Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 15:49, 08 maj 2018

Asia, Iza ostrokrzewy kupione, posadzone i już tego nic nie zmieni. Akurat wczoraj napatoczyłam się na ten wątek i też przeczytałam tę opinię Danusi. Jednak naoglądałam się zdjęć żywopłotów z tych ostrokrzewów i bynajmniej nie wyglądały na przerzedzone a wręcz przeciwnie. To są ostrokrzewy jak sama nazwa wskazuje (zaczyna się od Hecke... co z niemieckiego oznacza żywopłot) przeznaczone na żywopłoty, należy je ciąć. Już tak jak tuje są w środku łyse to chyba nic nie będzie bardziej łyse, a jednak szczelnie zakrywają (głupotę napisałam? jeżeli tak to karcić mnie!)

Tak więc jestem dobrej myśli. Jeżeli nazwa pochodzi z niemieckiego, to znaczy, że tam je pewnie stworzono, a to już bardziej nasza strefa niż angielska. Po prostu do Anglii tym bardziej się nadają.
BKosimkArt 16:17, 08 maj 2018

Asia zapodała świetne rysunki, które dobrze pasują... rozmieszczenie serbów korzystne... ja bym jednak te strzępiastokore dała zamiast czerwonych, może ze względu na korę, której nie trzeba szczelnie zasłaniać... jak dasz koło nich jakieś trawy to świetnie będzie grało, poza tym też super się przebarwiają... przed nimi glediczje chyba nie bardzo bo będą wielkie to gdzieś tam po bokach po lewej i po prawej bym wsadziła...
byliny i trawy na pewno sama wykombinujesz świetnie
inka74 16:26, 08 maj 2018

Anula a ty jesteś w weekend na działce?
Zana 16:29, 08 maj 2018

Basia myślę

Iwonka w sobotę jestem, muszę te świerki wsadzić!
inka74 16:39, 08 maj 2018

podjechałabym z rana o ile żurawki aktualne. Tu na złość tej odmiany nadal nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. W pracy muszę oskubać trochę Lime Marmolade to rozsady zrobię. Jak się przyjmą to się odwdzięczę.
Zana 16:40, 08 maj 2018

Żurawki jak najbardziej aktualne. Przybywaj.
Zana 22:59, 08 maj 2018

Hej, dziewczyny, no gdzie Wy jesteście?. Wszystkie wystraszone tymi wizjami czy co? Takie głupoty popisałam?

Jakieś słowo? Jakiś głos? Jakiś komentarz? No przecież te negatywne też potrzebne!.
Makusia 23:02, 08 maj 2018

Słowo. Głos.
Zgadzam się. Pochwałam. Podoba mi się ostrokrzew. W razie czego otworzysz firmę z wiencami bożonarodzeniowymi
Niemiecki krzew do mnie przemawia. Na pewno jest parfekcyjny, uporządkowany i cały w ogóle ordnung
Zana 23:04, 08 maj 2018

Makusia, no dzięki, ale nie chodził o ostrokrzewy tylko o plany drzewne od strony 623
Makusia 23:06, 08 maj 2018

Zana napisał(a)
Makusia, no dzięki, ale nie chodził o ostrokrzewy tylko o plany drzewne od strony 623

Kurde to nie Ty będziesz żywy płot robiła???
Dzrewa, to Asia- poniżej 20 M to dla Niej nie drzewo
Podczytywalam, widziałam, że linkowala ale bałam się nawet sprawdzić