Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

AnnaCh 22:16, 06 maj 2018

Uwielbiam hosty w tej fazie
_Martini_ 22:17, 06 maj 2018

Hostowa rabata jest mega! I nerecznica super wyglada. W piątek zamówiłam funkie i paprotki właśnie, ciekawe jakie mikrusy mi przyślą.
Zana 22:22, 06 maj 2018

Reniu w międzyczasie podziwiałam Twój powojnik. Narcyzy tak mi się spodobały, że chyba będę dosadzać

Asia dzięki

Aurelia jak już wcześniej pisałam, trzeba się trzymać myśli, że nie ma tego złego... Do powojników jakoś nie pałam szczególną miłością. Zachwycam się nimi u innych, ale mnie denerwują. Wiecznie jakieś u mnie poplątane, pokołtunione, nigdy nie mogę ich rozpiąć, żeby sensownie wyglądały, toczę z nimi wieczną walkę. A mam raptem trzy sztuki, a teraz właściwie chyba dwie, bo jeden jakoś marnie wygląda.

Ewa spoko, coś się powoli wymyśli

Johanka eee tam porządek, z lekka przepielone i tyle

Gosia eee tam zaraz tajemniczy, tak mi się foci po prostu.

Anbu tyż je kocham te moje potwory.

Kasiu nie jesteś odosobniona, też je tak kiedyś traktowałam. Hosty? No nieeee, przecież to ma takie beznadziejne kwiaty i nawet nie pachnie. Dopiero po jakimś czasie dostrzegłam to ich inne piękno.
Zana 22:26, 06 maj 2018

Ania no chyba Cię myślami ściągnęłam, bo tak mi się dzisiaj pomyślało, że coś długo Cię nie ma.

Martyna ale jaka narecznica??. Hosty sadziłam mikruski, jednokłowe, miały po parę listków. Teraz zaczynają o ile się nie mylę czwarty sezon. Strasznie jestem ciekawa tej Twojej rabaty. Hosty i paprocie zawsze razem super wyglądają, tego się chyba nie da zepsuć, więc na pewno będziesz miała piękną rabatę
_Martini_ 22:38, 06 maj 2018

Nerecznica, no paprotka taka odmiana
Zana 22:42, 06 maj 2018

Martyna dżizas, coś mi się narecznica z naparstnicą pomerdały. Oczywiście, że paprotka narecznica, jasne!
KasiaBawaria 08:14, 07 maj 2018

Zapraszam, zapraszam
makadamia 09:03, 07 maj 2018

Zana napisał(a)

Ooo, tiarelkę masz! Nie wiem, jak to się stało, że jej nie zauważyłam w realu. Świetna jest, prawda?

Narcyzów nigdy dość - zwłaszcza tej starej odmiany. Uwielbiam ją i miałam zamiar zrobić z niej poletko na lipowej. Niestety, nie wiedziałam, że te narcyzy kwitną późno, jak liście na lipach już dużo cienia dają, i teraz nie wiem, czy one będą chciały kwitnąć czy nie. Te parę sztuk, które na razie posadziłam - zakwitły. Może to dobry prognostyk

Ani klonu globosum, ani żadnych innych szczepionych, okrągłych drzewek u Ciebie nie widzę. Do leśnego, naturalistycznego otoczenia bardziej pasują mi drzewa o bardziej naturalnych, nieregularnych koronach. Z małych - np.: jarząby by mi pasowały

Ten lilak też by mi się u Ciebie widział. Bardzo polecała go jakaś blogerka-ogrodniczka z Kanady (imienia już nie pomnę) więc mam nadzieję, że ani przemarzanie, ani odrosty mu nie grożą
Makusia 09:15, 07 maj 2018

Hosty powinny w tej fazie zostać- mają niesamowity urok, nie są obżarte jeszcze, ani przypalone Wybarwione cudownie i pełne werwy
Anda 09:50, 07 maj 2018

Rowniez lubie hosty w tej fazie I tak jak Makusia uwazam, ze takie powinny zostac
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies