inka74
08:56, 09 maj 2018

No dobrze. Ja będę ta niedobra bo się nie boję
i wiem, że się nie obrazisz.
Dodatkowo znam działkę z autopsji więc mam odrobinę inne spojrzenie. 3 rzędy drzew ci się nie zmieszczą. I to takich. Mimo wielkości działki. Serby na tle tego pierwszego domu - hmmm docelowo 1-2 sztuki go zasłonią chyba że fastigiaty wzięłaś bo i takie podobno są. Stąd było moje pytanie o odmianę bo od tego zależy ich rozstaw jak ciąć nie będziesz. Wiesz to trochę jak ja kupowałam jodłę koreańską. Kupiłam a potem okazało się, że jest kilka odmian a każda docelowo inny pokrój ma i wysokość. Teraz muszę ciąć. Druga sprawa. Glediczja. Zanim ją kupisz zapraszam do mnie na miasto. Jest taka dorosła jak ją nie wycieli. Muszę podjechać to może zdjęcie zrobię. Ta jasna odmiana, ta co chcesz. Nie cięta. Szerokość ze 3 metry. Wysokość pewnie pod 7-8. To jest bardzo duże drzewo i mega nieuporządkowane. Trzeba ciąć. A ty masz działkę weekendową. To jest dodatkowa praca, którą trzeba wykonać. Miałam na ogródku i wyrzuciłam. Nie dałam sobie z nią rady a była pod moim nosem. Jedynie kolor miała ładny choć potem tona tych drobnych listków na jesieni mnie dobijała. Oczywiście to, że u mnie się nie sprawdziła nie znaczy że u ciebie też nie. Po prostu przemyśl ją proszę. Dobrze będą wyglądać 2 linie drzew - wysokie serby i jedna niższa przed nimi np. klony. 3 to za dużo. To jest jedyna pusta przestrzeń na twojej działce bez wysokich starych drzew. Nie sadź sobie tam lasu. Już go masz na pozostałej części.
Jak ciągle jestem w sobotę mile widziana
, przyjadę i pomogę ci poprzestawiać serby. Długą miarkę zabierz. Gledyczję, zanim kupisz, obejrzyj proszę na żywo a nie tylko na zdjęciach.

Jak ciągle jestem w sobotę mile widziana