Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Mary 08:34, 19 maj 2017

Zana napisał(a)
Marysiu ale że co nie tak? Czyżby opuchlaki?

No niestety tak.
Tiarella zamiast porządnych korzeni miała tylko takie drobniutkie świeże, które jeszcze ziemi się nie trzymały. Zdjęłam, podłubałam w ziemi i znalazłam larwy opuchlaków.

Klonik piękny.
Kawa 09:44, 19 maj 2017

Ania no klon cudny jest
zresztą nawet ten kostropaty rododendron

zdjecie rzeźby przez klona - piękne
Rench 21:43, 20 maj 2017

Ten robalek,który pokazałaś wygląda na nimułkę. Sprawdz,czy nie ma zrolowanych ,posklejanych listków. Trzeba je oberwać i zniszczyć.
Pola 14:05, 21 maj 2017

Klony moja miłość cudny, piękne zdjęcia twojego ogrodu.....a dziś po przejściu ogrodu pomyślałam, że tylko troszkę roślinek mi brakuje. Będę czekać Aniu na fotki nowej rabaty w całości. Do rzeźby powzdychałam.....na razie nic nie znalazłam dla siebie.
Kasia_CS 07:43, 22 maj 2017

Był weekend, będą zdjęcia

A co do niego nimułki, to zastanawiam się, czy u moje coś podobnego nie grasuje. Jeszcze przestraszyłam się, ze znalazłam wczoraj gałązkę zaatakowaną bruzdownicą, ale na szczęście fałszywy alarm

U mnie zaraz Louis Odier pokaże pierwsze kwiaty!
inka74 16:19, 22 maj 2017

Hmm... zdjęć niet czyli Anula nadal kopie okopy
Johanka77 16:29, 22 maj 2017

Przyszłam. Ładnie tu! Podoba mi się, będę wpadać częściej
Zana 19:02, 22 maj 2017

Dziewczyny, jestem! Wczoraj wróciłam tak padnięta, że nawet nie miałam siły popatrzeć co tam u Was przez weekend się nawyrabiało. Dzisiaj troszkę pozwiedzałam Wasze ogródki.

Marysiu to przykre, że Ci się to dziadostwo przyplątało. Moje tiarelle ziemi trzymają się mocno, więc ich nie wykopywałam. Liście ubiegłoroczne po ciemaku już trochę przycięłam, bo suchawe i brzydkie były, no i teraz wyglądają już kiepsko. Myślę, że trzeba je podzielić.

Kamcia kostropaty rododendron uwzględniając jego kostropatość szykuje się do całkiem przyzwoitego kwitnienia. Widać, że mu się kondycja po ubiegłorocznym przesadzeniu poprawiła.

Reniu dziękuję, odpisałam też u Ciebie. Będę rwać te liście, a szkoda

Pola jak zajrzałam do ogrodu Jana, który ma imponującą kolekcję klonów to zapałałam nagle ochotą do posadzenia większej ilości tych pięknych drzewek. Trudno się zdecydować z wyborem, tak duża jest ich ilość. No wybór rzeźby to nie jest taka łatwa sprawa, ale na pewno coś upolujesz

Kasiu no obyś miała fałszywy alarm również z tą nimułką. Ale bruzdownica to jeszcze gorsze dziadostwo jest. Zazdroszczę (pozytywnie!) pierwszych kwiatów różanych. U mnie Novalisy ciągną w górę!

Iwonka kopanie okopów dobiegło prawie końca! W zasadzie w kwestii przygotowania do sadzenia to już jestem na finiszu, a nawet już coś posadziłam. Potrzebuję jeszcze dwa dni, żeby dokończyć i wszystko z doniczek posadzić. Dłuuugo te moje róże będą się zbierały, o ile w ogóle się zbiorą. Teraz żałuję, że w Fl. zamawiałam z gołym korzeniem. Wszystkie, które zamówiłam są teraz dostępne w donicach, a ja się zimą bałam, że mogą być niedostępne. Na dodatek muszę przesadzić Lavender Ice. Wiem, że pora kijowa na takie działania. Pociesza mnie fakt, że one takie małe terminatorki są, i że szybko się odbudują.

Asia/Johanka dziękuję za wizytę i zapraszam serdecznie

No to "spektakl" zdjęciowy zacznę od mini sesji malutkiej jeszcze Królowej Jadwigi:

Zana 19:08, 22 maj 2017

Rododendron, który miał być Królową Jadwigą, a który jest nn:

Dla chwilowej odmiany klonik Esk Sunset z boczku:

i od frontu:

Zana 19:13, 22 maj 2017

Z rabatki zwanej kiedyś awatarkową, ale ta nazwa już nieaktualna, czyli teraz z rabaty kuchenno-łazienkowej:

Z oddali taki look: