie damy zwłaszcza

Posumowanie deprymujące to fakt ale teraz pogoda wreszcie dopisuje więc będziesz miała już z górki
Klonik jest cudny, naprawdę jakos wcześniej nie zwracałam na nie uwagi, zbyt egzotyczne jak dla mnie ale zmieniam zdanie. Ten Twój ma moc
Zana 22:27, 18 maj 2017

Marysiu ale że co nie tak? Czyżby opuchlaki?
Zana 22:30, 18 maj 2017

Oluś skuś się, skuś! Już dwie osóbki czyli Małgosia i Mirelka nabyły czym prędzej klony. Pasowałby Ci chyba w to miejsce, na które szukasz drzewka.
babka 22:35, 18 maj 2017

Pasowałoby ale tam jest prawdziwa patelnia i bojem się ja Jednak takie drzewko to byłby prawdziwy cukiereczek
Zana 22:41, 18 maj 2017

Ola no ale Kasia z Mój ogród pod górkę pisze, że u niej wszystkie klony rosną na totalnej patelni i dają radę. Może dopytaj u niej.
babka 22:49, 18 maj 2017

Nasłonecznienie ok, z tym jeszcze dałoby radę bo od wczesnego popołudnia rósłby w cieniu i półcieniu ale gleba. Z tego co czytam to on żyznej potrzebuje a ja mam piasek, w tamtym miejscu ( pod metrem gruzu i piachu 'technicznego' ) jest prawdziwa kurzawka.
Nawet gdybym wymieniała spora część ziemi to nie wiem czy jest sens narażać takie delikatne drzewko na radzenie sobie w trudnych warunkach. Chociaż szczerze Ci powiem, że żałuję. Kiedyś już Renia mi o nim pisała czyli dwa głosy na tak
inka74 22:54, 18 maj 2017

Zana napisał(a)

Ale pięknie się ten rodek rozwinął. Śliczny.
Ja bym na twoim miejscu chyba przemyślała nasadzenia przy tarasie. To, że ma być tam umbra w niczym nie przeszkadza. Ten klonik jest tak ładny, że szkoda by nie mieć na niego widoku z tarasu.
Zana 23:00, 18 maj 2017

Ola u mnie w przeważającej części ziemi czarnej jest tyle, co na trawnik czyli ca. 5-10 cm, a pod spodem żółty piach. Żeby cokolwiek posadzić muszę ten piach wykopać i wywieźć, a daję w to miejsce nową ziemię. Rabata, którą teraz robię doprowadza mnie do... (a już nie powiem do czego!) W każdym razie mają tam rosnąć różę więc po całości wykopaliśmy ogromniasty dół na głębokość ca. 50-60 cm. Jak skończę to pokażę fotki. Nie sądzę, żeby klon korzenił się na metr głęboko. Myślę, że jak byś jednak bardzo chciała klona, to warto wykopać wielką dziurę i wymienić ziemię.
Zana 23:03, 18 maj 2017

Iwonka ale ja klonika będę doskonale z tarasu widziała, tylko troszkę dalej. A jakby co to skuszę się może na jeszcze jakiegoś. Na razie mam plan i się go trzymam, chociaż raz! Aczkolwiek doskonale wiemy, że życie weryfikuje ten nasze decyzje ogrodnicze