Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Johanka77 22:56, 13 wrz 2018

Zana napisał(a)

No wiesz co? Trawę mi wygnieciesz!

Trzcinnik piękny

Będę kichać, jak mnie po nosie pomizia
Zana 22:58, 13 wrz 2018

Anda napisał(a)
Pochodziłam sobie po ogrodzie razem z Tobą, w deszczu i w promieniach słońca obejrzałam Twoje „cyki” Pięknie masz, a Dieter śliczny, mimo tego paskudnego imienia

Ha, mówisz że Dieter to paskudne imię? Coś jak nasz np. Zenon (nie obrażając żadnych Zenonów, być może jakiś cichcem tu zagląda), no ja tego imienia akurat nie lubię. Hmmm, to pewnie każdy kraj ma jakieś imiona nie ten teges, nigdy się do tej pory nad tym nie zastanawiałam. Dieter śliczny, ale jak widać lubi sobie poleżeć leniuch jeden.

Lavender Ice z lekka kwitną:

A u Ciebie mam takie zaległości, że aż mi wstyd! Oj przysiądę któregoś dnia, przysiądę
Zana 23:00, 13 wrz 2018

AnnaCh napisał(a)
Ania, pięknie
A lustro na ścianie ekstra, dodaje bardzo klimatu

Aniu, cmok for you

Z rozbabranej ruderowej:

Zana 23:04, 13 wrz 2018

anbu napisał(a)
Anulko pooglądałam fotki i w Twoim ogrodzie jak zwykle czarująco

Aniu, cieszę się, że zaglądasz, choć troszkę Cie mało w tym sezonie. Ale chociaż wiem, że z ćmą dzielnie walczysz, trzymam kciuki cały czas, żebyście wygrały tę walkę.

Limki mam do kitu w tym roku, leżą paskudy. Chyba nie było roku, żebym na nie nie narzekała.

Zana 23:07, 13 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Dziś przekroczylam u Ciebie wszelki limit siedzenia w ogrodzie. Tez bym chciała tak fotki robić ....i tak jak dziewczyny czuje niedosyt . Mega jest ❤

Ta hosta jest śliczna i tak się ukwiecila. Moja zielona hacone podobna do Twojej może to ta odmiana ciągle próbują ja zdiagnozować.

Joluś, przecież u Ciebie takie fotki, że dech zapiera. Ja się na Twój ogród napatrzeć nie mogę. Ja nie wiem czym się różni ta Greenhills od zwykłej zielonej, takowej nie posiadam a na podstawie zdjęć trudno różnicę wychwycić.

Zana 23:09, 13 wrz 2018

Kawa napisał(a)
śliczne "cyki" Anuś
i wcale nie widać ze robisz zdjęcia tym samym roślinom za każdym razem wyglądają inaczej

Bo na szczęście ogród cały czas się zmienia. Ja to widzę szczególnie, bo nie mam go na co dzień. Nawet po tygodniu nieobecności odkrywa się coś nowego, a szczególnie nowe pokłady chwastów.

Zana 23:12, 13 wrz 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ty nawet w deszczu cuda robisz. I drobiazgi dostrzegasz. I ich piękno. Magiczne te zdjecia w deszczu...

Takie przekwitnięte też mają swój urok, jeszcze ich nie ścięłam:

Zana 23:17, 13 wrz 2018

April napisał(a)

Anula, masz jakieś zdjęcie tego trzcinnika na różance? pamiętasz, jak siedziałyśmy na tych granitowych ławkach, w takim kole...

Anula, sorry że się tu tak szarogęszę

No niestety Kochana, nie mam.
Aprilku, Ty się nie szarogęsisz, tylko się rozgościłaś. I bardzo dobrze. Nie wiedziałam, że te trzcinniki źle znoszą dzielenie a dzięki Tobie już wiem.

Trzcinnika nie ma, ale są TWOJE hosty, jakoś się uchowały, a tak ładnie wyglądają:

Zana 23:23, 13 wrz 2018

wiklasia napisał(a)

Popieram Hanię w całej rozciągłości, na wysokość, szerokość i w piątym wymiarze też.
Piękne miałybyśmy zdjęcia i też lubię poniedziałki bo jest wysyp nowych wpisów.

Piąty wymiar to za mało, nic z tego nie bedzie. A tak serio, to chyba mnie trochę jednak przeceniacie Dziewczyny Kochane. Nie wiem co by o tych moich fotkach powiedział profesjonalny fotograf, na pewno dopatrzyłby się sporo mankamentów.

Ich ostatnie chwile, przynajmniej w tym miejscu. To fragment powstającej rabaty, której zasadniczym elementem aktualnie jest pokazywany swego czasu dół.
Nota bene dół powolutku zapełnia się.
Nie mam ich gdzie przesadzić. Jeszcze nie wiem co z nimi zrobię, nijak mi nie pasują, a jednak na swój sposób je lubię. Różyczka Stadt Rom:

Zana 23:28, 13 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Wiesz Ty co?!?!
.
.
.
.
Ślicznie!

Oj Johanka, wiesz Ty co? No dziękuję.

Ale jeden błąd (przynajmniej na razie jeden się ujawnił) popełniłam. Płyty są niższe niż obrzeża i nie można kamyków troszkę wyżej nasypać, żeby aż tak bardzo nie było tego plastiku widać:

Trzeba było chyba środkiem trochę więcej tego piachu pod spodem nasypać.