Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Kasia_CS 20:59, 13 mar 2019

oooo nawadnianie Zazdroszczę! Ja ostatnio sobie myślałam o jakimś systemie węży do podlewania, żeby nie latać z konewką/wiadrem, czy wężem właśnie... ale to pieśń przyszłości...
Zana 21:03, 13 mar 2019

Kasiu, no u nas to już mus musów zrobić to nawadnianie. Stare pod koniec ubiegłego sezonu "ześwirowało" a jak przyjdzie w tym roku takie lato jak ubiegłoroczne, to mi tam wszystko padnie (z trawnikiem eMa na czele).
Monia81 21:06, 13 mar 2019

Zana napisał(a)
Kasiu, no u nas to już mus musów zrobić to nawadnianie. Stare pod koniec ubiegłego sezonu "ześwirowało" a jak przyjdzie w tym roku takie lato jak ubiegłoroczne, to mi tam wszystko padnie (z trawnikiem eMa na czele).

Będzie wszystko działać, zobaczysz, będzie Pani zadowolona ja mam wrażenie, że ten rok to może być mokry... w tamtym roku susza, a w tym nadrobi deszcz... że też nie może być po równo... buziaczki
Zana 21:08, 13 mar 2019

Monia, ale się zgrałyśmy, właśnie podziwiałam Twoje ciemierniki. Oby Twe słowa o mym zadowoleniu były prorocze. Co do mokrego roku, to już może niekoniecznie. Cmok.
AsiaK_Z 21:13, 13 mar 2019

Aniu, no nie mogę się połapać... nawadnianie połączone z wierceniem studni? Czy rozprowadzenie tylko systemu po ogrodzie?
Zana 21:16, 13 mar 2019

Asieńko, toż ja nic nie pisałam o studni, będzie rozprowadzanie po ogrodzie, zraszacze trawnikowe i linie kroplujące na rabaty.
No i najgorsze to właśnie rozmieszczenie tych zraszaczy trawnikowych, bo przecież u mnie jeszcze nie ma wszystkich rabat. Kiedyś będą, ale na razie jest trawnik.
Monia81 21:19, 13 mar 2019

Zana napisał(a)
Monia, ale się zgrałyśmy, właśnie podziwiałam Twoje ciemierniki. Oby Twe słowa o mym zadowoleniu były prorocze. Co do mokrego roku, to już może niekoniecznie. Cmok.

polubiłam się z ciemiernikami, jakoś dużo pozytywów ma ta roślinka, będzie jej więcej u mnie, ale z czasem buźka
AsiaK_Z 21:21, 13 mar 2019

No widzisz.... nie byłam dawno na forum, ale powoli się wciągam
Zana 21:25, 13 mar 2019

Monia też planuję ciemierniki, co prawda na tym miejscu gdzie mają być na razie rośnie trawnik, ale kiedyś będą.

Asia no to fajnie, że się wciągasz. Sporo osób niestety ubyło, tym bardziej miło widzieć "starych" znajomych
eVka 21:43, 13 mar 2019

Czytam o nawadnianiu, moje też czeka na wykonanie ale na razie ważniejsze rzeczy do kupienia. Może w lato się uda coś podziałać w kwestii wody w ogrodzie. Na jaką firmę się zdecydowalas, w sensie materiały jakiej firmy?