Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Brzozowadzie... 17:36, 12 wrz 2018

Ty nawet w deszczu cuda robisz. I drobiazgi dostrzegasz. I ich piękno. Magiczne te zdjecia w deszczu...
Johanka77 21:25, 12 wrz 2018

April napisał(a)
Asiu, chwilowo nie planuję zakładać wątku, nie żebym się wstydziła ogrodu, ma kilka ładnych miejsc, choć ogólnie wymaga ogromnej pracy. Czasowo nie jestem w stanie się zaangażować. A prowadzenie wątku wymaga w miarę systematyczności. Nie założę wątku i nie zniknę bo to brak szacunku dla odwiedzających. Już pokazywałam swój ogród na innym forum ale z braku czasu, zaprzestałam.
Może od czasu do czasu, Anula mnie odwiedzi i coś cyknie i gościnnie pokaże

Oj, to widzisz, źle zrozumiałam. Bo myślałam, że po zdjęciu blokady powrót
No to będę czekać na podróże Anulki. Bo masz pięknie!
Kasia_CS 22:22, 12 wrz 2018

Zana napisał(a)
Ewa dzieki

Kasia ja mam dwa te trzcinniki, ale nie tak pięknie wyeksponowane. One u April wyglądają cudnie. Muszę swoim znaleźć godną miejscówkę, a na razie rosną sobie, będzie co dzielić.

trzcinnika mam i ja już Muszę pomyśleć, czy jeszcze dałoby się takiego gdzieś upchnąć - celowo nie dzieliłam, że może w przyszłym roku gdzieś wymyślę kolejną miejscówkę

April napisał(a)
Anula, co to za piękny ogród? Bo z pewnością nie mój

(..)

Kasiu, jeżeli chcesz siewki trzcinnika to oczywiście masz jak w banku. Mogę ci wysłać, lub jakoś przekazać. Sama je kiedyś dostałam od koleżanki, z nazwą Brachytricha (stipa lub trzcinnik). Nie wiem po jakich rejonach Warszawy się przemieszczasz ale ja pracuję w Centrum więc... daj znać. Ewentualnie zapraszam do siebie po odbiór. Możemy coś jeszcze wykopać...

No Twój Twój kochana! Pięknie masz!

Co do siewek to jakby Ci w przyszłym roku zbywało, to z chęcią się odezwę i jakoś się umówimy
April 07:03, 13 wrz 2018

Asiu, bardzo to miłe co piszesz, dziękuję.

Kasiu, to jesteśmy umówione na wiosnę. Tylko pamiętaj. A trzcinnika jak nie musisz to nie dziel. One długo dochodzą do siebie po tym zabiegu. Wiem, bo wszystkie swoje egzemplarze mam z dwóch kępek które sama dostałam. Tylko jedna sadzonka, która nie była dzielona, zachwyca. Niestety zdjęcie najwyraźniej się nie udało. Te które są w rządku przy sosnach, są z dzielenia i jeszcze sporo im brakuje do pełnej świetności.
Anula, masz jakieś zdjęcie tego trzcinnika na różance? pamiętasz, jak siedziałyśmy na tych granitowych ławkach, w takim kole...

Anula, sorry że się tu tak szarogęszę
wiklasia 10:44, 13 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Może byś tak została obwoźnym fotografem forum?
Każdy ogród miały przepiękną wizytówkę.
Piękne zdjęcia (lubię poniedziałki, bo wtedy jest ich więcej).

Popieram Hanię w całej rozciągłości, na wysokość, szerokość i w piątym wymiarze też.
Piękne miałybyśmy zdjęcia i też lubię poniedziałki bo jest wysyp nowych wpisów.
Zana 22:37, 13 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
No teraz to ja rozumie stęskniłam się za Twoim ogrodem tylko co ja mam teraz napisać? Że jest pięknie, ślicznie... Nie to już nudne się zrobiło miłego dnia Aniu

No wiesz, żeby nie było, że tylko tak pięknie, ślicznie to taki obrazek z ruderowej w nieustajacej przebudowie:

Tydzień temu jak przyjechałam na działkę i spojrzałam na linię tej rabaty, stwierdziłam że nadal mi coś nie pasuje. Wyciągnęłam szpadelek do darni i... znowu ją poszerzyłam. To już chyba po raz czwarty! Tym razem jednak musi być ostatni, bo lada moment połączy się z różanką jeśli stracę opamiętanie. Rośliny z lewej strony wykopane, tymczasowo przeniesione na urobioną prawa stronę i wykopaliska w toku.
Nawet widać z jakimi korzeniami muszę toczyć walkę, masakra!

No ale przynajmniej ścieżka została ułożona do końca, zostaje jeszcze zasypanie i kosmetyka przy drzwiach.

Johanka77 22:40, 13 wrz 2018

Zana napisał(a)

No wiesz, żeby nie było, że tylko tak pięknie, ślicznie to taki obrazek z ruderowej w nieustajacej przebudowie:

No ale przynajmniej ścieżka została ułożona do końca, zostaje jeszcze zasypanie i kosmetyka przy drzwiach.

Wiesz Ty co?!?!
.
.
.
.
Ślicznie!
Zana 22:47, 13 wrz 2018

April napisał(a)
Ależ ty masz dar dziewczyno, wsiadam na rower i jadę szukać tych urokliwych miejsc, które sfotografowałaś Bajka.
Już ja ci nie odpuszczę, każdą porę dnia i roku będziesz musiała u mnie uwiecznić Niech mi zazdroszczą takiego sąsiedztwa.
Chyba zacznę odkładać na aparat fotograficzny, bo nauczycielkę już mam na oku

ps. Dumam teraz gdzie posadzić naparstnice od ciebie. Chyba zapomniałam podziękować. Buziak

Aprilku, ale przez płot chcesz zaglądać?. Poczekaj, przyjedziesz kiedy brama będzie stała otworem. Do Ciebie zawsze chętnie przyjadę pofocić to i owo.
Te naparstnice nie rosną wysokie, kwiatostany mają tak ok. 50-60 cm wysokości. Ale mają tę zaletę, że to są naparstnice bylinowe, wieloletnie. Nie takie dwuletnie powszechnie znane. Po ścięciu kwiatostanów po głównym kwitnieniu, wypuszczają jeszcze pojedyncze kwiatki przez całe lato.

Zana 22:51, 13 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)
Pani fotograf! No pięknie!
U Ciebie ślicznie.

April liczę, że Twój wątek znów ożyje...
Swoją drogą zaskoczyło mnie to, co napisałaś o blokadzie.
Ja coraz bardziej zaczynam narzekać na brak technologiczne tego forum. Mnie ewidentnie różnych funkcjonalności brakuje

I nie chodzi tu wcale o to, żeby z forum zrobić FB czy ig. Nie!
Tylko żeby się łatwiej pisało, łatwiej albo w ogóle wyszukiwało, przegladało zdjęcia z funkcją podglądu, tak, aby były większe na ekranie i można je strzałkami zmieniać... Niestety, jedyna wyszukiwarką tu jest Toszka, która wpada do Ciebie w razie problemu i pisze, zajrzyj tu czy tu, to znajdziesz odpowiedź
Ja przyszłam tu z muratora i od razu poczułam cofnięcie się w czasie
Może admin poczyta i weźmie pod uwagę, że Państwo Ogrodnicy podążają za technologią.

A póki co April czekamy na podpis ja bym chciała u Ciebie powstawiać uśmiechy!

Powiem Ci, że zgadzam się, że wyszukiwarka pozostawia jednak sporo do życzenia. Niestety.

Jarzmianki się rozszalały w drugim kwitnieniu, niestety kładą się tak samo jak w pierwszym. Tu jakiś pęd upięłam na róży:

Zana 22:54, 13 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

To ja się tu położę i poleżę sobie...
I pośpię jeszcze troszkę... hmmm...

No wiesz co? Trawę mi wygnieciesz!

Trzcinnik piękny